Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja ked som videl tu mapu vyskytu po scitani tak som sa smial - ja tu podla nej nemam v sirokom okoli ziadneho maca. len za Zavadou je ich okolo 14 :-D pred dvoma rokmi sa ku mne dostalo jedno videjko od tazbarov s medvedicou ako si vedie 4 mlade, kam som chodieval na vecer po praci :-D a by som mohol pokracovat. tolko k mojej predstave o kvalite scitania
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 20:32:28
01
oponetský posudok vysmial ideologickú "vedecku" prácu dredoprofesorov
https://www.sopsr.sk/news/file/0%20Recenze_odpovedi_def.pdf
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 20:36:27
01
presne tak, cudzaci, a este prazaci, fuj to, urcite dredy maju a oneee, konope v hube, take tu nechceme, prec nimi, veda iba slovenska a ziadna ina 👍
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 20:47:34
00
arrow_leftSlavoS napísal:
oponetský posudok vysmial ideologickú "vedecku" prácu dredoprofesorov
https://www.sopsr.sk/news/file/0%20Recenze_odpovedi_def.pdf

neviem ci si aj cital co si nalinkoval - v zlto zvyraznenom je odpoved autorov povodnej spravy, oponentom. Okrem ineho, cital som to uz tie 3? roky dozadu, a jedine pre koho to bol vysmech, boli autori tej oponenturi. Aj tuna na fore sa/sme o tom viedli "diskusiu".

Jedine co ma teraz mata je, ze preco nevysli clanky na zaklade tychto genetickych dat, predsa len, su to uz 4 roky od ukoncenia zberu. Na druhu stranu, neviem ci/kolki z povodnych autorov/veducich prace maju este relevantne zamestnanie a pristup k danym datam, po tom vsetkom co sa tu udialo za posledne roky - a teda ci bola moznost relevantne publikacie spravit.
Pochybujem ale ze niekto z miestnych vie tuto otazku zodpovedat
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 21:04:42
00
odpoved autorov je súca na ďalší oponentský posudok...ale zo záveru sčítania je jasné: medvedíc je viac, majú viac mláďat, stávajú sa synatropnými, odstrel 350 ks by bola vlastne likvidácia 1/3 populácie (čo je teda značný zásah, pritom sa len eliminujú najproblémovejšie kusy) a ochranou sa počty medveďa znižujú.

Mimochodom aj Pauleho sčítanie nebolo zverejnené ... a nebola zverejnená ani záverečná správa (podľa ZoD stála cca 25 000 eur), len číslo. To asi preto, že to nesmrdí manipuláciou.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 09:59:46
00
keyboard_arrow_up