Rozdeluje sa to podla toho, ci predajca ma krabicu alebo caka na krabicu z buycycle. Ak ma krabicu tak mu da terminy do tyzdna. Ak nie tak cca 2t.
24.05.2025 - 07:30:51
00
Ak to zabali skor, tak sa aj tak caka na ten dany termin alebo sa objedna kurier skor?
24.05.2025 - 09:48:00
00
Buycycle dava viac terminov ta prevziatie. Ja ked som kupival tak predavajuci potvrdil neskorsi termin pretoze na skorsom nemal kto odovzdat bicykel kedze nik nebol doma. Takze bicykel odobzdal az 1,5 tyzdna od kupi
24.05.2025 - 11:58:20
01
dakujem za pomoc borci tak idem do toho :)
24.05.2025 - 20:43:06
00
Ahojte nemal niekto problém so strankou cez web prehliadac na pc alebo v telefone nezobrazuje mi komunikaciu s predavajucim s druhym ano ale jednu nie ....naopak cez ich Mobilu Applikaciu vidno obe komunikacie uplne v poriadku....dakujem
01.06.2025 - 17:01:41
00
Väčšinou chodím len cez mobil, lebo web majú občas riadne rozbitý a nakoľko pracujem ako web programátor, extrémne ma to irituje bo mňa by už do riti nakopali za to. Toto sa mi síce nestalo, no často im nefunguje prekladanie, teraz napr. mám nastavený nemecký jazyk aj keď komplet web mám správne v angličtine.
01.06.2025 - 17:28:52
10
diky ozaj asi len cez appku tam to bolo všetko ok :)
01.06.2025 - 17:34:55
00
Ahojte, pridávam svoju skúsenosť s predajom na buycycle.com, part 1.
Mal som S-Works Roubaix na predaj, bol pridaný aj tu, no nakoniec sa ozval nejaký Johannes z Berlína v nedeľu večer. Zaujímal sa o bike, pýtal sa na nedokoncalosti. Ja som mu ochotne popísal bicykel, povedal som mu, čo na ňom je a čo by bolo vhodné vymeniť, chcel vedieť, kedy bol naposledy servis. Poslal som mu dodatočne niekoľko fotiek, aby vlastne vedel, čo kupuje a aby som ja bol chránený (do určitej miery) pri prípadnej reklamácii.
Chlapíkovi sa bicykel páčil, v nedeľu okolo 11tej večer sme sa dohodli, že ráno to uzatvoríme a bicykel zoberie, dal som mu cenovú ponuku na ráno. Pred 7 ráno mi pípla aj notifikácia, že to je zaplatené a mám bicykel pripraviť. Bol som ochontý mu spustiť, nakoľko reagoval dobre a rýchlo, nemal problém s nedokoncalosti a popravde, aj som sa ho už chcel zbaviť lebo mi zavadzal.

Nasledovalo balenie. Ja som krabicu mal z predchádzajúcej kúpy a to vrátane všetkého obalového materiálu. Takže som do aplikácie dal, že mám svoju krabicu a nechcem tú ich za 30 €. Bicykel som nafoti pred krabicou, obalený materiálom, v krabici ... jednoducho všetko, čo odo mňa chceli. A že toho bolo dosť, reálne som spravil asi 14 fotiek, čo najviac detailne, aby videli, že je to ok. Najväčší gól prišiel, keď som zadával rozmery krabice a zdrbali ma, že je to príliš veľké pritom krabica od nich :D ale veď dobre, nech sa bavia. Verím, že som to zabalil najlepšie ako som vedel, postupoval som podľa ich videa.

Pôvodne som mal dátum vyzdvihnutia zajtra (piatok), no ešte v pondelok som písal na support, aby mi to presunuli na dnes, čo ochotne spravili. Že vraj tam majú pravidlo, 1 + 2, teda minimálne dva dni od dňa zaplatenia môžu dať najskôr vyzdvihnutie. U mňa prebehol predaj v pondelok, takže najskôr vo štvrtok. Zaujímavý poznatok.

Práve som bicykel odovzdal FedEx-u, môžem už len sledovať, kde sa bicykel nachádza a dúfať, že sa nič nepokazí počas prepravy a všetko dopadne dobre.
Pravdepodobne napíšem ešte part 2, t. j. doručenie u kupujúceho, výsledok a vyplatenie peňazí.

Mimochodom majú pomerne príjemne (aj keď možno na mobile nešikovne) spravené zadávanie údajov o platbe. Samozrejme, požadujú na overenie identity aj občianský, no malo by to fungovať tak, že po potvrdení príjemcu mi do 2 pracovných dní uvolnia peniaze a ja si kliknem v appke, následne mi ich pošlú (zase 2-3 prac. dni).
05.06.2025 - 12:43:10
15
Druhé kolo, skúsenosť s predajom na buycycle.com
Naposledy sme sa dopracovali k tomu, že som odoslal bicykel, bolo to 5.6.2025. Deň na to bol bicykel už v Nemecku a tam stál niekde v zaprášenom sklade až do utorka, kedy bol doručený kupcovi. To bolo 10.6.2025. Kupec mi poďakoval, pobavili sme sa ešte kus. Bol z bicykla nadšený. Neskôr sme sa už nekontaktovali.

Reklamácie som nemal žiadne, takže mi uvoľnili plnú sumu mínus poplatky.

Kupec ho prebral, systém mi potvrdil doručenie (aj keď o niekoľko hodín neskôr). Čo bolo ale mätúce pre mňa bol systém sprístupnenia peňazí.
Píšu tam, že do 2 prac. dní to bude uvoľnené ale nájdete niekde aj text, že do 3-4 prac. dní. A čo bolo najviac divné, bol dátum, kedy mi uvoľnili peniaze.

Keďže som mal doručenie 10.6. myslel som si, že mi to pustí vo štvrtok večer (včera, 12.6.) Nebolo tak. V systéme platby som mal ale dátum 11.6. čo nesedelo ani s jedným dátumom. Ale bol to teda dátum, od kedy sa počítali tie 2 prac. dni.

Dnes ráno som našiel notifikáciu, že môžem presunúť peniaze na účet. Ráno o 5tej som to dal, o 15tej to už bolo u mňa na účte (mám ČSOB pre kontext).
Do budúcna zvážim predaj, ak sa mi tu nebude dariť, presne ako to bolo teraz.
13.06.2025 - 21:09:57
06
Pridam skusenost s kupou bicykla z Buycycle. Natrafil som na Gravel za neodmietnutelnu cenu (aj s drahym postovnym a poistenim) tak som to objednal 21.5. Do dvoch tyzdnom mal dostat predajca krabicu a odoslat bicykel (Fedex bol objednany o 2 tyzdne). Ked sa blizil termin vyzdvihnutia, tracking stale ukazoval, ze nema ani krabicu. Pisal som na support a oni, ze vsetko je ok. Samozrejme termin vyzdvihnutia sme zmeskali a vtedy vysvitlo, ze adresa predajcu nie je kompletna. Trvalo dalsi tyzden kym poslali krabicu a potom uz len 3 dni kym to odoslal. Vcera, presne po 4 tyzdnoch od objednania mi prisiel bicykel. Balenie hodnotim pozitivne, krabica je maskovana ako TV :) ... Okrem tych natahovaciek to ale hodnotim velmi pozitivne a pri doslednom sledovani sa tam daju najst velmi pekne kusky za vyhodnu cenu.
19.06.2025 - 13:33:06
03
keyboard_arrow_up