Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Chalan asi zistil, ze ho cestna cyklistika nebavi, tak ho chce vratit a naspat peniaze. Robi bu bu bu s policiou , skusa,,, Neskoc mu na to.. Dobre pisu kolegovia, mal si ten bike poriadne skontrolovat pri preberani, a vklude mohol prizvat aj odbornika na karbon.
Zobraziť komentár 21.05.2025 - 10:09:02
01
Dolezite je, ze si mu nic nezatajil (resp. ani ty si nemusel vediet, ze tam tie vlasocnice su). Dobre, ze si mu navrhol kvazi zlavu - zaplatis opravu. Ale on teoreticky ked bude velmi chciet, moze bike vratit. Zodpovednost je na tebe.

https://ficek.sk/ako-reklamovat-skrytu-vadu-na-kupenom-vozidle-20215
Zobraziť komentár 21.05.2025 - 10:24:29
01
Ani sa s nim nebav a uz vobec nie peniaze posielat. Chlapec skusa..🤷🏻‍♂️
Maximalne by som mu odpisal nech si da spravit znalecky posudok a to si rychlo premysli. Ak to bolo pri kupe tak by si to vsimol, nie az po 3 mesiacoch.
Zobraziť komentár 21.05.2025 - 11:15:29
00
Ak predávam, dávam kúpnu zmluvu- viď nižšie, nemal som doteraz žiadny problém

kúpna zmluva

uzavretá v zmysle § 588 a nasl. Občianskeho zákonníka
Predávajúci :
Kupujúci : ....................................................
Bytom ......................................
t.č. .............................................

čl. 1 Predmet kúpy
Predmetom predaja je horský bicykel značky ………………..., veľkosť…..,modelový rok rámu
čl. 2 Kúpna cena
Kupujúci sa zaväzuje zaplatiť za predmet kúpy kúpnu cenu .....................€, slovami ...........................................................................€. Kúpnu cenu uhradí kupujúci pri podpise tejto zmluvy do rúk predávajúceho.
čl. 3 Termíny plnenia
Predávajúci odovzdá predmet zmluvy uvedený v čl. 1 tejto zmluvy kupujúcemu po podpise tejto zmluvy a úhrade kúpnej ceny podľa čl.2
čl. 4 Prehlásenie o pôvode bicykla
Predávajúci prehlasuje, že predmet kúpy – bicykel bol zložený z jednotlivých súčasti, ktoré nadobudol kúpou.
čl. 5 Vady tovaru
Predávajúci prehlasuje, že predmet predaja bicykel a jeho mechanické časti sú funkčné a bicykel je možné ihneď prevádzkovať. Rám bicykla je bez viditeľných škrabancov, predná odpružená vidlica ,brzdy hydraulické kotúčové , kazeta, prešmykač,prehadzovačka a radenie Shimano, zapletené kolesá sú v stave používané, funkčné. Kupujúci si predmet predaja riadne prezrel a absolvoval na ňom skúšobnú jazdu. Na bicykel nie je záručná doba.
čl. 6 Ostatné ujednania
Predávajúci prehlasuje, že oboznámil kupujúceho s technickým stavom predmetu zmluvy a že žiadne skryté vady, o ktorých musel vedieť, kupujúcemu nezatajil.
Kupujúci prehlasuje, že pozná technický stav predmetu zmluvy a berie na vedomie, že kupovaný bicykel je v stave o akom ho informoval predávajúci v dohodnutej cene.
Zaplatením dohodnutej ceny a prevzatím nadobúda kupujúci vlastnícke právo k predmetu zmluvy podľa čl. 1. Týmto okamihom prechádza naň i nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy.
čl. 7 Záverečné ustanovenia
Zmluva nadobúda platnosť dňom podpisu oboma zmluvnými stranami.
Zmluvu je možné zrušiť alebo zmeniť po vzájomnej dohode zmluvných strán v písomnej forme. Obidve zmluvné strany prehlasujú, že sa oboznámili s obsahom tejto zmluvy, že nebola dohodnutá v tiesni ani za inakšie nevýhodných podmienok a že ju uzavreli z vlastnej vôle, určite, vážne a zrozumiteľne. Táto zmluva je vyhotovená v dvoch vyhotoveniach. Každá zmluvná strana dostane jedno vyhotovenie.

V …………... dňa ……...

.................................... ........................................
podpis predávajúceho podpis kupujúceho
Zobraziť komentár 21.05.2025 - 12:58:28
02
Vdaka z vstupy. Moja ponuka platila do dnes, kedze sa mi tym nechce zaoberat. Rozhodol sa ju neprijat, pravnika som upozornil, zasmial sa. Tak dam potom vediet ako to dopadlo.
Zobraziť komentár 21.05.2025 - 21:47:05
013
Ako by ste riesili nieco podobne, ale pri posielani tovaru ?. Packeta/ posta atd. Dojde mu tovar co si objednal, kvalitne foto v inzerate, popis, ziadne skryte vady, a kupujuci sa ozve a vymysla, lebo sa mu nepaci tovar co si objednal… co dalej ?.

Zbytocne postovne/ cas balenie posielanie a este tovar nechce ?. Posle spät… alebo neriesit a podobne vyhrazky s policiou neriesit.

Stalo sa mi ze som predaval novy MX dres s visackou, original, za polovicu sumy v obchode, poriadne zabaleny, typek dilino rozrezal krabicu krizom a samozrejme pretrhol dres na 2ch miestach, a siel sa domahat nahrady a splietal ze ma svagra na policii. Coz popravde nvm ci by to dany policajt riskoval ale….
Zobraziť komentár 25.05.2025 - 09:17:44
00
A to ti napísal, že ho rozrezal? A teraz chce peniaze späť? 😳

Naposledy upravil lukjur dňa 25.05.2025 - 09:26:23, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.05.2025 - 09:20:35
01
arrow_leftX_X napísal:
Ako by ste riesili nieco podobne, ale pri posielani tovaru ?. Packeta/ posta atd. Dojde mu tovar co si objednal, kvalitne foto v inzerate, popis, ziadne skryte vady, a kupujuci sa ozve a vymysla, lebo sa mu nepaci tovar co si objednal… co dalej ?.

Zbytocne postovne/ cas balenie posielanie a este tovar nechce ?. Posle spät… alebo neriesit a podobne vyhrazky s policiou neriesit.

Stalo sa mi ze som predaval novy MX dres s visackou, original, za polovicu sumy v obchode, poriadne zabaleny, typek dilino rozrezal krabicu krizom a samozrejme pretrhol dres na 2ch miestach, a siel sa domahat nahrady a splietal ze ma svagra na policii. Coz popravde nvm ci by to dany policajt riskoval ale….

Dufam, ze svagor na policii vie dobre zasivat dresy. :lol:
Zobraziť komentár 25.05.2025 - 09:22:38
011
neriesit take individua….
Zobraziť komentár 25.05.2025 - 09:32:26
12
a preto jedine platba vopred
vzdy na vsetko detailne upozornim v inzerate, komunikujem vyhradne pisomne cez tunajsie spravy alebo mail kde opatovne upozornim na vady. akonahle si kupujuci tovar prevezme, pre mna to konci.
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 10:53:45
01
tak ono je to take - su ludia vselijaki - priklad - kupoval som stresne nosice na bike, cez net inzerat, blablablaa... v originalnom baleni su aj t-track adaptery, aj "univerzalne". Pravdaze, na foto boli len 1, a pravdaze predajca poslal len tie 1, pricom ale cena skor zodpoveda tomu ako by bolo vsetko v baleni, a popis je "ako nove".

Kde je "pravda" v takychto pripadoch?

Ja osobne by som ako predajca bud tu skutocnost uviedol (ked by som si jej bol vedomy), alebo po upozorneni sa s kupujucim dohodol.
Niekto iny by zas povedal "mal si to na foto, vyfakuj sa"
Zobraziť komentár 27.05.2025 - 23:54:01
00
pravda je tam, ze si sa mal spytat, ked to bolo pre teba zasadne. dnes si kazdy mysli a nepyta sa.

predavam dost specificke 9100 kluky - napriek tomu ze tam mam vyslovne napisane " Q-faktor 162mm - cize vhodne na neboostove zadne stavby. ret. linka 52mm" aj nafotene oznacenie kluky, sa mi ozval chalanisko ze ich chce. este raz som ho upozornil ze ak ma boost ram tak ich tam pravdepodobne neda. ze sa opyta mechanika a ked tak da vediet. samozrejme ze tam komunikacia skoncila. keby som bol kkt tak si vypytam peniaze, zabalim mu ich a poslem. dalej by ma to nezuajimalo, lebo v texte inzeratu bolo na to upozornenie - ani to niesom povinny tam pisat, uplne stacilo to oznacenie. a ver ze toto robi malokto. vacsina riesi co stym potom - kto spravil chybu a podobne kraviny a natahovacky.
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 15:15:30
02
Často nemajú ten popis kľúk napríklad ani predajcovia nových dielov. Alebo pri Srame aj nájdeš číslo dielu na stránke predajcu, ale tie kľuky oficiálne neexistujú. Takže popis v inzeráte, že to bolo na neBoostovom ráme veľmi poteší. Ešte opačne keď sú boost kľuky a neboost rám, tak človek tam napchá kopu podložiek a pýši sa luxus kľukami. Opačne už môžu byť prúsery.
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 15:23:35
00
162mm na vacsinu neboost fullov ani nejde dat
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 18:20:17
01
arrow_leftGusto0 napísal:
pravda je tam, ze si sa mal spytat, ked to bolo pre teba zasadne. dnes si kazdy mysli a nepyta sa.

predavam dost specificke 9100 kluky - napriek tomu ze tam mam vyslovne napisane " Q-faktor 162mm - cize vhodne na neboostove zadne stavby. ret. linka 52mm" aj nafotene oznacenie kluky, sa mi ozval chalanisko ze ich chce. este raz som ho upozornil ze ak ma boost ram tak ich tam pravdepodobne neda. ze sa opyta mechanika a ked tak da vediet. samozrejme ze tam komunikacia skoncila. keby som bol kkt tak si vypytam peniaze, zabalim mu ich a poslem. dalej by ma to nezuajimalo, lebo v texte inzeratu bolo na to upozornenie - ani to niesom povinny tam pisat, uplne stacilo to oznacenie. a ver ze toto robi malokto. vacsina riesi co stym potom - kto spravil chybu a podobne kraviny a natahovacky.

mozno sme sa nepochopili - neviem ako sa spravas - z druheho prikladu co si napisal, sa imo spravas fajn, bo si si bol vedomy, cloveka si upozornil. Ako vravis, nie kazdy/v kazdej situacii sa tak sprava (ani ten chalanisko dakujem nenapisal). A to som sa pokusil povedat aj v mojom prispevku (ze napr. aj to "po prevzati to uz nieje moja starost" moze tiez byt "osemetne") - bo imo bazar je z drvivej casti zalozeny na dovere a slusnej a ferovej komunikacii. Ked to nefunguje, tak nastupuju "buyer's/seller's protection", a ked ani tie nefunguju, tak bazar upadne.

Jasne, "slusne/ferove" je pre kazdeho nieco ine. Ja som sa vyjadril co to znamena pre mna.
Zobraziť komentár 28.05.2025 - 22:28:11
00
keyboard_arrow_up