Presne tak, ja som takto už zodral a zničil 2 plášte Pirelli P-Zero Race počas necelého roku, prvý mal prierez viac ako 10mm (sklo na cyklochodniku, mlieko ani knot nepomohol, a druhy krat ošuchane z brzdenia, praskliny a malé rezné trhlinky)... takto ostalo v koši 2x75€...
Nie každý kupuje drahé bicykle, stavím sa že 90% klientely sú amatéri, cize kupuju dostupne bicykle 1000-2000€, malé percento je ludi ktori si bud chcu splnit detsky sen a profici, ti platia kludne aj 5k,10k,15k. Detto aj s príslušenstvom Nájdu sa kvalitné prilby, tretry, dresy za 100-150€ ale aj za 300€.
Teba ale predsa nik nenúti kupovať tak drahé pneumatiky. Na trhu sú aj kúsky za menej ako polovicu a fungujú tiež. Dokonca aj výrazne lepšie, než na 50% z tých drahých. Je na každého rozhodnutí, či je ochotný priplatiť si za niečo drahšie, alebo mu stačí obyčajnejší tovar.
FWIIW, mňa tiež neteší, že z cyklistiky sa v poslednej dobe stáva do značnej miery luxusný, "predvádzací sa" šport, no taký je vývoj a výrobcovia to, pochopiteľne, využívajú.
EDIT: scarinko medzi sedením na zadku a jazdením na cesťáku so 70,- € plášťami je našťastie ešte x ďalších možností.
A prečo si nekupujete základné plášte za 20€? Aj na nich sa dá jazdiť, či? Pomer ceny a nájazdu bude pre teba oveľa priaznivejší.
Chápem podstatu No scarinko dobre napísal, ide o jazdné vlastnosti, ten 20€ plášť je jak pevná guma, sice su nepriestrelne no ich jazdne vlastnosti stoja za vieš čo, na mokrom podklade kĺžu, nedržia dobre v zákrutách, majú hroznu valivosť a pomerne tažko sa nasadzujú.
A plášť urobí najväčší rozdiel v jazde
Ale to pochopia tak cestný cyklisti (okrajovo aj gravelaci), pri MTB je valivosť viacmenej tabu.
Upgrade na sezónu 2025 funguje skvele. Kolesá Bontrager Aeolus RSL 51 + keramické ložiská + vittoria corsa pro, Rotor INspider aldhu crank set 53/39, sedlo fizik antares versus evo 00 adaptive.
Cervélo R3 SL 2008. limitovana edicia s cervenou vidlou pri uvedeni prvej gen Sram Red na trh vlastny build, povodny bike 800e + 1000e upgrady. (kazeta a prevodniky downgrady ) vel. 58, s kosikmi a pedalmi rovnych 7kg.
Cervélo R3 SL 2008. limitovana edicia s cervenou vidlou pri uvedeni prvej gen Sram Red na trh vlastny build, povodny bike 800e + 1000e upgrady. (kazeta a prevodniky downgrady ) vel. 58, s kosikmi a pedalmi rovnych 7kg.
Uff, 800e za 17r. bike. Cervena vidla necervena vidla, cena uletena.
Páči sa mi tvoja stavba. Jednoduché a praktické. Raketa. Brzdy sú CaneCreek eeBrakes?
Nemyslim dlzku, ale ze asi by malo ist o specificky typ nejak integrovany do toho divne odseknuteho ramu, lebo s klasickym predstavcom ten ram vyzera divne.
Páči sa mi tvoja stavba. Jednoduché a praktické. Raketa. Brzdy sú CaneCreek eeBrakes?
Dakujem, presne taky bol ucel celuste som menil z povodnych red len kvoli sirke, stare by nepobrali 28mm vonkajsiu sirku rafikov, tieto su z ali za 100e, bolo to najlahsie a najsirsie co som nasiel, maju original oznacenie canecreek, prisli v original krabici, este aj s original pribalovym listkom na ich registraciu na canecreek stranke, jediny rozdiel asi je ze original maju titanove srubky, tieto by mali byt ocelove. brzdia super, ide to podla mna z jednej tovarne. osobne sa mi ale pacia viac povodne, nekupoval som ich kvoli ofajcovanej znacke a inak plastne maju realnu sirku tiez 28mm, co je asi max co ten ram pobere, povodne som myslel ze to uz bude moc, tak som rad. je to taka kombinacia stareho a moderneho, plaste napr. nahodene ako bezduse, ale vsetko na tom biku je servisovatelne jednoducho doma.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nie každý kupuje drahé bicykle, stavím sa že 90% klientely sú amatéri, cize kupuju dostupne bicykle 1000-2000€, malé percento je ludi ktori si bud chcu splnit detsky sen a profici, ti platia kludne aj 5k,10k,15k. Detto aj s príslušenstvom
Teba ale predsa nik nenúti kupovať tak drahé pneumatiky. Na trhu sú aj kúsky za menej ako polovicu a fungujú tiež. Dokonca aj výrazne lepšie, než na 50% z tých drahých. Je na každého rozhodnutí, či je ochotný priplatiť si za niečo drahšie, alebo mu stačí obyčajnejší tovar.
FWIIW, mňa tiež neteší, že z cyklistiky sa v poslednej dobe stáva do značnej miery luxusný, "predvádzací sa" šport, no taký je vývoj a výrobcovia to, pochopiteľne, využívajú.
EDIT: scarinko medzi sedením na zadku a jazdením na cesťáku so 70,- € plášťami je našťastie ešte x ďalších možností.
Chápem podstatu
A plášť urobí najväčší rozdiel v jazde
Ale to pochopia tak cestný cyklisti (okrajovo aj gravelaci), pri MTB je valivosť viacmenej tabu.
Teraz zase spájate hrušky a jablká...
Na foto 8.13kg už po tuningu.
Ešte posed poladit....
Uff, 800e za 17r. bike. Cervena vidla necervena vidla, cena uletena.
Na foto 8.13kg už po tuningu.
Ešte posed poladit....
Preco to ma hore tak hnusne odseknutu hlavovu ruru? Nema byt k tomu nejaky speci predstavec?
So 110nou to mám presne ako na starom.
A aby som nebol uplne OT:
Dakujem, presne taky bol ucel