Ahojte, ja len toľko k Britangu… jazdím do necelý rok, pri výbere som zvažoval ešte Passila Juntu (keď som kupoval nebola verzia s UDH) alebo Esker Japhy. Nakoniec som však išiel do Britanga a som veľmi spokojný na Juntu sa mi pozdával sedlový uhol ale recenzie hovorili ze
bike je dosť na agresívnu jazdu dole kopcom a na menej náročných trailovoch by to mohla byt nuda.
Chcel som bike na ktorom sa bude dobre šlapať a zvládne to aj dole kopcom ale žiadne extrémy.
Skúšal som najprv 140mm, bike išiel dole kopcom brutálne hore kopcom takisto predok sa vôbec nedvíhal všetko super, mesiac mám nahodenu 120mm 34SC a
bicykel podľa mňa ožil, ide lepšie do kopca a celkovo mi príde taký zábavnejší dole kopcom. Keďže zdvih išiel dole o 2cm dal som rajdy s riseom väčším ako pri 140mm aby som to nejako dorovnal…
Momentálne mám nahodene 29x2.6WT rekon posed super, som veľmi spokojný. Rozmýšľam nad variantou dlhši predstavec, možno malinko negatívny, ľahšie kolesa, maxxis aspen 2.4WT a bolo by to ešte rýchlejšie.
Zq mňa super univerzálny bike ktorý sa dá poladit buď na agresívne jazdenie na trailoch alebo downcountry brutal… podľa potreby a čo komu vyhovuje.