Ramon1
Mesto: Košice
Založený: 13. 1. 2014
Tak dobre ak inak nedáte … jedným slovom , “ stoji to za to “ . Prínosy vidím hlavne v možnosti , respektíve v nutnosti mlieť na “ hrubšie “ . Telo kavy / extrakcie je plnšie , chuť jemnejšia , bez výraznejších “ peakov “ . Odpadá taktiež “ kanalikovanie “ , pretože telo samotneho košíka je vyššie a ako vieme , to vzniká hlavne pri nízkych plneniach v košíkoch . Pružinka je vhodná hlavne pri nižších plneniach 16-17 gramov kedy supluje expanznu predinfuznu komoru a zabraňuje progresívnym a tlmeným zdvihom puku do “ prázdneho priestoru “ pomalšiu expanziu , homogennejsiu extrakciu a zamedzuje kanalikovaniu . Tamper na daný rozmer je nevyhnutný . Možno ešte WDT tool na predzarovnanie pred tampovanim by mohli dovyrobiť … lievik na magnet je funkčný prvok celej zostavy a taktiež doporucujem . A konečne Puck Screen , ktorý vám zanechá sprchu stále čistú a homogénne rozprskuje vodu zo sprchy na cely puk . Osobne mi takáto zostava umožnila na ECM Puristika s FlowControl na hlave E61 dosiahnuť aj pri takejto zostave a baristickej zostave veľmi dobre , konzistentne a chuťovo uspokojujúce výsledky aj u tak “ prepiteho “ kávopi*ča ako som ja . Mletie na elektrickom konickom mlynceku Hibrew som upravoval na Coarse zo stupna 1 na 6 !!! Extrakcia bola pri strednom prazeni kavy veľmi chutná , krémová , sladká , zbavená absolútne horkosti v “ chvoste “ pri 92-93 stupňoch na PIDe . Do budúcnosti určite ešte vyskusam na Speedster aj oveľa drahšiu konkurenciu od SW aby som vedel porovnať , či to stoji za päťnásobnú cenu len na samotnom sitku …zvlášť doporucujem dane kombo od Graph Coffee pre majiteľov “ low endov “ a stredných tried kavovarov a mlyncov , kde sa k dokonalejšej extrakcii v šálke už neviete prebojovať bez nákladnejších investícii .
Prílohy:

IMG_9229.jpeg
274.22 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down

IMG_9230.jpeg
262.96 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down

IMG_9231.jpeg
266.94 KiB
Otvoriť v novom okne