Pre tých ktorí raz budú premýšľať o tomto preteku...som už v seniorskom veku a odjazdil som už viac ako 2 stovky amaterskych pretekov a toto bola topka ... z mojeho pohľadu jedna z troch nakrajšie postavených tratí ... všetko čo očakávate od
mtb , pravé a nefalšované krútenie pedálmi prevažne v lese ( v týchto horúčavách veľká pomoc) , nádherne jazdivá trať , úseky ktoré nenudia , vyšťavia a aj prinesú radosť , pretkaná parádnymi výšľapmi kde idete na hranicu svojich možností , singláčmi kde si zavýskate ako to " odsýpa" , divákmi na každom kroku ak sme sa objavili blízko domov ( povzbudzovanie, olievanie vodou ??) , občerstvovačky na veľmi dobre situovaných miestach - dobre zásobené ( teoreticky som nemusel mať v kapsičke nič , na stoloch bolo aj dosť magnézia ) ... jednoducho radosť jazdiť , ak máte svoj deň tak sa to znásobuje ... nemám rád dvojkolový pretek ale toto bolo o niečom inom, keď som prešiel prvé kolo tak som cítil že druhé si tiež vychutnám ... a to som nevedel čo ma očakáva v závere - úžasný singláč pretkaný aj celkom náročnými pasážami v duchu XCO , tam nebyť už dosť vyčerpaný a so znalosťou tejto časti , tak to by bol pravý mtb orgazmus ( nedosiahol som ho , moje narazené zapastie včera bolelo čoraz viac ) ... výborné značenie vzhľadom na členitosť trasy , množstvo regulovčikov ...popretekový
servis v peknom prostredí super, jedlo eňo ňeňo aj keď som nedojedol v tej horúčave ... škoda že tento pretek je tak "od ruky" , že pojdem som sa rozhodol v piatok večer, o 9- tej som vyrazil a okolo 1- dnej v noci som dorazil na miesto, prespal/neprespal v aute , ráno asi hodinu rozhodoval či dám jedno (32km) alebo dve kola (60) - výber vyšiel a neľutoval som ... fantastický deň , stretnutie s cyklo priateľmi ... čo viac dodať ? Poďakovanie organizátorom , ak majú chuť tak nech to robia naďalej , želám im viac a viac pretekárov a podobné ohlasy na ich prácu ... ????????