Ahojte,rozmýšľal som, či prispieť do témy "Naše vysnívané bajky" alebo sem do galérie už-našich bajkov, ale teda šupnem to sem, nakoľko sa mi cez víkend podarilo/pošťastilo skompletizovať bicykel, aký som mal v mysli už nejaký čas - už je teda realitou, nie "snom".
Horská cyklistika ma uchvátila už pred 10+ rokmi (mám 25). S dnešnou modernou dobou v cyklo-priemysle a striktným delením down-country/trail/all-mountain/enduro/superenduro/freeride/zjazd atď bla-bla-bla som nikdy nebol celkom stotožnený, ale aby som to zhruba definoval - v jeden deň sa vydať na celodenný prieskum nového terénu, na druhý deň povymetať bikepark a enduro-preteky, na tretí deň si užiť naše lokálne traily na dedine..
Zopár bicyklov som za posledný čas vystriedal (až moc špekulovania, Merida-Focus-Orange-Kellys-Ibis-Propain-Mondraker-Yeti), no trochu ma zradilo zdravie, tak som musel ubrať - teraz to bude teda aj taký menší comeback do
hry (samozrejme už s iným prístupom).
Koniec omáčok, späť k téme - po zvážení všetkých faktov a pocitov, prečítaní xy-recenzií uzrelo
svetlo sveta toto čudo (za mňa veľmi pekné a schopné čudo):
Santa Cruz Nomad V6 CC (M)
Pruženie Fox Factory (2024)
Brzdy Hope Tech4 V4
Pohon XX1 AXS
Kolesá DT FR541 + i9 Hydra + Maxxis DD (+insert vzadu)
Kokpit Santa Cruz/Hope/Ergon/Cane CreekPresnejšie info mám v profile.
Cenu buildu zverejňovať nejdem, človek z fachu si vypočíta v hlave.
So skladbou mi pomohol pohodový typek zo Žaškova (MaCyklo), bike bude pôsobiť na Orave.
Teraz už len zlepšovať zdravie, menej špekulovať a viac jazdiť! (a uhýbať sa projektilom venovaným medveďom)
Som vďačný za príležitosť zarobiť si na
bicykel vlastnými rukami/hlavou, dostatočné zdravie byť schopný zašportovať si a možnosť zdieľať to s inými tu.
Niekedy sa rád pridám k niekomu na jazdu, kľudne napíš a niečo dohodneme.
Áno, vždy som chcel mať bicykel x-krát hodnotnejší ako auto (:smiech cez slzy:)
Cieľom môjho príspevku nieje chváliť sa, no prispieť do fóra, pozitívne sa motivovať do jazdenia a nájsť si budúcich parťákov nielen vo svojej lokalite.Športu zdar!