čiže rozumiem tomu dobre že s cogom si budem musieť zapametať 22 rýchlosti a že parne čisla su velký prevodnik neparne malý prevodnik? Ak ano trochu neprakticke. Pri nastupe do kopca niekedy len prehodim velký s malým. Ak nemám cog čo je problém click samostatne kúpiť tak prevodnik prehadzujem klasický?.
02.06.2025 - 20:50:30
00
Kazda ta appka ma trocha inac myslim tie prevody.ale pokial ma pamäť neklame tak nikde neriešiš ziaden prevodnik. Proste mas dajme tomu 22 virtualnych prevodov akokeby jedno prevodnik a len pridavas tažsi alebo uberas a mas lahši prevod.Takto je to u rouvy aj teraz obcas idem my whoosh.Zwift si nepamatam,tam je tušim 24 prevodov.cize ziadne pamätanie rýchlostí...
02.06.2025 - 21:35:41
11
S Direto XR to funguje uplne krasne a bez problemov. V principe nepotrebujes aj Click ale potom mozes jazdit len ERG workouty, alebo si na jednom prevode. Idealne je zaradit maly prevodnik, ale na to prides sam, ze inak moc krizis retaz. Za par min to nastavenie retaze vyladis (samotny Cog ti umoznuje zvacsit vnutorny priestor v nom aby si retaz optimalne sadla). Radenie s Click je rychle takze aj ked nemozes skocit o niekolko prevodov naraz ako v reale, stale to vies naklikat extremne rychlo, s tou vyhodou, ze na rozdiel od reality vies radit aj v zatazi:)
03.06.2025 - 12:49:45
01
Teraz si ma uplne zmiatol. Včera som si pozrel ešte 3 videa a zistil som že to vôbec nepotrebujem lebo je tam ten problém kde prichádzaš do kopca s kopca väčšou rýchlosťou a tam je problem to nejak rýchlo naklikať o čom som ja hovoril že prehodím len prevodník. Na niečo také upozorňoval aj v tom druhom videu. S toho všetkého som vlastne pochopil že clickom len klikneš na nejaku rýchlosť ale to si vlastne navoliš určitý mód do kopca niečo ako ERG. čí?
Proste nechcem naklikať nejaký mod ERG / lahký - ťažký / ale chcem na ROUVY v reálnom čase naklikať ako na ceste.
03.06.2025 - 16:38:16
00
Sa na to vyprdni Lojzko a pod von 😉
03.06.2025 - 16:42:16
00
Idem :D :D
03.06.2025 - 20:06:59
01
arrow_leftfofo050 napísal:
Teraz si ma uplne zmiatol. Včera som si pozrel ešte 3 videa a zistil som že to vôbec nepotrebujem lebo ...

Skusim odpovedat by som ta este viac nemiatol.

To naklikanie je ako dvojklik na mysi alebo trojklik na inych zariadeniach. Asi rychlo klikam, ale o par prevodov sa viem pohnut v priebehu zlomkov sekundy (toto ale naozaj moze kazdy pocitovat inak)

Virtualne radenie (i ked napr. Zwift emuluje skutocne prevody napr. SRAM a Rouvy mi zatial nechcelo povedat ake prevody emuluje) je naozaj technicky asi realizovane cez zmenu ERG zataze, ale je to robene v sulade s tym aky by si mal v reale zaradeny konkretny prevod

..a ano:) vonku je lepsie
05.06.2025 - 12:36:39
10
Dik ale zatial to vzdavam co sa tyka kúpi. Ale aj taj som sa dozvedel omnoho, omnoho viac ako na ROUVY kde na urcitu otazku sucho odpovedali a poslali odkaz - link.
05.06.2025 - 14:55:04
01
No nedalo mi a kupil som ten ZWIFT & CLIC. Za tie peniaze no nevyskušaj to :D Bohužial som sklamaný lebo to neviem rozbehnuť alebo rozšlapať na PC. V mobile to ide. Neviete kde je chyba? Firmw. mam najnovší v mobile. 88. Zaujimave že v mobile mi svieti le BT a ANT nie. V PC je uplne jedno čo svieti nejde pripojiť. Každá rada pomôže.
07.07.2025 - 17:44:29
00
Môžte písať aj do spravy popripade si možme zavolať.
07.07.2025 - 17:46:19
00
Clik funguje len cez BT
07.07.2025 - 17:54:31
00
malo mobilov ma podporu ANT
k PC sa da prikupit ANT usb adaptér

(viac neporadim, zwift je mimo mna)

ps, edit: mozes ignorovat, ked iba BT je podporovaný
07.07.2025 - 17:55:02
00
Neni možne mne sa to napokon podarilo spojiť a funguje to. Musel som vyhodiť USB ANT a nanovo všetko poprihlasovať cez BT. Nechapem všetko sa mi podarilo pripojiť i keď predtým som k tomu potreboval ANT+. Vypol Mobil a Notbuk a podarilo sa na velkom PC. Inač mam len CLIC nahodený a Cog som nenahadzoval lebo ho nepotrbujem. Večer to preluftujem . Na oslavu sa posilnim cestovinami :rofl: :rofl: :rofl:
07.07.2025 - 18:52:44
01
Ma niekto navrh na dobrý a spolahlivý smart trenažer ktorý má vlastnosti ako DIRETO X ? Ale samozrejme lepší ako DIRETO a lepší po servisnej stránke. Alebo pozná niekto niekoho na servis DIRETO X ktorý vie čo može byť trenažeru aby nemusel trenažer isť do talianska?

Naposledy upravil fofo050 dňa 25.07.2025 - 14:48:03, celkovo upravené 1 krát.

25.07.2025 - 14:24:57
00
Od detí som dostal k blížiacej sa 70-ke DIRETO XR-T. So smarttrenažérom nemám absolútne žiadne skúsenosti. Doposiaľ som v nčase "jazdil" na staručkom Elite Tacx Sirius.
Je mi jasné, že budem potrebovať dokúpiť kazetu. Na bicykli mám Shimano Tiagra CS-HG500 kazeta, 10-kolo. Asi teda budem potrrebovať rovnakú(?).
Čo iné ešte budem potrebovať? (Stačí notebook, alebo radšej dokúpiť nejaký externý monitor?)
Má zmysel kúpiť Wahoo Zwift Click? Je kompatibilný so trenažérom?
Ktorú aplikáciu si mám nainštalovať do notebooku? Ako ju čo najefeektívnejšie používať? Tenažér obyčajne využívam v období november-marec.
Ako si mám upraviť profil v Garmine? (trenažér má vlastný wattmeter a senzor rýchlosti)
Vopred ďakujem za rady.
25.07.2025 - 14:45:54
00
keyboard_arrow_up