Dávnejšie sa tu písalo o komponentoch radenia a upgradoch, tak by som aj ja rád prispel do témy mojím bajkom. V zime som začal prerábať svoj favorit f8, ročník 89, veľkosť rámu asi 56. Crankset mám tiež 53/39, Ultegra 6500 s Octalink stredom. (Trošku to komplikuje možnosti, keďže tiež chcem prejsť na kompaktné prevodníky 50/34, ale kľuky FC-R345 by mohli byť fajn). Prešmykač a
prehadzovač sú však z rady Shimano 105, pôvodne na 2x7, ale
kazetu mám 8speed. Asi som mal viac šťastia než rozumu, ale celé to funguje dobre. Brzdy sú zatiaľ pôvodné, rovnako aj páčky radenia, nakoľko som chcel zachovať bez-indexové radenie. Plášte teraz jazdím 32mm. Sedlo Brooks C17 som zohnal tu z bazáru mtbiker. Aj napriek tomu, že mi je rám trochu veľký (mám cca 170cm), podarilo sa mi ten bicykel spraviť dosť pohodlný aj na dlhé trasy, aj na každodenné dochádzanie. Elitisti by možno krútili hlavou, ale to je mi jedno. Chcel som sa niečo naučiť a vyskladať si bicykel tak, aby mi vyhovoval a bavil ma. Určite to nie je najlacnejšia ani najlepšia prerábka, ale predsa cesta je cieľ, nie?