Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahoj zaujíma ma, aké máte skúsenosti s veľkosťami rámov Fullu ebaikov pri jednotlivých značkách vzhľadom k výške postavy. Ja mám FOCUS Jam2 6.8, veľkosť rámu S pri výške 173cm a rám M by som nebral,hoci po zadaní parametrov výška jazdca a výška rozkroku mi odporúča veľkosť M.
Zobraziť komentár 14.05.2025 - 17:41:00
00
No veľkosť sa nevyberá iba podľa toho koľko meriaš.Niekto môže mať krátke nohy,dlhé nohy,krátke ruky,krátky trup.Preto výrobcovia dávaju tabuľku s geo aby si mohol každy vybrať.
Zobraziť komentár 14.05.2025 - 20:39:17
02
Áno,to mi je jasné.Myslim si že väčšina ľudí ktorí si prvýkrát kupujú ebike riešia motor,batériu ,brzdy,pruženie ,radenie alebo len motor a batériu a neštudujú geometriu rámu.Ked vidím nejaké propagačné videá ebaikov zdá sa mi že ti jazdci jazdia skôr na menších ramoch,alebo nie?
Zobraziť komentár 15.05.2025 - 08:42:51
00
Nie majú skill a vačšiu odvahu ako bežný biker.
Zobraziť komentár 15.05.2025 - 09:32:25
01
je to dosť individuálne. meriam 179 cm, u väčšiny výrobcov mi vychádza M, alebo niekde na hranici M a L a na M sa cítim stiesnene, preto vždy beriem väčší model. top tube 625 +/-, reach 470 +/- sú moje overené čísla. mám kratšie nohy, ale dlhšie ruky ako je štandard :D
Zobraziť komentár 15.05.2025 - 14:52:24
00
Menší baik sa rovná lepšia obratnosť , a aby vyzeralo video cool treba na baiku predviesť nejaké triky,Mám aj MTB hardtail FOCUS veľkosť M ,ale pri posede mám pocit že mám príliš vystreté ruky a to má trocha vyrušuje.Volakedy nás učili ,že keď sedíš na bicykli s vystretym chrbtom, so správne nastavenou výškou sedla a natiahnes ruky k riaditkam prsty by sa ti mali dotýkať riaditok,lebo ak nie ,baik ti je veľký neviem či je to tak správne, ale mne viac vyhovuje ak ich viem držať aspon na polovicu prstov.
Zobraziť komentár 15.05.2025 - 18:01:51
10
Je to len a len o subjektívnych pocitoch, ktoré je treba počúvať... Príroda neznáša symetriu a vyváženosť, preto každý z nás je iný, má iné proporcie a potreby... Preto sú veľkostné tabuľky akurát tak na to, aby sme si na výšku 190cm nekúpili XS bicykel... Ideálne je, ak sa chystáme na významnejšiu investíciu do dvojkolesového žrúta času - poriadne vyskúšať konkrétny model a konkrétnu veľkosť... V súčasnej dobe to nie je nijaký problém, tých predvádzačiek je kvantum, umožňuje to aj dosť predajcov, prípadne minimálne Kálnica Fest je na to ideálna... Napríklad tak ako sorcerer potrebuje väčší rám ako by mu trebárs tabuľkovo mal sedieť, u mňa je to presný opak... Všetci biomechanici a bikefitteri si pri pohľade na môj posed trhajú vlasy, avšak mne to tak vyhovuje... Takže teoretizovanie je fajn, ale pomôže len skúšať, skúšať, skúšať...
Zobraziť komentár 16.05.2025 - 08:49:14
02
Zdravím Vás,

prehľadal som fórum, prečítal niečo na nete, pytal sa aj chat GPT...premyslam nad radonom render ale podľa ich tabuľky som na veľkosti XL (189 cm / 89 cm). Kazdy mi radi ist skor do mensieho ramu ale nasiel som tu aj par vyjadreni, ze rámy Radon su ine velkosti ako ine standardne znacky. Vie mi niekto povedat nejaku svoju skusenost?

Dakujem!
Zobraziť komentár 13.08.2025 - 13:21:54
00
keyboard_arrow_up