Takže podľa logiky toho vlákna sú u mňa vlastne leniví úplne všetci čo si uľahčujú šlapanie prevodmi typu 32:52 čo vyzerá ako z motorky, a ktorým je už i 12kg na bicykel veľa.
ehm... o čom to píše ten človek??? ja mu nejak nerozumiem... ja si uľahčujem šliapanie ľahším prevodom ale nie motorom !!!
ešte k tomu čo písal Jezus... pozrel som to nové video a supeľahkej e-lektričke... a aj tie komentáre... okrem spomínaného ešte riešia také veci že sa človeku rozum zastavuje...niekde inde že 3x už reklamácia kvôli motoru...za pol roka motor na cucky...prepočítavať koľko pri akej pomoci prejdu výškových...prehrievanie... budem sa opakovať ale ... : toto ich vážne baví??? totálne psycho... ja vezmem bajk a idem kam ma oči povedú...riešiť takéto kraviny fakt nemusím
Na druhú stranu, keby neboli ebajky, títo ľudia by trčali v nákupných centrách alebo doma. Tak aspoň idú na vzduch. Potom míňajú prachy v bufetoch v lese a robia službu nám bajkerom, že máme otvorené bufety aj cez týždeň a v zime. Z toho, čo títo pomíňajú na wrapy, klobásy, burgre v lete a cez víkendy, si majiteľ môže dovoliť dotovať bufet cez týždeň a v zime. Napr. nie tak dávno na Bielom Kríži nad BA nebolo kde sa občerstviť cez týždeň a v zime (Včelín bol v prevádzke len sobotu a nedeľu).
To nie je zaco dakovat je to jedna katastrofa ako jazdia... ja bufet v lese nepotrebujem a ked zoberem ako sa v klude jazdilo pred 10r smer biely kriz.. bolo to uplne bez stresu. Teraz to uz je ako na hradzi pri Dunaji. Len cakat kedy sa skym clovek zrazi. Chodia zo strany na stranu, prudko zastavaju. Stoja v ceste. obiehaju na turbe barskde v neprehladnom useku... ach jaj cert nam bol dlzny tieto satanske stroje... ked neboli ebajky tak dosli akorat tak po zeleznu a uz by umreli..
Keď neboli ebajky tak nedošli nikam lebo sedeli doma pred bedňou alebo po kaviarňach. Jazdiť za vlastné by ich nenapadlo, takých je pár % čo prešli z bicykla na emotorky.
Tým myslím naozajstných cyklistov, nie takých čo to majú ako približovadlo.
No teda, 🫢...
Tak toto je asi to najzbytočnejšie vlákno čo som doteraz na internete videl. A keby bolo aspoň na nejakom inom fóre, ale tu sa všeobecne a anonymne urážajú bicyklisti medzi sebou. Uau..
Tých zbytočných vlákien je tu viac , okrem iných hlavne Politika a Vojna na (***...pridaj si štát aký chceš...***) . Témy a hlavne názory hodné Modrého koníka . Riešim si kúpu e-biku ale info a rady rozhodne nechodím naberať tu cez toto fórum.....bohužiaľ.
No jo...fyzika pre základné školy šla poslednú dobu kvalitou hodne dolu a väčšina ľudí teda nechápe, že prevodovka do pohybovej sústavy žiadnu pohybovú energiu nepridáva. Práve naopak - na vstupe je kinetická energia, na výstupe kinetická energia + teplo, keďže každý prevod sa rovná zároveň trenie a teda straty. Primárna funkcia prevodovky však je len to, že mení pomer otáčky : krútiaci moment. Súčin otáčok (v ot/min) a krútiaceho momentu (v Nm) podelený bulharskou konštantou cca 9550 tak dáva výkon (v kW). Kto aspoň čiastočne ovláda matematiku pre ZŠ, ten si ľahko odvodí, že 100 ot/min a 20 Nm je ten istý výkon ako 20 ot/min a 100Nm, čiže asi 210W. Ak máme v aute motor o výkone 100kW, bude mať toto auto stále len 100kW...či je vybavené 4-stupňovou alebo 9-stupňovou prevodovkou. Či má prevodovka rozsah prevodov 1:3,5-1:1 alebo 1:5-1:0,6. Prevodovka nám teda síce umožní zdolávať stúpania pomocou ľahkých prevodov. No čím ľahšie šliapeme, tým pomalšie a dlhšie ideme. A keďže vydaná energia je výkon za čas, vydávame stále tú istú energiu.
Niečo iné však je, ak bicyklu doplníme mimo svojich svalov ďalší zdroj energie, ktorý do sústavy dodáva elektromotor. Toto sú tie veci, ktoré asi električkári nie sú schopní pochopiť. Väčšina z nich má celkovo problém pochopiť zákon zachovania energie a princíp spotreby/ výdaja a preto aj vyzerajú ako vyzerajú...aspoň že na tú genetiku sa môžu vyhovoriť.
Tých zbytočných vlákien je tu viac , okrem iných hlavne Politika a Vojna na (***...pridaj si štát aký chceš...***) . Témy a hlavne názory hodné Modrého koníka . Riešim si kúpu e-biku ale info a rady rozhodne nechodím naberať tu cez toto fórum.....bohužiaľ.
však máš celú sekciu na ebiky, mi nehovor, že tam niekto chodí a súdi ťa, robí si posmešky a podobne. To by musel byť asi úplný mimo. Niečo ako ísť plakať do témy elektrohejteri, že si ľudia doberajú ebikerov.
Netreba kukať každú jednu tému.
Jo jo, stará dobrá kladka (učivo 7. ročníka ZŠ). To si snáď pamätá každý, to bola taká nuda
Ale človek si z toho odniesol, že na štvoritej kladke síce zdvihne 500 kg jak nič (oproti jednoduchej kladke), ale prácu vykoná rovnakú. Za dlhšiu časovú jednotku a s menšou silou. Je to len taký “fyzikálny odžub”. Tú prácu stále vykonáš vlastnou silou.
Presne jak pri prevodoch.
Inak, včera poobede na Bielom kríži pri bufete po kkt drsných offroad celoodpružených električiek. Na okolitých lesných cestách však takmer žiadne. To nehejtujem, len konštatujem.
Kúpu e-bike sice neriesim, no ak by som, isiel by som pozrieť do prislusnej casti (a nestazoval sa v ostatnych)
Paralela: nejdem sa v masiarstve stazovat, ze nemaju ovsene vločky
ehm... o čom to píše ten človek??? ja mu nejak nerozumiem...
Lebo nečítaš celý príspevok s porozumením.
Ehejter má svoju hodnotiacu čiaru ebicyklov postavenú na svojej ľahučkej, vygramovanej a vyprevodovanej karbonátke, na ktorej mu už do mierneho stúpania stačí tretinkový výkon oproti nesprevodovanej železnej lady "ukrajina", na ktorej zas mám hodnotiacu čiaru ja.
A keďže sám píšeš že si uľahčuješ šlapanie prevodmi, tak z pohľadu bicyklistu na "ukrajine" sa aj z teba stáva lenivec hneď ako si začneš výjazd uľahčovať stále ľahším prevodom až do rýchlosti chôdze ?. Nakoniec i Jezus v príspevku predo mnou píše, že leniví vždy hľadali ľahšiu cestu, i keď to určite myslel inak.
Hlavne ale úprimne želám všetkým posmeškárom, aby raz, až príde aj ich čas, dostali skôr rozum, ako infarkt.
Ale ujo,vy vôbec nemáte zmysel pre humor,neberte to tu tak tragicky.
Inak...citujem z iného vlákna časť príspevku pána PeterLov :Ja si teraz chcem dať prerobiť starší karbón 10,5kg
Takže kde je tá "ukrajina" ?
Dúfam, že si sa ani nenajedol keď ideš na tej Ukrajine aby ti sacharidy neulahcovali tu cestu nadmernym prisunom energie ale ideš len na vzduch, ak teda aj dýchaš vôbec. Či máš ďalšiu priblblu teóriu?
V poslednom case sledujem trend, ze ked niekto napise debilinu, tak sa nasledne obhajuje frazou “necitas s porozumenim”. A to sa netyka len tejto diskusie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ehm... o čom to píše ten človek??? ja mu nejak nerozumiem... ja si uľahčujem šliapanie ľahším prevodom ale nie motorom !!!
ešte k tomu čo písal Jezus... pozrel som to nové video a supeľahkej e-lektričke... a aj tie komentáre... okrem spomínaného ešte riešia také veci že sa človeku rozum zastavuje...niekde inde že 3x už reklamácia kvôli motoru...za pol roka motor na cucky...prepočítavať koľko pri akej pomoci prejdu výškových...prehrievanie... budem sa opakovať ale ... : toto ich vážne baví??? totálne psycho... ja vezmem bajk a idem kam ma oči povedú...riešiť takéto kraviny fakt nemusím
To nie je zaco dakovat je to jedna katastrofa ako jazdia... ja bufet v lese nepotrebujem a ked zoberem ako sa v klude jazdilo pred 10r smer biely kriz.. bolo to uplne bez stresu. Teraz to uz je ako na hradzi pri Dunaji. Len cakat kedy sa skym clovek zrazi. Chodia zo strany na stranu, prudko zastavaju. Stoja v ceste. obiehaju na turbe barskde v neprehladnom useku... ach jaj cert nam bol dlzny tieto satanske stroje... ked neboli ebajky tak dosli akorat tak po zeleznu a uz by umreli..
Tým myslím naozajstných cyklistov, nie takých čo to majú ako približovadlo.
Tak toto je asi to najzbytočnejšie vlákno čo som doteraz na internete videl. A keby bolo aspoň na nejakom inom fóre, ale tu sa všeobecne a anonymne urážajú bicyklisti medzi sebou. Uau..
Niečo iné však je, ak bicyklu doplníme mimo svojich svalov ďalší zdroj energie, ktorý do sústavy dodáva elektromotor. Toto sú tie veci, ktoré asi električkári nie sú schopní pochopiť. Väčšina z nich má celkovo problém pochopiť zákon zachovania energie a princíp spotreby/ výdaja a preto aj vyzerajú ako vyzerajú...aspoň že na tú genetiku sa môžu vyhovoriť.
Netreba kukať každú jednu tému.
Ale človek si z toho odniesol, že na štvoritej kladke síce zdvihne 500 kg jak nič (oproti jednoduchej kladke), ale prácu vykoná rovnakú. Za dlhšiu časovú jednotku a s menšou silou. Je to len taký “fyzikálny odžub”. Tú prácu stále vykonáš vlastnou silou.
Presne jak pri prevodoch.
Inak, včera poobede na Bielom kríži pri bufete po kkt drsných offroad celoodpružených električiek. Na okolitých lesných cestách však takmer žiadne. To nehejtujem, len konštatujem.
to uz lepsie zaparkovane nemoze byt
Kúpu e-bike sice neriesim, no ak by som, isiel by som pozrieť do prislusnej casti (a nestazoval sa v ostatnych)
Paralela: nejdem sa v masiarstve stazovat, ze nemaju ovsene vločky
https://www.mtbiker.sk/forum/elektro-bicykle-f33
a tam podľa nazvu, poctu príspevkov (moj nahodny vyber)
https://www.mtbiker.sk/forum/elektro-bicykle-f33/vyber-e-bikeu-t41749.html
https://www.mtbiker.sk/forum/elektro-bicykle-f33/realne-dojazdy-na-e-biku-v-km-t47098.html
https://www.mtbiker.sk/forum/elektro-bicykle-f33/ebike-bicykle-motory-komponenty-t37375.html
https://www.mtbiker.sk/forum/viewtopic.php?f=33&t=43121
atd atd.
bzzzz, do spravnej temy
Lebo nečítaš celý príspevok s porozumením.
Ehejter má svoju hodnotiacu čiaru ebicyklov postavenú na svojej ľahučkej, vygramovanej a vyprevodovanej karbonátke, na ktorej mu už do mierneho stúpania stačí tretinkový výkon oproti nesprevodovanej železnej lady "ukrajina", na ktorej zas mám hodnotiacu čiaru ja.
A keďže sám píšeš že si uľahčuješ šlapanie prevodmi, tak z pohľadu bicyklistu na "ukrajine" sa aj z teba stáva lenivec hneď ako si začneš výjazd uľahčovať stále ľahším prevodom až do rýchlosti chôdze ?. Nakoniec i Jezus v príspevku predo mnou píše, že leniví vždy hľadali ľahšiu cestu, i keď to určite myslel inak.
Hlavne ale úprimne želám všetkým posmeškárom, aby raz, až príde aj ich čas, dostali skôr rozum, ako infarkt.
Mimochodom, bicyklista je synonymum.
Inak...citujem z iného vlákna časť príspevku pána PeterLov :Ja si teraz chcem dať prerobiť starší karbón 10,5kg
Takže kde je tá "ukrajina" ?
To tazko
Ale mozno to nebola ukrajina, ale galuskovy favorit, a s vetrom v chrbte, to by som uveril.