No ja zas pridám moju nedávnú skúsenosť s bikefittingom v bratislavskom mtbikeri. Mal som ísť k Matejovi Spodniakovi, no po príchode povedal, že budem s iným kolegom. Potom kolegovi pri druhej pokladni povedal "sprav to ty, ja tu musím doriešiť ešte nejakú ko*ti*u". Ešte predtým tam bol zákazník a pýtal sa na Pinarello
bicykle a práve ten Matej dosť arogantne a drzo odpovedal. No nič povedal som si OK, ideme nato. Celé to prebiehalo v malej miestnosti na poschodí, kde som zodpovedal pár základných otázok, ktoré podľa mňa nemali ale žiadnu váhu. Som po operácií chrbtice, čo som zdôrazňoval ale nič sa ma ktomu nepýtal, ani v reporte to nie je.
Pomeral ma, nahodil do softwaru a ten vyplul nejaké čísla. Týpek skonštatoval, že podľa toho sa moc aj tak neriadia, že to ukazuje hovadiny. Každopádne nastavil podľa toho výšku sedla, pridal 0,7cm. Tu sú čísla čo vyšli:
vyska sedla: 818 mm (v reporte 818 mm)
vzdialenost sedla od konca predstavca: 685 mm (v reporte 721 mm)
vzdialenost zo stredu sedla na paky: 840 mm (v reporte 855 mm)
Keď som sa pýtal na tie čísla, tak že to nemusí ukazovať správne, pozrel sa na mňa z boku a ževraj vyzerám OK. Pomeral uhly a bolo to tiež OK. Takže vlastne, prsty na nohách ktoré mi tŕpli, mi tŕpnu stále aj po fittingu, prsty na ľavej ruke tiež, nič sa vlastne nevyriešilo
Každopádne, za 140€ by som čakal trošku taký viac odbornejší prístup a nie len dojmológiu. Šľapal som dokopy možno 4-5min, ak vôbec. Hneď som oľutoval, že som si nedoplatil 40€ a nešiel rovno v Cepovi...