Cyklomaratón Horné Srnie - 10. ročník

12. 7. 2025
MTB maratón
Horné Srnie (Slovensko)

Propozície, Reportáže
Ďakujeme za parádne preteky. Super pripravená trať, značenie, ochotní regulovčíci. Nech Vás sily neopúšťajú a nadšenie zotrvá.
13.07.2025 - 17:52:09
16
arrow_leftshifty12 napísal:
Ahojte... po včerajšku musím napísať pár vecí, ktoré mám ešte "čerstvo" v hlave po preteku.... Už som obišiel všelijaké preteky - či doma, v zahraničií. To čo nachystali chalani zo Sŕnia včera mi nedalo sem nenapísať... mrzí ma jedine to, že zasa sa raz posralo počasie, ale koniec koncov na kvalite závodu to vôbec neubralo (možno skôr naopak...) Bohužiaľ mám taký dojem, že na SVK už pokial niečo nie je v "embéčkovej" sérií tak ľudia neprídu, lebo šak "to neni veľký pretek" ... ak by som si porovnal túto trať napr. s Rajeckými Teplicami tak chlapci z Rajeckého sa majú čo učiť ako sa robí zaujimavý pretek. Je to škoda, že ľudia sa asi zľakli počasia, ale myslím si že to nebol primárny dôvod. Kedysi tu v okolí DCA vyrastali najlepšie preteky ako Dubničák, kúsok ďalej Pružina, Súľov, Udiča... atď. A bohužiaľ (sa bojím...) že po tomto víkende sa ku tomu pripojí aj tento pretek a nebudem sa čudovať ak by sa to stalo (a nie nie som pesimista, ale realista...) ľudia si nevážia takéto podujatia a tak nám treba... Každopádne podujatie nachystané neskutočne (v niektorých momentoch si myslím že až zbytočne ste do niečoho vložili veľa energie :D ) každopádne zabezpečenia na trati a značenie - za mňa TOP . Regulérne pre mňa osobne zatiaľ najlepší maratón, ktorý som si doma na SVK obišiel ak by som bral kombináciu všetkých vecí (nehovorme len o trati...) Proste... takto sa to robí do psej matere ! A harmonika za jarošovim chodníkom ? :D Pecka !!! Takéto veci sú presne tie drobnosti ktoré robia nejaké podujatie zaujimavým... bohužiaľ myslím si že u nás na SVK si to ľudia nevážia a preto bude tu u nás takýchto podujatí čim ďalej tým menej... chalani urobili ste to neskutočne a musel som to sem napísať, pretože pretek to bol naozaj super - počasie je síce akosi proti Vám, ale tak to niekedy v živote chodí... myslím si, ale že kto tento rok prišiel tak neobanoval ... BTW asi prvýkrát v živote sa mi stalo, že som na preteku nedojedol porciu jedla :D

Tu ale kamarát píšeš zbytočne. Tu jednoducho skapal pes. Celkovo sa šport vytráca. Ľudia sú upišťaný. Najlepšie tak bez väčšej námahy, len sa tak trošku zapotiť. Kopec? to je pre viacerých už boj o prežitie. Viem o čom píšem, lebo to počúvam furt
13.07.2025 - 22:01:35
05
Tak napíšem aj ja niečo, lebo mám potrebu vyjadriť svoj názor.
Bol som tu prvý krát a išiel som dlhú.
Bol somveľmi milo prekvapený organizáciou, príjazd, parkovanie, prezentácia, WC, všade tabuľky, všetko na úrovni, nie je čo dodať, perfektné👍🏻
Na štarte som bol trochu prekvapený účasťou, čakal som viac ľudí, ale u nás je to už tak, že ak má niečo viac ako 70km a okolo 2000v.m., ľuďom sa to zdá moc ťažké. Ako bolo na ostatných tratiach, neviem.
A to sa dostávam ku trati. Podľa fotiek a recenzii som čakal menej asfaltu a viac singlov, ale to mi až tak nevadí, každý maratón je iný, a to je dobre, ja som si ho užil aj tak. Značenie na križovatkách tiež super, tam som problém nemal ani raz, len pár krát som nemal istotu, či som niečo neprehliadol. Hlavne na tých asfaltových cestách nejaká potvrdzujúca fáborka naviac by sa zišla. Občerstvovačky, regulovčíci, fanušíkovia v lese aj v obci, celková atmosféra - super. Dojazd ako má byť, každý privítaný a vyhlásený, znova za 1*. Po dojazde stánok s občerstvením tiež nie je samozrejmosť.
Sprcha s teplou vodou a strážením bikov sa tiež všade nevidí.
Umývanie bikov nehodnotím, nevyužil som, ale vie že bolo.
Z jedla sa mi ušiel už len guláš, ten bol výborný, aj som kuchárku s dievčatami pochválil.
Vyhlásenie kvôli počasiu trošku s problémami, ale zvládnuté.
Tu by som mal ale pripomienku: nejaké stupne výťazov by sa zišli, stačia palety, A4ka s vytlačeným číslom a hotovo. Už som stál aj na pníkoch (to bolo aj s balančním cvičením), fantázii sa medze nekladú, a hneď má človek pri vyhlásení iný pocit. Bedňa je bedňa, raz darmo. Ceny naozaj hodnotné, bol som aj na váčších maratónoch, kde tá hodnota zďaleka nebola taká, ale kvôli tomu ja nejazdím.
Takže ďakujem za perfektný zážitok, super som si zabikoval v novom prostredí, užil si atmosféru a prajem veľa síl a optimizmu do ďalších ročníkov. Verím, že budú, lebo vidieť, že vás to baví a robíte to pre ľudí. A VEĽMI DOBRE.

ĎAKUJEM🤝👍🏻❤️
14.07.2025 - 16:01:19
28
Ahojte, máme pre vás ďalšie fotky, tento krát od nás všetkých, ktorý sme sa nejak podieľali na tohto-ročnom maratóne:
Foto/video Organizátori
14.07.2025 - 20:12:41
32
Ahojte, máme pre vás ďalšiu nálož fotiek. A musíme uznať, že ozaj vydarených :clap: . Tento krát od Adama. Ten sa okrem fotenia venuje aj lietaniu s dronom. Čoskoro sa tak môžete sa tešiť aj na krásne zábery z výšky.
https://mega.nz/folder/kZg0VADC#fGmBtUvEoU6zXV5B-1-HWA
16.07.2025 - 09:15:44
22
Pripojím sa aj ja s mojimi dojmami z maratónu.
Hneď na začiatok, klobúk dolu pred organizátormi za parádne odvedenú prácu :y: Toto bol už pre mňa 5 krát čo som sa zúčastnil, predtým som chodil krátku trasu, minulý a tento rok som si už doprial strednú trasu a obe sú podľa mňa fantastické, aj strmé úseky kde vypľúvam dušu aj hrebeňová časť a technickejšie úseky, ktoré si užijem s úsmevom aj keď v nohách mám kŕče :D Na občerstvovačkách som využil len čistú vodu, ale vždy sú tam milý a povzbudzujúci ľudia. Značenie už ťažko budem hodnotiť, keď som z neďaleka a poznám trať.
Škoda tej menšej účasti aj keď počasie tento rok vybavili organizátori výborné a búrka počas vyhodnotenia bolo len také pripomenutie minulého roka :D
Dúfam, že sa ešte sa dočkáme aj ďalšieho ročníka ;) Bola by to škoda, že by skončil už druhý maratón tuto v okolí.
16.07.2025 - 14:27:30
14
Pridávam videozostrih z Krátkej trati, počasie konečne po pár rokoch vyšlo :rofl:
thumb_up1thumb_down
22.07.2025 - 20:21:06
04
Ahojte, ako každý rok, aj tento, finálna video-reportáž od nás pre vás. Veríme, že ste si poriadne užili, a zostanú vám na Srnie len tie najlepšie spomienky...ahojte :clap:
thumb_up0thumb_down
24.07.2025 - 18:41:48
53
keyboard_arrow_up