Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2011 o 22:09
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,09 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
savings SRAM PitStop DOT 5.1 brzdová kvapalina, 120 ml
8,89 €
savings
MOC 16,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
Bál som sa stláčať brzdu bez platničiek aby som nevytlacil piestiky úplne von a nevytiekol olej.
nema niekto skusenost? platnicky mi nejdu rovnobezne s kotucom ale do pismena V - spic pismena V smerom k naboju, resp. vonkajsia je rovnobezne vnutorna sikmo. platne su tam B01S od Shimana.
No ja som to riesil tiez. Odvzdusnil som brzdy (nie ze by boli zavzdusnené). Koleso sa mi podarí zablokovat aj vo vacsej rychlosti ale na tvrdost páciek to nemalo vplyv. Páčka ide stále takmer ku gripu. Ide o to dostat platnicky co najblizsie ku kotucu v základnej pozícii (tak aby nesuchali o kotuc). To sa mi ale pri namackavanim packy pri odvzdusnovani neporadilo. Aj ked packu namackam, nestvrdne. Ako keby som tie brzdy nemohol natlakovat. Netesnost som nikde nenasiel, ziaden unik kvapaliny. Ale brzdia, tak ma to az tak nestve len mi je to cudne.
skus to este raz pripravkom na to urcenym, napr. tymto
Asi pred mesiacom som mal v servise bicykel, kde mi odvzušnili brzdy shimano slx. Teraz som menil na zadnej brzde platničky. Predtým ako som tam dal nové tak som roztiahol piestiky.
A čo nastalo, to sa mi zatiaľ nikdy nestalo. Ako som začal dávať piestiky od seba tak pri páke zadnej brzdy začal vytekať olej.
Brzda teraz brzdí normálne. Mohlo sa tam niečo poškodiť?
Respektíve čo zle odvzdušnili brzdy v servise?
Inak k foto, odkedy je mineralny shimano olej priestvitny. Ale to tak skresluje blesk ? mala by byt kvapalina do cervena.
ak je čistý, aj priehľadný
ako si spoznal, že je to shimano olej?