Ahoj, viete mi pls poradiť ohľadom trasy v prílohe? Plánujem prísť smerom z Nového Targu popri Čortýnskom jazere - tu by ma zaujímalo, ktorou stranou je vhodnejší cyklochodník na cesťák, možno menej ľudí, krajšie výhľady..?
Ďalej ma zaujíma trasa od Červeného Kláštora ku prielomu Dunajca - je to alfaltový cyklochodník vhodný na cesťák? (nie gravel)
Ak si dobre pamatam, tak v prielome Dunajca je cast asfalt ale vacsina je udupany strk. Na cestaku sa to asi da prejst.
Z vlastnych skusenosti odporucam sa tomuto peknemu useku vyhnut pocas letnych prazdnin, pripadne sviatkov v Polsku. Taky natresk ludi podla mna nezaziva ziadna cyklotasa na SVK.
Ahoj, viete mi pls poradiť ohľadom trasy v prílohe? Plánujem prísť smerom z Nového Targu popri Čortýnskom jazere - tu by ma zaujímalo, ktorou stranou je vhodnejší cyklochodník na cesťák, možno menej ľudí, krajšie výhľady..?
Ďalej ma zaujíma trasa od Červeného Kláštora ku prielomu Dunajca - je to alfaltový cyklochodník vhodný na cesťák? (nie gravel)
Som pri Czorsztinskom jazere párkrát bol.
Západná strana je viac frekventovaná turistami, rodinami. Výhľady na samotné jazero sú tu krajšie.
Východná strana je trochu menej frekventovaná výhľady na jazero sú trochu menej zaujímavé no omnoho krajšie sú výhľady na Tatry z tejto strany, keďže sa dostaneš aj na kopčeky nad jazero.
Z Červeného kláštora do Lesnice vedie spevnená cesta s betónovým povrchom, no dosť sa drolí a hrozí šmyk, občas nerovnosť a sem-tam diery. Je to jazditeľné na cesťáku. Priprav sa však na kvantum turistov, neskúsených cyklistov na bicykloch asi každého druhu. My domáci sa tomuto úseku vyhýbame úplne počas prázdnin a víkendov. Mimo turistickej sezóny je to naopak jedna nádherná časť na skorý ranný prejazd ...
Nejak v máji sme to šli s kamošom. Nowy Targ, Czorsztynske jazero a popri Dunajci do Stary Sacz, druhý deň Stary Sacz, Stará Lubovňa, Poprad, Važec. Ja som šiel na graveli, on na cesťáku. Občas bol nejaký kratší úsek bez asfaltu, ale až tak moc nenadával, takže to bolo celkom v pohode.
Okolo jazera sme šli po západnej (spodnej strane). Kopec možností na občerstvenie a pekné výhľady. Ľudí neskutočne veľa. Okolo jazera aj v prielome Dunajca, ale vybrali sme si blbý dátum, keď mali poliaci sviatok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Z vlastnych skusenosti odporucam sa tomuto peknemu useku vyhnut pocas letnych prazdnin, pripadne sviatkov v Polsku. Taky natresk ludi podla mna nezaziva ziadna cyklotasa na SVK.
Som pri Czorsztinskom jazere párkrát bol.
Západná strana je viac frekventovaná turistami, rodinami. Výhľady na samotné jazero sú tu krajšie.
Východná strana je trochu menej frekventovaná výhľady na jazero sú trochu menej zaujímavé no omnoho krajšie sú výhľady na Tatry z tejto strany, keďže sa dostaneš aj na kopčeky nad jazero.
Z Červeného kláštora do Lesnice vedie spevnená cesta s betónovým povrchom, no dosť sa drolí a hrozí šmyk, občas nerovnosť a sem-tam diery. Je to jazditeľné na cesťáku. Priprav sa však na kvantum turistov, neskúsených cyklistov na bicykloch asi každého druhu. My domáci sa tomuto úseku vyhýbame úplne počas prázdnin a víkendov. Mimo turistickej sezóny je to naopak jedna nádherná časť na skorý ranný prejazd
Okolo jazera sme šli po západnej (spodnej strane). Kopec možností na občerstvenie a pekné výhľady. Ľudí neskutočne veľa. Okolo jazera aj v prielome Dunajca, ale vybrali sme si blbý dátum, keď mali poliaci sviatok.
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2361264/bicykel-za-granicou-panstwa.html
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2361263/bicykel-stary-sacz-vazec.html
https://www.cyklozrazsnv.sk/#/program