Ahojte, pridávam svoju skúsenosť s predajom na buycycle.com, part 1.
Mal som S-Works Roubaix na predaj, bol pridaný aj tu, no nakoniec sa ozval nejaký Johannes z Berlína v nedeľu večer. Zaujímal sa o bike, pýtal sa na nedokoncalosti. Ja som mu ochotne popísal bicykel, povedal som mu, čo na ňom je a čo by bolo vhodné vymeniť, chcel vedieť, kedy bol naposledy servis. Poslal som mu dodatočne niekoľko fotiek, aby vlastne vedel, čo kupuje a aby som ja bol chránený (do určitej miery) pri prípadnej reklamácii.
Chlapíkovi sa
bicykel páčil, v nedeľu okolo 11tej večer sme sa dohodli, že ráno to uzatvoríme a bicykel zoberie, dal som mu cenovú ponuku na ráno. Pred 7 ráno mi pípla aj notifikácia, že to je zaplatené a mám bicykel pripraviť. Bol som ochontý mu spustiť, nakoľko reagoval dobre a rýchlo, nemal problém s nedokoncalosti a popravde, aj som sa ho už chcel zbaviť lebo mi zavadzal.
Nasledovalo balenie. Ja som krabicu mal z predchádzajúcej kúpy a to vrátane všetkého obalového materiálu. Takže som do aplikácie dal, že mám svoju krabicu a nechcem tú ich za 30 €. Bicykel som nafoti pred krabicou, obalený materiálom, v krabici ... jednoducho všetko, čo odo mňa chceli. A že toho bolo dosť, reálne som spravil asi 14 fotiek, čo najviac detailne, aby videli, že je to ok. Najväčší gól prišiel, keď som zadával rozmery krabice a zdrbali ma, že je to príliš veľké pritom krabica od nich

ale veď dobre, nech sa bavia. Verím, že som to zabalil najlepšie ako som vedel, postupoval som podľa ich videa.
Pôvodne som mal dátum vyzdvihnutia zajtra (piatok), no ešte v pondelok som písal na support, aby mi to presunuli na dnes, čo ochotne spravili. Že vraj tam majú pravidlo, 1 + 2, teda minimálne dva dni od dňa zaplatenia môžu dať najskôr vyzdvihnutie. U mňa prebehol predaj v pondelok, takže najskôr vo štvrtok. Zaujímavý poznatok.
Práve som bicykel odovzdal FedEx-u, môžem už len sledovať, kde sa bicykel nachádza a dúfať, že sa nič nepokazí počas prepravy a všetko dopadne dobre.
Pravdepodobne napíšem ešte part 2, t. j. doručenie u kupujúceho, výsledok a vyplatenie peňazí.
Mimochodom majú pomerne príjemne (aj keď možno na mobile nešikovne) spravené zadávanie údajov o platbe. Samozrejme, požadujú na overenie identity aj občianský, no malo by to fungovať tak, že po potvrdení príjemcu mi do 2 pracovných dní uvolnia peniaze a ja si kliknem v appke, následne mi ich pošlú (zase 2-3 prac. dni).