Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Diky za rady.
Tak tu som skončil na to nemám nástroje. Ale premazal som aspoň tú stranu kde je brzda tak budem dúfať, že to pomôže. (Tá krytka mala akoby odratu farbu z tej časti kde sa dotýka rámu bycikla takže možno nejaký zvuk išiel odtiaľ uvidím keď s tým vybehnem von či to premazanie pomohlo.
Zobraziť komentár 21.06.2025 - 12:20:14
00
Tak po premazaní všetkého k čomu som sa dostal v náboji zvuk nezmizol :/
Normálne začínam uvažovať, že či to naozaj nemôžu robiť špice alebo ja už fakt neviem.
Špice doťahovať ale radšej nejdem lebo to by som rozhodil centrovanie tak, že by to neopravil ani David Copperfield. Ešte je možnosť, že je v náboji vadné ložisko ale to by zrejme vydávalo zvuk aj pri voľnobehu bez záťaže (keď je bike hore nohami) a to sa nedeje.
(Prípadne som videl taký ťah, že borec naniesol mazanie aj na špice kde sa dotýkajú to som zatiaľ neskúšal boh vie či by to pomohlo ale možno skúsim aj to)
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 12:37:59
00
Asi by si uz mohol pochopit, ze s tvojimi znalostami respektive neznalostami sa ti pukanie nepodari odstranit. Strielas tu piate cez deviate, polorozoberies naboj lebo nevies ako dalej, nemas naradie, analyzujes pomocou internetu a ver, ze takto to nepojde. :)
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 14:45:34
00
arrow_leftTurbi napísal:
Asi by si uz mohol pochopit, ze s tvojimi znalostami respektive neznalostami sa ti pukanie nepodari odstranit. Strielas tu piate cez deviate, polorozoberies naboj lebo nevies ako dalej, nemas naradie, analyzujes pomocou internetu a ver, ze takto to nepojde. :)

Myslím, že toto fórum a sekcia slúži na to aby si sem ľudia chodili po rady.
Napísal som kde mám problém, ako a čo som skúšal na jeho odstránenie a dúfal som, že sa nájde niekto, kto mal podobný problém a podarilo sa mu ho vyriešiť. Moje znalosti a neznalosti sa odstraňujú práve tým, že sa o problém zaujímam a snažím sa ho vyriešiť. Mimochodom o žiadnom pukaní tu nepadla zmienka. A samozrejme že analyzujem pomocou internetu tak ako 99,99% ľudí keď má nejaký problém. Nerozumiem čo je zlé na tom, že sa snažím prísť na problém a vyriešiť ho svojpomocne.
Samozrejme ja si uvedomujem, že niektoré servisné úkony je najlepšie zveriť profíkom avšak mierne škrípanie som nepovažoval za nejaký závažný problém a preto som si pred tým než to niekomu zverím do rúk prišiel po radu sem dúfajúc, že to zvládnem eliminovať aj sám.
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 16:21:01
00
Mozes este skusit ten zvuk nahrat a postnut ho sem
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 16:35:14
01
Rovnaky problem "zvuk od zadneho kolesa" co ani nemusi byt zvuk od zadneho kolesa tu mala mozno polka ludi a vies co ti pomoze? Komplet rozobratie, vycistenie, namazanie a poskladanie. Ked to nepomoze tak aspon odhalis problem. Ale ked odoberies jednu krytku z naboja a ani nevies ci ti drhnu loziska tak si takto dvojpomocne moc nepomozes. Ak je bajk novy tak garancka, ak uz bola tak servis, mozes skusit i zaruku. Zvuky moze vydavat hocico, ... loziska, salter, orech, snimace, zle nasadene prasa, ak ti jedna krytka zosuchala naboj tak to bude robit najskor ta alebo druha ktoru nevies dat dole.
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 19:39:00
01
arrow_leftRelyful napísal:
Mozes este skusit ten zvuk nahrat a postnut ho sem

Nahral som to možno to niekto podľa zvuku aj dokáže rozpoznať :D
Zvuk je tu: https://utfs.io/f/MQITZdAV8rC2hx0CeLSvXIJVctqQHlgPpo4AK5UTwf32keOG
Zobraziť komentár 13.07.2025 - 17:37:20
00
Skús jemne stlačiť brzdu, či sa zvuk nezmení, nezmizne....

Alebo brzdu odmontuj mimo kotúča, nechaj visieť na hadici a zatoč kolesom
Zobraziť komentár 13.07.2025 - 21:24:46
00
Tak môj problém so zvukom sa zdá byť vyriešený. Zvuk už nepočuť a nerobil som prakticky nič len jazdil. Asi si tie komponenty potrebovali „sadnúť“ alebo čo.
Chcem sa Vám všetkým poďakovať za rady.
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 09:09:25
00
keyboard_arrow_up