Kategórie
Bike-techsom zvedavy kto bude prvy...
Peak Design Capture (v3) Standard plate držiak fotoaparátu, čierna
82,99 €
MOC 91,99 €
Peak Design Capture (v3) Standard plate držiak fotoaparátu, strieborná
82,99 €
MOC 91,99 €
Park Tool Veľká modrá kniha o servise bicyklov, kniha, český preklad
27,99 €
MOC 30,99 €
Si ma dostal, chvilu som nad tym o (ð) cistil display, kym som si to nepriblizil...
To je dobrá story, tú budem rozprávať
Súhlas, príroda je tu krásna. Celá táto oblasť je gravelový raj, najmä teraz na začiatku sezóny, kým cesty ešte nie sú roz***** od áut. Väčšinou je povrch z naplavenín, pemzy a popolčeka z predošlých erupcií Hekly, kamenisté úseky sú väčšinou krátke. Naokolo kopec atrakcí a bodov, z ktorých sa dá urobiť cieľ... A všade dostupná pitná voda.
Inak, o mesiac v tejto oblasti usporadúva Lauf (miestna bicyklová značka) ďalší ročník gravelového závodu.
prvy den morda ale v krasnom prostredi. km nepribudali, vyskove sli v kamenoch a korenoch tazko. v zjazdoch tiez bez oddychu. k tomu prenasanie, obchadzanie sa s turistami. k veceru mi ruky odisli. chcel som prespat na Lopeniku no zabalil som to na Penaznej (nad Sucou). nechcelo sa mi ist ten pekny hreben v tme. a dobre som spravil. nikde ani nohy, ustekany srnec tiez kamsi odisiel. rano v tom lese bolo nadherne.
druhy den bol jazdivejsi aj vyskove lahsie pribudali. trasa postupne ubera na narocnosti co je vzhladom na pribudajucu unavu dobre. uplne ine prostredie, no peknych usekov je tam stale dost. z Velkej Javoriny az po koniec hrebena som ani fotak nevytiahol, len si uzival jazdu. zaver od Pezinskej B. po Biely kriz je vo velmi vyraznom kontraste s uvodom trasy cez Moravskoslezske Beskydy. vylestene chodniky vs korene a kamene.
viac fotiek aj s trasou vo vyjazdoch
na Velky Polom
Murinkov vrch kaplnka
tereny
kdesi za Makovskym prusmykom
stojok bolo v prvy den velmi vela - zo sedla pod Lemesnou
neskory obed na Portasi - bal som sa davu ludi, ale vystihol som pohodu
od Kohutky do Papajskeho sedla bolo dost popadanych stromov, aj v zjazde
teren pod Makytu - ruky to pomalicky vzdavaju
podvecer za Brezova-kaplnka (Vrsatec)
od Javornika (Biele Karpaty) uz v tme
skoncil som na stole, lebo tyvek pod nafukovacku zostal doma, nabuduce uz beriem opat penovku a mam to bez starosti
ranko na hrebeni
kravky v Lopenickom sedle pozerali co za ... to funi hore tym kopcom
jeden hnusny zbytocny brdok medzi Lopenikom a Javorinou
od V.Javoriny som nefotil. zjazd som si uzival a potom nebolo co. prebrala ma az modra popri plote v Malych Karpatoch
singel popod Konske Hlavy
den1
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2439517/bicykel-morning-mountain.html
den2
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2439285/bicykel-morning-mountain.html
31-krát PRAVNÁČ a prieskum novej cestičky, neskúsiš, nevieš
Trasa https://www.strava.com/activities/14861583369
Bike 35km-turistika 10
Klastor pod Znievom - Valca - skoda ze ho nepotiahli az po asfalt do Valce
vyhlad zpod Krizavy
vytrepal som sa este na Velku luku - aj ma cukalo ist dalej hrebenom, niekedy nabuduce
skratka
modrou dolu
z tankovej cesty su krasne vyhlady na Turiec a V.Fatru
zo sedla Obsiar vyhlad na Klak z druhej strany
14°C a teplo
Heh, Huty ma čakajú ako posledné záverečné stúpanie na okruhu okolo Tatier túto sobotu. Tak by som sa mal trochu šetriť, nech ten záver nejdem ako pretekár na Copa Cobram.
A ako raz kamarát poznamenal na tej vyhliadke v pozadí s tou vodnou hladinou, tak sa vraj pozeráme na Oravskú maru.
Vidieť toto ma baví - aeroturistika. Ľudia sadnú do lietadla, niekam odletia, noc prespia pri nejakej poľnej pristávacej dráhe v stane vedľa lietadla (to je to oranžové napravo od krídla), poturistikujú okolie a odfrčia ďalej.