romanx Mne celkom hej, tadial som siel len raz. Ale nie preto ze by som to nezvladal ale preto ze to k tomu vsetkemu okolo nejak nesedi. To mas relativne pohodovy singlacik vsade okolo a zrazu tam je nieco taketo. A ta kolotocarina je to iste smerom nahor i nadol.

Inak mam na to aj rozne pohlady z dvoch odlisnych pripadov.
- Prvy je jazda singlespeedom na ktorom je cely ten stavany usek ci uz po tejto zmienovanej ale i po druhej strane cesty ovela viac za trest. Namiesto toho aby si to drzalo aky taky flow ako singlace na ktore sa to napaja, to je same zbytocne prudke stupanie a klesanie. Zvysok singlacov pohodicka toto je zbytocne silove. Kludne si skuste prejst vsetky BA singlace prevodmi 32/16 alebo 32/18 ze ktory vam bude najviac vadit. Mne jednoznacne tento stavany krasnansky a ten hned vedla stavany bagrom iduci smerom od/k MS.
- Druhy je ta kolotocarina vs moja dochramana noha. Nejake kratsie korenove alebo jemne kamenne useky zvladam ale tie kompresie alebo jamy medzi odpalom a dopadom co mi potiahnu nohu aj s bajkom odomna su za trest este viac. To clovek zisti az ked ma nejaky problem ze aha, ono to nieje uplna pohoda aj ked sa to da prelorovat. Pritom zvysok singlacov na okoli je na pohodu, ked si tam chcem nieco tymto predlzenim krasnanskeho spojit tak ten usek idem nadol rovno lesom.

Za mna to chce rozumne prepojenie ktore sa bude drzat stylom tomu co je na singlacoch ktore to prepaja. Ziadne prekazky, klopky, vlny, wallrajdy, prudke stupania ci klesania. Ci to bude okrem ineho obchadzat ten lunapark alebo sa to tam rozkope mi je nejak jedno. Vzhladom na to akym sposobom to tam vzniklo by mi vobec nevadilo keby to odtial rovnakym sposobom i zmizlo.
20.05.2025 - 15:27:26
00
arrow_lefta-biker napísal:
Inak mam na to aj rozne pohlady z dvoch odlisnych pripadov.
- Prvy je jazda singlespeedom na ktorom je cely ten stavany usek ci uz po tejto zmienovanej ale i po druhej strane cesty ovela viac za trest. Namiesto toho aby si to drzalo aky taky flow ako singlace na ktore sa to napaja, to je same zbytocne prudke stupanie a klesanie. Zvysok singlacov pohodicka toto je zbytocne silove. Kludne si skuste prejst vsetky BA singlace prevodmi 32/16 alebo 32/18 ze ktory vam bude najviac vadit. Mne jednoznacne tento stavany krasnansky a ten hned vedla stavany bagrom iduci smerom od/k MS.

tak zase tento zarasteny nezmysel cez luku nema absolutne ziadny flow a vacsinou ho obchadzam asfaltom a napojim sa az zvaznicou za altankom kde sa to konecne rozbehne smerom k "lunaparku"

i.imgur.com
20.05.2025 - 22:07:55
00
Ano, cely ten usek myslim tiez. Tam je to zo Sparisk nezmyselne potocene, bez prevodov to je dupanie aby som nejaky stupacik vysiel, pribrzdenie aby som nejaku zakrutu vytocil, zrychlenie dolekopcekom, zase pribrzdenie aby som zatocil a zase dupanie aby som sa dostal k dalsej zakrute. Par krat dookola take nasilu aby sa tam nieco dialo. Antiflow.
20.05.2025 - 22:22:31
00
Obcas to idem ale skor to vynecham.
Vacsinou tam idem aj tak zhora tadeto
https://mapy.com/s/huduzocuja
20.05.2025 - 22:45:41
01
scarinko: takto to chodim hore z lunaparku (len prekrizujem asfaltku). Dole klasika cez zlte C a lunapark na krasnansky. Asfalt je zlooooo :-D
21.05.2025 - 07:45:03
00
ano, aj hore tak chodim :D
21.05.2025 - 08:03:20
01
Banda. Idú sa uvoľňovať obmedzenia ohľadom slintačky a krívačky, dnes otvárajú malé hraničné prechody aj napr. ZOO v Bratislave. Dá sa ísť už do lesa v postihnutých oblastiach? Poctivo som dodržiaval, nechodil som tam. Moje obľúbené traily v Lozorne má zaujímajú hlavne, ale aj ďalšie.
21.05.2025 - 11:27:48
01
Akurát čítam, že sa ruší aj zákaz využívania lesov verejnosťou. V harmonograme vojenských cvičení je stále zákaz, tak dúfam, že aj tam to aktualizujú.

Prílohy:

Snímka obrazovky 2025-05-21 113427.png
Snímka obrazovky 2025-05-21 113427.png 116.5 KiB thumb_up0thumb_down

21.05.2025 - 11:36:01
12
Dnes som prevetral "expedičný bike", cez Rámos, 3KK a Šenkárku...pozeral som hríby, no okrem pár sírovcov nič...🤣...twrén skvelý, trošku vlhký ale👍

Prílohy:

Komentár súboru: Šenkárka
20250521_113409.jpg
20250521_113409.jpg 311.92 KiB thumb_up6thumb_down

21.05.2025 - 12:37:24
06
Bol som teraz autom naotočku v Bergu a na hraniciach akurát hasiči balili tú "vaňu".
21.05.2025 - 13:20:02
03
Bol som dnes lunapark smerom hore aj dole a teda nepribudla tam ziadna nova zakazova znacka. Je tam len povodna, zapichnuta do zeme tesne pred wallridom, inak vsetko po starom. Zlte C tam je tiez
Koniec hlasnia, ziadna panika.
21.05.2025 - 20:58:26
03
aj tak by sme to nerespektovali, takze pohoda
21.05.2025 - 21:12:37
10
arrow_leftJezus napísal:
Na Homolu najlepsie takto z toho smeru: https://mapy.com/s/fugocofadu

Dnes som bol túto trasu skúsiť. Tiež fajná, ale zdala sa mi náročnejšia na výšlap a menej pekná ako cez Machník (furt obdivujem Kamenné vráta a 3 jazdcov z tohto smeru). Dnes som však nemal nohy po včerajšku, tak možno preto. A keď som sa blížil ku Čermákovi vyzeralo, že za Hubalovou aj pršalo dosť. Stočil som to ku Skalnatej a PB a bez kvapky. Akurát na Čertovom kopci sa zrazu ochladilo.
21.05.2025 - 21:43:18
00
Ano, asi je miestami o nieco narocnejsia ako verzia popod Cajliansku Velku homolu a Kamenne vrata, ale je aj o nieco kratsia a rychlejsia. A hlavne je ina, co je pre niekoho plus. :)
22.05.2025 - 07:20:16
00
Mestské lesy v Bratislave
💧 Ktoré studničky v Mestských lesoch sú pitné? Máme aktuálne výsledky rozborov.
Každoročne zabezpečujeme rozbor vody v studničkách. Kritériá sú veľmi prísne – hodnotí sa až 28 rôznych parametrov, vrátane baktérií, pH, dusitanov či zápachu. Ak čo i len jeden z nich nevyhovuje, voda sa nesmie označiť ako pitná.
🔍Tento rok rozbory ukázali, že kvalita vody vyhovuje v dvoch studničkách:
🔹 Studnička II. Kameňolom https://mapy.com/s/pekajujusu
🔹 Studnička II. rybník (Teodorov prameň) https://mapy.com/s/mojopuzuhe
📍 Informačnú tabuľu s aktuálnym výsledkom nájdete pri každej studničke.
📍 Mapu všetkých studničiek aj s výsledkami rozborov nájdete na tomto odkaze: https://bit.ly/ohniska-mlba
23.05.2025 - 20:41:23
814
keyboard_arrow_up