ÁNO - ale PREČO sa tá generačná zmena deje:
- stále väčšie rozmaznávanie detí rodičmi ?
- stále väčšie rozmaznávanie technológiami ?
Práveže sa generačná zmena nedeje. Majorita občanov Slovenska je už po dekády rovnaká, v podstate sa nezmenili od socíku, je to ako napísal cokupit "Velka cast ludi este nedospela k samostatnosti. Chcu a potrebuju, aby sa o nich niekto=stat=autokrat postaral. Oni nechcu byt zodpovedni za nic, ani za svoje vlastne platy a zivoty. Ich mentalita je ohnut chrbat, ponadavat si, ale hlavne aby nic nemuseli menit a robit a najma, aby nemuseli rozmyslat."
Podľa mňa prapôvodnou príčinou je katastrofický vzdelávací systém, skrátka celé generácie boli a ešte stále sú v školách vychovávané k tereziánskemu "poslúchaj a pracuj", "drž hubu a krok", "nevyčnievaj", "nerob problémy", zo školy sa to prenáša do rodín, ak rodičia dostali také vzdelanie, tak to prenášajú na
deti ... Niekde som čítal, že aby spoločnosť potrebuje trikrát dlhšiu dobu na korekciu negatívnych javov, než oni sami trvali. Teda ak sme mali 40 rokov totality, tak bude trvať 120 rokov, kým sa to z nás dostane.
Podľa mňa sa to však z nás nedostane nikdy, pretože i keď teraz sa máme dobre, tak o 15-20 rokov nám klimazmena tak zmení život, že zase budeme podliehať nejakým totalitám (len teda už asi v planetárnej mierke).