Jaroh nie tak celkom, u teba je značne tiezvy pohľad a vo vela veciach s tebou súhlasím a aj sme sa zhodli.. cokupit si už začal preistotu predpovedať kto čo kúpi a nekúpi
cokupit ty oceníš čas čo nemusíš stráviť v servise (kde ja netrávim čas žiaden, v dnešnej flexibilnej dobe si
servis naplánuješ a počas toho vybavíš/vyriešiš iné veci, servis mám niečo ako najdrahšie parkovanie v meste

), iní ocenia čas čo nemusia tráviť na nabíjačkách a podobné bullshity..
Tesla je prémiovka len tak cenou a potom furt špekulujete čo by tak mohla byť alternatíva
pre mňa je tá matematika jasná, tu máš porovnané porovnatelné:
mám Toyotu proace city verso 1,5D MY2022 (aka Berlingo/Rifter), kúpil som za 24tis, tá istá elektro varianta stála 36tis (s 270km papierovým dojazdom

).. aktuálne je to v cenníku 30tis (v automate za 32) vs 41,5tis. auto žere tak 5-5,5L nafty za (~1,4€/L), mám najazdených 70tis km. takže som prejazdil 5,5tis €. Ak by som mal elektrinu úplne zadarmo (!) tak som v polovici ušetrených peňazí aj so servisom
a keby som chcel byť ekologický a riešil primárne CO2 a teda tankoval celú tú dobu HVO za cenu 2,2€/L (podľa AI), ešte mám aj tak ďalších 25-30tis km aby som zrovnal nákupnú cenu (stále pri elekrine úplne zadarmo).