Lokalizácia
Formulár sa odosiela
jedna vec je rozsah kazety, druhá odstupňovanie kazety a tretia kde a ako sa s tým bajkom bude jazdiť, a aj cena samotných komponentov...

v hornatejšom teréne, ako tuto Edo95 má 1 placka zmysel, ale ako Sagan vraveli na takých "trnafských" brdkoch, kde ideš chvíľku do kopčeka, chvíľku z kopčeka, je dvojplacka veľmi dobré riešenie, nemusíš toľko klikať hore dole po kazete... zhodíš na malú placku ideš do kopca, prejdeš horizont, šup veľká placka a ideš... korekcia zadnej kazety max 1-2 prevody, na jednoplacke budeš klikať hore dole furt...

je to o preferenciách človeka, treba si to vyskúšať a prispôsobiť tomu, kde a ako budem jazdiť...

a určitým aspektom je tu aj cena, kazeta 11-36 (niekto na 2 plackového gravela nahadzoval aj 11-40 či 11-42) stojí podstatne menej, ako 10-50 ;-) aj keď toto teoreticky môžeme zanedbať, či bude stáť bajk 1400 alebo 1500 je asi jedno a zasa ako často mení človek kazetu...
29.07.2025 - 06:47:01
01
všetko je to o tom, kde a aké terény sa budú jazdiť. ja mám 2x11 46/30 vs 11-34 a stačí mi to na 98% toho čo tu na kysuciach máme. áno, chcelo by občas mať vzadu 36 alebo 40 zubov ale aj to len na tie najprudšie krátke stojky. zatiaľ ma to vytiahlo prakticky všade, aj po šutroviskách. vytiahol som to z Rakytia na Polom, kde v jednom úseku to ide ku 20%, vytiahol som to od Rulcov do Trnkov (Zákopčie - Marťácky Vrch) kde je maximum 21%. vytiahol som z Čierneho pri Čadci do Hrčavy (maximum 22%). jediné miesto ktoré som nedokázal utiahnuť je Oščadnica-Dedovka do osady Zadedová, kde to ide v maxime ku 25% (na druhej strane treba zobrať do úvahy, že som 118kg slon a tiež mám svoje limity). no a na rovine mi stačí ťahať 35-36kmh beh toho aby som zbytočne zatavil nohy.
04.08.2025 - 15:27:01
00
keyboard_arrow_up