Čaute. Toto bude trošku divný príspevok asi ale chcem nech ľudia vidia čo sa môže stať aj na úplne ľahúčkom traily a trochu chcem všetkých poprosiť a zvýšenú opatrnosť...
Pre tých čo ma nepoznajú- som Tomáš Lozorna a som človek čo sa stará o traily, rieši brigády, nebojí sa lopaty hlavne atď.. taký ten lokálny trailbuilder... Skúsim to zhrnúť do čo najmenej slov.. 10.7 som išiel ohek ( môj milovaný lokálny trail ktorý som staval a udržujem ho už asi ôsmy rok.. alebo desiaty. ) bol som so 16r kamoškou a na konci trailu som v plnej rýchlosti/- odhad 40/-50lkm//h stratil v klopke kontrolu, ušlo mi vraj predné
koleso a ja som sa celou váhou oplieskal o stenu klopky... Následky: zlomené 3 rebrá, kľúčna kosť, lopatka, okolo ľavého oka som mal vraj okolo 15 fraktúr, silné krvácanie do mozgu, stratil cca 2l krvi, otras mozgu a krvnézrazeniny z toho ( najväčšia zrazenina mala vraj 2,4cm priemer .... Koleno schytalo pekný náraz. Vraj okolo 12minut som bol v bezvedomí. No hlavne som si tak udrel brucho že mi museli vyoperovať slezinu /- tuším okolo 150/ štichov mám na bruchu. Všetko sa hojí našťastie dobre no tie krvné zrazeniny majú za následok trochu horší zrak/- zle zaostrujem, čítam alebo píšem tak pardon za prípadné chyby . Hodím sem pár fotiek ako som vyzeral ,?ps ... Z Lozorna ma prevážal vrtuľník ktorý mal vraj technické problémy a sanitku volaku nemali či čo to ?celkom komédia ( našťastie ja si nič nepamätám) ... Bol som chvíľu na Boroch kde nemali voľné lôžka tak ma ptm previezli do Malaciek .. dokopy cca 2 týždne na jednotke intenzívnej starostlivosti... Čo má mrzí že som pri páde zlomil moje originálne 100% S3 okuliare... Ktorého sa mi
prí páde rozbili ako majú.. všetko puklo a nič neohrozilo oči.. no len to zhrniem trochu/- škoda vo veciach pre mňa je cca 600€ 150€ okuliare,
topánky zo mňa záchranári zhodili 50/€, ale hlavne Fox d30 pro kolenačky zo mňa zoztrihli 150 € .. nejaké dresy/+ kraťasy 100€ sa atd..
prilba trochu nalomená 85€ .. a bla bla bla .. šak to poznáte všetko stojí prachy.. čo ma najviac teší že bajku sa nič nestalo. Mám propain spindrift , úplne custom skladačka a jediné
sedlo je poškriabané takže klopklop na drevo.. čo sa so mnou bude diať je vlastne to že budem asi polroka PN a rozmýšľam predať môj trailovy bajk gT Zaskar FS , čo som nedávno zložil a pravdepodobne príde čas na
ebike pre mňa.. mám 31 rokov, momentálny zdravotný stav mi na bike skôr ako cez zimu nedovolí a bude to ťažké asi /:) .. plus ja vidím veľa náradia v batohu - máme na nsše oztko kúpenu aku pílu+ akú fúkar a ebike bude výborný pomocník aj na stavanie ttailov. Tú klopenky na oheku kde som padol tak budeme ju prerábať) lebo už som tretí človek čo tam Škrtel .. ale však začal som strmok prerábať medzitým tak roboty je neúrekom.. týmto chcem trochu vyskúšať silu komunity tu na mtbikeri a hodím sem číslo účtu na naše Ioz.. naše traily v Lozorne sú síce nelegály no s lesakmi máme dobré vzťahy.. všetko nám to funguje na jednotku zatiaľ. Ak by nám niekto chcel pár euro prispieť tak je to obrovská pomoc.. kupujeme pomaly zo svojích lopaty klince dosky atddd tak kto by bol ochotný prispieť pár korunami tak nám spraví strašnú radosť. Oz MTB Pat Lozorno.
SK94 0200 0000 0046 8925 6257
Ďakujem všetkým, prosím opatrujte sa hlavne:) snáď sa vidíme v budúcnosti na trailoch . Keby som niečo porušil a admin chce riešiť tak samozrejme.