Dnes som si vyšliapol cesťákom na Predné sedlo. Asfalt je parádny ale to stúpanie je fakt ťažké. Od 1300mnm už som cítil, že ten vzduch je už pre "chlapca z Bratyslávy" nejaký riedky. Hlava sa mi začala motať, dych skrátil, pulz vyletel. Neviem neviem, či sa dokážem v pohode vyštverať až hore na vysielač až bude hotová celá cesta. Musím viacej trénovať v kyslíkovom stane.
BTW, dosť sa na internete prepiera, že sa tam budú cyklisti zabíjať v zjazde ako na bežiacom páse.
Moja skúsenosť je, že toto nie je kopec na rýchlostné rekordy. Možno tá horná časť ešte hej, lebo tam chýbajú stromy a je dobrá priestorová viditeľnosť. Ale pod chatou je dosť hustý porast a pomerne ostré zákruty. Chvíľu nedržíte brzy a už letíte bez problémo 50-60km/h. Zákruty sa blížia ku...vsky rýchlo. Treba brzdiť ešte pred nimi.
BTW, v Šumiaci pkkt áut s nosičmi na bicykle. Všade elektrobike.
Kto si chce vyšliapnúť KH a poriadne zamakať s prevýšením, zaparkujte auto na Červenej skale, lebo vás v Šumiaci skasíruje obecná parkovacia politika. Neviem čo budú robiť s parkovaním, až sem začnú prúdiť naozajstné davy.