Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings SRAM PitStop DOT 5.1 brzdová kvapalina, 120 ml
8,89 €
savings
MOC 16,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,09 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
Vie mi niekto povedať v čom môže byť problém?
Buď je membrána pretrhnutá, alebo môže byť odtlačená/ vyskočená z jej miesta. Možno ju stačí len vytiahnuť a prezrieť. Stalo sa to aj mne na 105 r 7020. Keď som tlačil olej do strmeňa tak rezervoár už bol asi plný a prebytočná kvapalina vytiekla tadiaľ. Membrána nevydržala ten tlak, ktorý bol väčší ako normálne keď sa pri stlačení piestu uzavrie prívod a potom už piest tlačí len do strmeňa.
Keď budem mať viac času tak skúsim dať ten kryt dole aby som videl ako to pod ním vyzerá.
Co je velka sanca kedze to tecie cez "dychaciu dierku mechura". Musi to byt od vyroby hermeticke, aby sa vlhkost nedostala dnu, co ked tecie uz to davno nesplna.
Z toho čo píšeš predpokladám že máš Shimano brzdy. Tam je odvzdušnenenie veľmi jednoduché. Pri SRAMe je to zložitejšie a ešte aj kvapalina je agresívna tak treba dávať pozor.
a preco sa potom ta membrana trha (pri urcitych druhoch brzd) ked sa roztahuju platnicky bez lievika v packe ?
Keď je brzda so spacerom naplnená "po špunt" a zavretá tak pri roztahovani piestikov pri vymene platniciek keď tie piesty idu na doraz tak ten rozdiel medzi objemom plnenia so spacerom a na doraz kompenzuje membrána v nadobke páčky.
No keď nadrzku niekto pri bežnom oputrebeni platiciek doplní a zabudne na to alebo si to neuvedomí a pri výmene to dá na doraz membrána rupne.