letel som s bikom niekolkokrat do/z Azie (Cina, Tadzikistan, Filipiny, India) a nikdy nebol ziaden problem. Ale vzdy som letel tam aj naspat a bolo to s cestovkou (az na Filipiny), cize nas bola skupina s bikmi (neviem, ci to nejak zavazi). Po EU som lietal bez cestovky a takisto nic. Na colnej kontrole som sa nikdy nezastavoval. Nemyslim si, ze by nejak riesili, ci si tam letel s bikom, alebo nie, no garantovat ti to samozrejme neviem. Mozno keby ta namatkovo zastavili a
bike by bol v originalnom baleni a uplne cisty, mali by otazky. Niektore krajiny, ako napriklad Australia, maju dost prisne poziadavky na cistotu bikov, hlavne hlinu a nejake stebla travy a pod. Mozes sa vyhovorit, ze preto je vypucovany, lebo si nechcel mat problemy v exotickej cudzine. Ale nejaku spinku by to na nom chcelo. Lebo cisto technicky je dovoz noveho
biku asi brany ako import tovaru a podlieha dani. Ale ak na nom v Cine co-to pojazdis, zaspinis kolesa, retaz, tak by si mohol by v pohode.
Zakladom uspechu je prejst okolo colnika sebavedomo, akoby nic. Ziaden ocny kontakt, proste "poker face"

Naposledy ma kontrolovali, lebo som pred colnikom cukol. Spomenul som si, ze si chcem vybrat z batoziny bundu, tak som par metrov pred nim zastavil a potom si povedal, ze si ju vyberiem az za kontrolou. No on to bral ako ze som zavahal, lebo nieco pasujem. A hned ze: "Vylozte si kufor na stol a otvorte ho."