dám to sem aj keď by to malo byť inde.
dnes zomrel Peter Lelovič
Marek Lelovič
4 h
·
Vcera som tatovi Peter Lelovič položil otázku, na ktorú nevedel odpovedať.
"Kedy zas prides?"
Ako maly
chlapec som mu ju polozil vzdy ked odchádzal do Prahy, kde žil. Chodil raz za mesiac a vzdy mi velmi chýbal.
Vcera to bolo iné. Odišlo mu cele telo. Schránka o ktoru nie vzdy dbal sa zrútila. Dnes o 8.30 zomrel.
Po velmi krátkej a velmi intenzívnej chorobe.
Viem ze ste ho mnohí poznali a sledovali pre jeho názory, vyborne analýzy a schopnost pisat dlho a putavo.
Jeho hlava ostala až do konca uplne nedotknutá. Myseľ ostrá a jasná. Tu poctivo posilňoval a ak by existovali vrcholoví športovci medzi filozofmi alebo intelektuálmi, on by medzi nich patril.
Odišla schránka, na ktorej mu aj tak príliš nezáležalo. Ten zvyšok ostal v nás, jeho deťoch. Petra Lelovičová Matej Lelovič Jakub Lelovič
V každom z nás ostal fragment, vo mne kreativita a schopnosť myslieť bez hranic, v Peti emocie a schopnosť uvažovať jasne a bez predsudkov, v matovi inteligencia, rozhľad a štipka sarkazmu a v kubkovi jeho nepriestrelna racionalita.
Mali sme sem tam komplikovany vzťah. Komplikovane nikdy ale neboli moje city k nemu. Vzdy som ho bezhranicne obdivoval a lubil.
Najblizsie. On nebude chodit za mnou. Ja pridem za nim. Dame si cigu a prerozpravame celu noc ako kedysi.