Tak update - nakoniec Lidl zvladol odoslat zasielku z nedelnej objednavky a dorucovana bude dnes, cize v povodne avizovanom termine na webe. A nejde to cez DPD, ale cez Slovensku postu, takze asi maju rozdelene dorucovatelske spolocnosti podla velkosti / hmotnosti zasielok alebo nieco podobne.
Ale kvoli inemu pisem - ak pouzivate aku v naradi ktore vyzaduje 2 aku naraz, tak sa ich snazte poparovat do dvojic tak, aby boli kapacitne vyrovnane, lebo aspon tie moje 4 Ah aku co som bral v akcii po 12,73 €/kus dost kapacitne / kvalitativne kolisu. Jeden par som trafil hned na prvu a je vyrovnany, ale z dalsich troch kusov aku spravne trafit dva vyrovnane do paru mi chvilku trvalo. Otazkou je, ci je jeden aku z tych troch nadstandardne vykonny, alebo su 2 podstandardne. Merat to ale nejdem. V kazdom pripade je dolezite ich spravne sparovat, lebo ak mate v dvojici nevyvazene aku, tak ten slabsi bude pretazovany a hlbsie vybijany, cize bude aj rychlejsie degradovat a rozdiel bude narastat (a tym ho vlastne aj skor znicite ak ho budete vybijat do vypnutia naradia).
Nevyvazenost aku v dvojici zistite velmi jednoducho -
naradie pri prevadzke indikuje stav oboch aku a ak jeden aku este ma zelenu kontrolku a druhy uz zltu, analogicky jeden este ma zltu kontrolku a druhy uz cervenu, alebo ak jeden este ma cervenu kontrolku a druhemu uz cervena kontrolka blika, tak to nie je idealny par. Najviac sa rozdiely v kapacite zvyraznuju prave pri väcsom vybiti, takze prave ked zacnu aku padat z oranzovej do cervenej kontrolky treba odsledovat ci sa ku koncu vybijaju rovnomerne. Typicky jeden drzi na cervenej kontrolke a druhemu uz blika. Ja som nastastie bral 5 kusov tych aku, takze sa mi podarilo tie dvojice doladit. Pri 8 Ah aku tento problem s rozdielnou kapacitou nemam, tie su zda sa kvalitativne vyrovnanejsie.
P.S. A po realnom otestovani v praxi do kosacky tie 4 Ah aku neodporucam. Resp. ak kosite stylom ala Lubik, tzn. dvakrat tyzdenne, tak su 4 Ah aku OK, lebo nie je vyzadovany vyssi vykon. Ak ale kosite raz za 2-3 tyzdne a naviac nezbierate do kosa ale mulcujete, tak o 4 Ah aku ani neuvazujte. Ked kosacka ide na vyssi
vykon / ma vyssi odber, tak su 4 Ah aku na svojich limitoch a vyslovene trpia a hreju sa a ani toho velmi vela nezvladnu. Na taketo pouzitie jedine 8 Ah aku. 12 Ah by boli samozrejme este lepsie, ale tie sa do kosacky nevojdu (aspon do verzie C1 co mam ja nie, ale podla fotiek sa slot na aku vo verzii D2 nelisi, takze asi ani tam).