Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Len je celkom na hlavu, ten zákaz. Hromadná nehoda, autá tam stoja X- hodín, ale človek si nemôže dať obchádzku. Od čoho máme tie moderné technológie potom.
Ani nie. Neslo len o nehody.
Dialnicu postavili aj preto aby odlahcili okresne cesty. A teraz su tie okresne cesty bezne preplnene.
Je to extremne riesenie, nie som z neho vobec nadseny a velmi nerad by som bol, aby sa rozsirilo. Ale svoju logiku to ma.
Sestre s manželom a s malými deťmi sa to stalo minulý rok. Havária na diaľnici a odstavené všetky pruhy a oni ešte boli v úseku, kde mohli predtým zísť dole. Nepustili ich a 5 hodín čakali, kým sa to pohlo. Vonku cez 40°C, nemáš sa kde schovať do tieňa. Brali so sebou 4l vody, keby náhodou. Aj tá sa im dosť rýchlo minula a to rodičia pili minimálne. Mali aj nejaké jedlo, lebo šli na dovolenku. Ale nie každý cestuje na dovolenku, uviazli tam aj miestny, čo idú možno len 50-60km do iného po práci domov. Nosíš kvôli takýmto prípadom v aute preventívne aspoň 1,5l fľašu vody, keď vieš, že budeš cestovať niekam hodinu? Asi nie.
Skús pochopiť, že tí Rakušáci to neurobili z dlhej chvíle, že teraz nemajú čo robiť, tak si vymysleli nejaký zákaz, aby tvojej sestre znepríjemňovali život. Pravdepodobne je ten problém pre domácich obyvateľov veľmi silný, keď zaviedli také drastické opatrenie.
Ja mam tiez nejakú vodu stále v aute a v zime aj deku. A v prednom kaslíku su hádam ešte stále tie dve či tri borovičky, pre prípad ze by šoférovala manželka
Este ze do talianska vyrazame vzdy okolo polnoci aby sme boli v toskansku rano v zivote som nesiel na dovolenku v kolone 😇
V živote som necestoval na dovolenku v noci.
Dovolenka je relax a oddych. Žiadna makačka potme za volantom. V noci sa spí.
Ak je to dovolenka autom, tak začiatok dovolenky je doma, keď nasadmeme do auta
Pivo sa po ceste nepije, ani chipsy sa nejedia. Navyše zaberajú veľa miesta. Multipla je je síce priestranná, ale kufor veľmi nemá a 6 ľudí sa tam sa do nej balí extrémne naľahko, aj tak je plná až po strop na týždeň.
Za mna jazda cez den po ponej dialnici alebo v zapche fakt nieje oddych… ovela lepsie sa mi soferuje po tme na prazdnych dialniciach
V den odjazdu cez denpospim poobede (odkedy mame prcka nieje to ziadny problem, zaspim okamzite ako na to dostanem prilezitost ?) v noci vyrazame, som oddychnuty a rano o 10tej uz lezime na plazi
Cela cesta do toskanska pekne v noci a rano, vyhnes sa horucavam, plnym dialniciam, kolonam atd
Navyse, dieta v noci spi takze cesta v noci bola aj s dietatom ovela jednoduchsia ako cez den. Stacili dve kratucke zastavenia na wc v rakusku ked uz sa dieta zobudi, zastavovat treba castejsie….
Minuly rok sme sli do toskanska s 11 mesacnym prckom.
Presne to isté ako Zips píše, už len to, že krpec spí je fajn. On cez deň nebude v aute spať. Jednak by tam trpel, neobsedí a v konečnom dôsledku mu tá cesta nič nedá.
V noci to rýchlo “stiahnem” a cez deň sa mu venujem. Stačí mi zdriemnuť na hodinku a som ready.
Máte skúsenosti s nejakou ,,domácou" diagnostikou? Kamoš mi doporučil toto vraj to funguje dobre. Na ali okolo 20e.
Prípadne máte nejaký iný model? Nečakám samozrejme funkcie ako má diagnostika v autorizáku...
Máte skúsenosti s nejakou ,,domácou" diagnostikou? Kamoš mi doporučil toto vraj to funguje dobre. Na ali okolo 20e.
Prípadne máte nejaký iný model? Nečakám samozrejme funkcie ako má diagnostika v autorizáku...
Neviem ako teraz, ale pred nejakými rokmi, keď som zháňal diagnostiku na MB, tak jediná spoľahlivá bola originálna nejako hacknutá STAR diagnosis..niečo takéto https://allegro.sk/ponuka/mercedes-sd-connect-star-diagnoza-sd-c4-12466169798 ...ale predávalo sa to aj s laptopom, pretože to nefungovalo na ľubovolnom PC. Na VW som teraz kupoval VCDS pre vozidlá do r.2018 za 80 eur a skoro mi odstrelilo dekel aká luxusná diagnostika za pár eur,...vie toho násobne viac ako aktuálne viem o jej možnostiach ja.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dialnicu postavili aj preto aby odlahcili okresne cesty. A teraz su tie okresne cesty bezne preplnene.
Je to extremne riesenie, nie som z neho vobec nadseny a velmi nerad by som bol, aby sa rozsirilo. Ale svoju logiku to ma.
Marli, takže ak pôjdeš z BA do TT autom, nosíš pre istotu 1,5l fľašu vody? To isté sa dá aplikovať na všetky podobné cesty, nech ideš kamkoľvek 20+km.
Za mna jazda cez den po ponej dialnici alebo v zapche fakt nieje oddych… ovela lepsie sa mi soferuje po tme na prazdnych dialniciach
V den odjazdu cez denpospim poobede (odkedy mame prcka nieje to ziadny problem, zaspim okamzite ako na to dostanem prilezitost ?) v noci vyrazame, som oddychnuty a rano o 10tej uz lezime na plazi
Cela cesta do toskanska pekne v noci a rano, vyhnes sa horucavam, plnym dialniciam, kolonam atd
Navyse, dieta v noci spi takze cesta v noci bola aj s dietatom ovela jednoduchsia ako cez den. Stacili dve kratucke zastavenia na wc v rakusku
Minuly rok sme sli do toskanska s 11 mesacnym prckom.
Ja na nocne soferovanie nedam dopustit.
V noci to rýchlo “stiahnem” a cez deň sa mu venujem. Stačí mi zdriemnuť na hodinku a som ready.
Pozerám že máš MB. Tiež niečo zháňam na GLK
https://a.aliexpress.com/_EGZLV54