Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aj skresluje ale aj kento trocha uzsie
19.05.2025 - 09:46:26
00
Koľko km ma ten úsek Šumiac-chata?
19.05.2025 - 13:08:17
00
tak ale to si vies asi kliknut ci? 6km,chata je zhruba v polovici vyslapu
https://mapy.com/s/jaralufeja
19.05.2025 - 13:12:18
01
Na to, že je tam aktuálne zákaz vjazdu do konca mája, tak si myslím, že tie 3 autá, 3 žiletkári za tú hodinu čo som tam obzeral asfaltku je docela dosť. Je to stále stavba. Jedna baba na žiletke išla dole tak pomaly, že by som ju behom hádam aj predbehol. ;-)
25.05.2025 - 18:11:04
00
https://mynovohrad.sme.sk/c/23497694/do-rokliny-rutiace-sa-auto-zastavili-spolujazdci-v-poslednej-chvili-vodic-neprezil.html?ref=njct
30.05.2025 - 15:11:01
00
Dnes som si vyšliapol cesťákom na Predné sedlo. Asfalt je parádny ale to stúpanie je fakt ťažké. Od 1300mnm už som cítil, že ten vzduch je už pre "chlapca z Bratyslávy" nejaký riedky. Hlava sa mi začala motať, dych skrátil, pulz vyletel. Neviem neviem, či sa dokážem v pohode vyštverať až hore na vysielač až bude hotová celá cesta. Musím viacej trénovať v kyslíkovom stane. :-)
BTW, dosť sa na internete prepiera, že sa tam budú cyklisti zabíjať v zjazde ako na bežiacom páse.
Moja skúsenosť je, že toto nie je kopec na rýchlostné rekordy. Možno tá horná časť ešte hej, lebo tam chýbajú stromy a je dobrá priestorová viditeľnosť. Ale pod chatou je dosť hustý porast a pomerne ostré zákruty. Chvíľu nedržíte brzy a už letíte bez problémo 50-60km/h. Zákruty sa blížia ku...vsky rýchlo. Treba brzdiť ešte pred nimi.
BTW, v Šumiaci pkkt áut s nosičmi na bicykle. Všade elektrobike.
Kto si chce vyšliapnúť KH a poriadne zamakať s prevýšením, zaparkujte auto na Červenej skale, lebo vás v Šumiaci skasíruje obecná parkovacia politika. Neviem čo budú robiť s parkovaním, až sem začnú prúdiť naozajstné davy.

Naposledy upravil RJ69 dňa 01.06.2025 - 17:47:11, celkovo upravené 1 krát.

01.06.2025 - 17:16:13
00
Nemyslel si Predné Sedlo?

Predná Hoľa je tu https://mapy.com/s/jedomofadu
01.06.2025 - 17:26:24
00
arrow_leftaJoN napísal:
Nemyslel si Predné Sedlo?

Predná Hoľa je tu https://mapy.com/s/jedomofadu

Opravil som. Vidíš, ešte furt sa mi motá hlava. ;-)
01.06.2025 - 17:47:39
01
Práve som sa dozvedel z BBSK, že oficiálne otvorenie cyklotrasy bude 20.6.2025.
02.06.2025 - 10:06:47
02
arrow_leftRJ69 napísal:
Dnes som si vyšliapol cesťákom na Predné sedlo. Asfalt je parádny ale to stúpanie je fakt ťažké. Od 1300mnm už som cítil, že ten vzduch je už pre "chlapca z Bratyslávy" nejaký riedky. Hlava sa mi začala motať, dych skrátil, pulz vyletel. Neviem neviem, či sa dokážem v pohode vyštverať až hore na vysielač až bude hotová celá cesta. Musím viacej trénovať v kyslíkovom stane. :-)
BTW, dosť sa na internete prepiera, že sa tam budú cyklisti zabíjať v zjazde ako na bežiacom páse.
Moja skúsenosť je, že toto nie je kopec na rýchlostné rekordy. Možno tá horná časť ešte hej, lebo tam chýbajú stromy a je dobrá priestorová viditeľnosť. Ale pod chatou je dosť hustý porast a pomerne ostré zákruty. Chvíľu nedržíte brzy a už letíte bez problémo 50-60km/h. Zákruty sa blížia ku...vsky rýchlo. Treba brzdiť ešte pred nimi.
BTW, v Šumiaci pkkt áut s nosičmi na bicykle. Všade elektrobike.
Kto si chce vyšliapnúť KH a poriadne zamakať s prevýšením, zaparkujte auto na Červenej skale, lebo vás v Šumiaci skasíruje obecná parkovacia politika. Neviem čo budú robiť s parkovaním, až sem začnú prúdiť naozajstné davy.

Budú sa tam rozbíjať električkári ako v Tatrách zo Sliezkeho domu. Aj ja ako cyklista z tej Bratyslávy, čo to mám zjazdované v Dolomitoch alebo slovinských a rakúskych Alpách a oveľa technickejšie a strmšie steny dole kopcom. A myslím, že väčšina cesťákov je na tom podobne. Takže nejaký zjazd z Kráľovky nemôže byť problém, ktorý by nás zaskočil.
02.06.2025 - 10:12:33
04
Nejde o "vyletenie z cesty" a rozbitie sa, ale o to, že tá cesta býva v sezóne plná a povedzme si pravdu, aj zdatnejší cyklisti tam budú jazdiť rýchlo a predpokladám zrážky. Nehovoriac o cyklistoch ktorí bežne nebicyklujú a dole v Šumiaci požičajú ťažký e-bike a teda aj majú iné reakcie a reakčné doby a tiež aj ten bicykel má dlhšiu brzdnú dráhu ... Prielom Dunajca je de facto rovina a v sezóne sú tam (takmer-)kolízie neskúsených ľudí na e-bajkoch z požičovní takmer denne.
02.06.2025 - 10:44:49
02
jj, toto je inak strašný omyl, ktorý síce patrí do inej témy, ale KH je pre elektrikárov a dupľom tých amatérskych, fakt ťažký kopec. A to ani nebudem hovoriť o tom, koľkých elektrikárov som tam stretol bez prilby. Ale čo už, keď nie je čo chrániť v hlave, tak ani prilba netreba.
02.06.2025 - 12:30:15
00
arrow_leftRJ69 napísal:
jj, toto je inak strašný omyl, ktorý síce patrí do inej témy, ale KH je pre elektrikárov a dupľom tých amatérskych, fakt ťažký kopec. A to ani nebudem hovoriť o tom, koľkých elektrikárov som tam stretol bez prilby. Ale čo už, keď nie je čo chrániť v hlave, tak ani prilba netreba.

Tak vlastne sme sa dostali k podstate problému a tým sú električkári. A nie len tu. Aké krásne by to bolo nemať na bicykloch motory. Do kopcov by išli iba tí čo sa snažia prekonať samých seba. A vôbec nevadí, že kus si potlačia.
02.06.2025 - 12:40:06
05
v inej téme sme dospeli k tomu, že vďaka elektromotorom na bicygloch sú dlhšie a čaastejšie otvorené bufety ... ale zase zároveň sú aj plnšie kvôli nim ... takže aj na KH vďaka či kvôli nim možno bude neskôr bufet (a nabíjačka) aj na vrchole ... a teraz mi napadlo, keby tam bola motorová brzda a zároveň by to rekuperovalo a aj nedovolilo ísť príliš rýchlo ... tak sa už úplne zamedzí problémom či tu alebo aj na Sliezkom dome
02.06.2025 - 13:20:13
02
A to fakt nie je zlá myšlienka. Dať obmedzovač na maximálnu rýchlosť. Napríklad 25 km/hod. Ak by mal ísť rýchlejšie, tak motor začne brzdiť a "rekuperovať". Porozprávam sa so švagrom - šéf vývoja elektromotorov v BSG :D ... Bude dobrá debatka pri pálenôm :)
03.06.2025 - 07:11:11
01
keyboard_arrow_up