Kategórie
Bike-techrozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
-15% Schwalbe PRO ONE 650x25C (25-584 mm) V-Guard plášť, TLE, kevlar
70,99 €
-15%
MOC 83,88 €
-18% Schwalbe Pro ONE TT 26" x 28C Evolution ADDIX Super Race plášť, kevlar, clear skin
59,90 €
-18%
MOC 72,99 €
Akcia -15% Pirelli P ZERO Race RS 700x30C plášť, TLR, kevlar, classic
65,99 €
-15%
MOC 98,99 €
Výpredaj -18% Goodyear EAGLE F1 700x25C plášť, TC, kevlar, tan
52,99 €
-18%
MOC 64,99 €
-14% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SPEEDCore SmartEVO plášť, TLR, kevlar
63,99 €
-14%
MOC 91,99 €
Výpredaj -23% Pirelli Cinturato™ VELO 700x26C plášť, TLR, kevlar
54,99 €
-23%
MOC 78,99 €
Výpredaj -22% Pirelli Cinturato Sport 700x26C TechWALL+,Pro (road) plášť, kevlar
28,99 €
-22%
MOC 40,99 €
Akcia -21% Pirelli P ZERO™ Race 700x28C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, celeste nápisy
54,99 €
-21%
MOC 82,99 €
savings Continental Grand Prix 5000 700x28C plášť, kevlar, cream
50,99 €
savings
MOC 78,99 €
-19% Pirelli Cinturato Sport 700x32C Pro TechWALL+ plášť, kevlar
29,99 €
-19%
MOC 42,99 €
Akcia -19% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, zlaté nápisy
56,99 €
-19%
MOC 80,99 €
Continental Grand Prix 5000 S 700x30C Transparent plášť, TR, kevlar
80,99 €
MOC 94,99 €
-6% Vittoria Corsa Pro Control 700x34C G2.0 plášť, TLR, kevlar, para/black/black
75 €
-6%
MOC 84,95 €
Pretože karbónové kolesá a raf brzdy je bezpečnostné riziko, lebo to nebrzdi, resp, oneskorene. Či za mokra vôbec.
Sú určité veci ktoré sa treba vyhnúť....
https://www.biker.sk/49956/detaily-a-specifikacia-vitazneho-bicyklu-tour-de-france-2020-bezduse-rafikove-brzdy-a-maly-ram/
Asi to Pogimu 5 rokov dozadu dole kopcom s tymi rafkovymi brzdami nebrzdilo a preto vyhral TDF. Beznemu clenovi mtbiker fora uz dnes nestacia
Na prvy cestny bicykel rafkove brzdy v pohode...
a k veci... ak clovek jazdil napr NX a dostal sa k AXS... Wau efekt
ak clovek jazdil napr 105 a dostal sa k Di2... Wau efekt
No ak jazdis napr. mecbanicku XX1 alebo DuraAce, tak nemas potrebu nieco zlepsovat, lebo to proste radi a nic nestelujes dlhe kilometre. Takze len vdaka marketingu sa dostavas na uroven top sady a zrazu zistujes, ze to radi super a na prvu. Zvysenu cenu a hmotnost si uz nejako ospravedlnis.
Tu je dôležitú mu napísať výhody jedného a druhého, podotknúť, že to má vplyv na ďalší predaj a nech sa rozhodne. A to sme viacerí spravili.
a rovnako aj pri predstave, ze by som mal nosit kvoli tomu nejaku powerbanku alebo riesit nedostatocnu kapacitu tesne pred jazdou.
mentalne je to pomaly uz na urovni e-cyklistu, ktory musi podla kapacity rozmyslat, ci vobec ma ist na bajk tam, kde prave chce, alebo ci vobec, lebo vecer predtym zabudol dat nieco na nabijacku
Klasická Di2 (baterka v ráme) a tomuto podobné systémy (Campa, Sram) vydržia na jedno nabitie cca 3 tisíc km.
Nové Campagnolo 13s a Sram s malými baterkami treba istotne nabíjať častejšie.
Čiže klasická Di2 sa ti určite nevybije 50 km od domu, ledaže by si chodil 2 - 3 tisícové výjazdy. A aj keby, dojdeš domov na malej píle.
Áno, otázka je, čo v prípade, ak si chcem nechať stroj 20 rokov. Kapacita batérie klesá, a po X rokoch už konkrétnu baterku nekúpim nikde. Čiže treba meniť celú sadu.
Snáď som nenapísal blud, keď tak ma opravte.
A k téme: ak mi výrobca/predajca ponúka na cajgli o ktorý mám záujem elektriku za dobrú cenu, nemám dôvod povedať Nie.
a rovnako aj pri predstave, ze by som mal nosit kvoli tomu nejaku powerbanku alebo riesit nedostatocnu kapacitu tesne pred jazdou.
mentalne je to pomaly uz na urovni e-cyklistu, ktory musi podla kapacity rozmyslat, ci vobec ma ist na bajk tam, kde prave chce, alebo ci vobec, lebo vecer predtym zabudol dat nieco na nabijacku
Pri všetkej úcte, to sú fakt predstavy, je vidieť, že s tým nejazdíš.
Di2 vydrží tisíce km, AXS okolo tisíc. AXS má maličké baterky, ktorú môžeš mať jednu náhradnú so sebou. Alebo vymeníš batériu z píly dozadu a dôjdeš na jednom prevodníku. Navyše ti cyklo PC a appky ku každej sade hlásia, že treba dobiť (neviem presne, ale 10 hodín jazdy pred vybitím). Ako tu niekto písal, stať sa ti to môže, keď si lenivý a nedbanlivý, inak nie.
Tak tu fakt nešír nepravdy ľuďom, čo kupujú prvý bajk.
navyse aj keby je ta kapacita na 3000km, stale by som mal pocit, ze tu baterku proste treba kontrolovat (co asi aj treba). uz len ten fakt, ze tu bateriu treba priebezne kontrolovat mi je proti srsti. ale dost off topic. skratka elektrika na prvy cestny bicykel je z mojho pohladu overkill.
vztah k konickom a vybave by mal mat svoj vyvoj, skocit rovno do highendu znamena ochudobnit sa o moznost nadobudnut prehlad a zrucnosti v hobby, ktoremu sa chcem venovat dlhodobo
ale jasne, doba, trendy a imidz su neuprosne. kto na to ma a chce, nech ide do toho highendu hned…
matkough, toto si vyprosujem, co z toho, co som napisal, je nepravda?
Veď sam priznávaš, že nevieš koľko to vydrží, hovoríš o panike 50 km od domu, píšeš o powerbanke, fakt zrejme nevieš ako to funguje. Čo je v poriadku, ani ja som všetko nevedel, kým som elektriku nemal.
Je takisto v poriadku preferovať mechaniku, keď máš všetky informácie, resp. obmedzený budget, ale teda v téme prvý cesťák ste tu viacerí podľa mňa nepomohli týmito vašimi dojmami.
Toto je, zdá sa, pravda, preto je dobré jednu mať so sebou. Btw, mne zatiaľ držia už viac ako dva roky, 10 000 km (AXS, myslím, tentokrát).
Je takisto v poriadku preferovať mechaniku, keď máš všetky informácie, resp. obmedzený budget, ale teda v téme prvý cesťák ste tu viacerí podľa mňa nepomohli týmito vašimi dojmami.
Odpovedz mi prosim na toto:
1. Je nemozne, aby sa ti to vybilo na vyjazde?
2.Neda sa system dobit powerbankou? (lebo vsade na forach sa pise, ze ano…)
Dakujem
Aj keď sa to môže zdať jednoduché, možno práve tomuto sa ľudia na mechanike snažia vyhnúť. Skrátka nemusieť myslieť na nabíjanie, výmenu bateriek, nosiť so sebou stále náhradné (pričom aj u tých treba sledovať kapacitu). Nafúkam plášte a padám z domu.
Na mtb mám 1x12 gx eagle, na cesťáku 2x12 SR a na časovke 2x11 Duru. Mechaniky.
A to som prešiel rôznymi elektro sadami a nejaký výrazný komfort alebo výhodu som nepocítil.
Na prvý cesťák elektriku ok, ak sa to oplatí. Teda z pohľadu hodnoty a budúceho predaja. Ale priplácať tučnú sumu rozhodne nie, to radšej neskôr investovať 300-500e do karbón kolies.
Inak automat v aute mám a nejak mi uniká tvoja pointa a analógia nech sa snažím ako viem