stretol sa pls niekto s tym ze presmyk shimano 105 Di2 R7150 pripadne iny prestal prehadzovat? strasne zvuky to vydava a vyzera ze by sa aj snazil ale neprehodi. Dnes som jazdil v karpatoch a ked som chcel zrazu prehodit na velku tak to zacalo taketo veci robit. ked tomu silno pomozem rukou tak to nejak dostanem na velku. Skor sa bojim ci tam vnutri nieco neodislo. Bohuzial som to kupoval zo zahranicia na inzerat zhodene z noveho biku (celu sadu) a tak to nemam ako a kde reklamovat ak nema Shimano nejaku global warranty pod vyrobneho cisla.
Možno blbá otázka ale batéria je dosť nabitá? Ešte by som skúsil odpojiť káblik od prešmyku mrknúť kontakty a znova zapojiť...tak isto aj opačný koniec kábliku jak ide do batt.
Bateria nabita, skusal som odpajat z presmyku a zapajat ale v tom nevidim asi problem. Uz dlhsie si vsimam ze to akosi viac skrieka ako na zaciatku ale prikladal som tomu malu mieru pozornosti s tym ze je to "len" 105ka tak asi je to feature.
Nasiel som nejake video kde sa asi riesi tento problem ale vyzera to ze tam treba ten motorcek otvorit nejakym nozikom co vidim ako dost drasticky zasah ktory nie je zvratny tak si to nechavam az ako poslednu moznost.
prešmyk má cca 15 mesiacov a "najazdené" 10K. Pôjde na reklamáciu. Medzičasom hodím do nákupného koša nejaký nový nech môžem jazdiť... Keby som vedel že bude toľko problémov so 105 tak si pár stovák priplatím a beriem bicykel s Ultegrou
Trosku vacsi vahovy rozdiel ULTEGRA 110 a 105ka ma 142. Kedysi som zistoval vahu dualov to bolo este 9spd ULTEGRA vs 105ka boli v katalogu pisane len 3g rozdiel a 3000sk cena 🙈
Včera som čistil novú reťaz, ktorú som zhodil z bajku. Potom som prehodil vzadu na najväčší pastorok a utieral som reťaz handričkou. Následne už nešlo prehadzovať..po stlačení sa nič nedialo, žiaden zvuk, nič. Vpredu prešmykačom išlo.
Tak som otvoril appku a cez maintenance mode som skúšal prehadzovať a to fungovalo normálne. Párkrát som poprehadzoval, odpojil appku a stále to nefungovalo. Skúšal som niekoľkokrát podržať tlačidlo na prehadzovačke - nič, znovu pripojiť appku - znovu som skúsil prehadzovať, odpojil app - a zázračne už to funguje aj páčkou.
Zapnem Garmin Edge a tam hneď ako prvé hláška o kritickej batérií, ale nie na pravej páčke, ktorá robila problémy, ale na ľavej.
Jedná sa o Shimano 105 Di2, sada je úplne nová, nakoľko som po operácií a ešte som sa nevozil, iba som si chcel bajk nachystať..
Nedáva mi to zmysel, že zrazu ukazuje vybitú baterku po čistení reťaze ale na druhej páčke, pričom, deň predtým bolo všetko nabité doplna...
Ak sa nemylim, tak tie gombikove baterie nevies spolahlivo merat stav nabitia. Kludne sa moze tvari ze je nabita ale zachvilu odide. Daj cerstve baterie a uvidis ci sa vyskytne problem znovu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.rockydesign.store/product-page/shimano-ec300-to-usb-c-adapter
Toto je na aliexpresse uz dlho
videa:
https://photos.app.goo.gl/giFzBh9BtdQULWGh6
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Tiež 105ka? Koľko to má cca náročných km?
Súhlasím. Do nákupného koša 😊
https://bettershifting.com/12-speed-dura-ace-vs-ultegra-vs-105-di2-what-are-the-differences/
Tak som otvoril appku a cez maintenance mode som skúšal prehadzovať a to fungovalo normálne. Párkrát som poprehadzoval, odpojil appku a stále to nefungovalo. Skúšal som niekoľkokrát podržať tlačidlo na prehadzovačke - nič, znovu pripojiť appku - znovu som skúsil prehadzovať, odpojil app - a zázračne už to funguje aj páčkou.
Zapnem Garmin Edge a tam hneď ako prvé hláška o kritickej batérií, ale nie na pravej páčke, ktorá robila problémy, ale na ľavej.
Jedná sa o Shimano 105 Di2, sada je úplne nová, nakoľko som po operácií a ešte som sa nevozil, iba som si chcel bajk nachystať..
Nedáva mi to zmysel, že zrazu ukazuje vybitú baterku po čistení reťaze ale na druhej páčke, pričom, deň predtým bolo všetko nabité doplna...