Celkom sa to tu zvrhlo na 3-stranovu vojnu medzi Di2 a mechanikou

Skusim odpovedat na vsetko co tu zaznelo, ale nejdem po jednom tagovat a spatne dohladavat kto co pisal.
Mechanika vs Di2Ani zdaleka sa nebranim Di2, podla recenzii ponukaju zaujimave QoL featury navyse, ale ziadny must-have podla mojho nazoru. Takze v pripade, ze je tam rozumny doplatok oproti mechanike, nemam najmensi problem par stoviek prihodit. Ale v porovnani voci linknutemu Attainu (za 1570€), ktory vyzeral velmi slusne, je priplatok snad 900€, co uz mi pride az prilis. SRAM sa mi uplne nepaci, viem si predstavit ze neraz zabudnem
baterku doma na nabijacke, takze "zabudovana" Shimano
bateria (ktora sa da v krajom pripade dobit aj mobilom niekde na vyjazde) by pre mna bolo plus. Aj tak ma drviva vacsina bikov relativne v budgete osadene Shimano, takze to vobec nie je obmedzujuce kriterium.
BazarBazarovu ponuku som preletel, ale nepadlo mi tam nic extra zaujimave do oka. Plus teda mam moznost nakupu bez dane, takze kupa bazaroveho
biku takmer straca hlavnu vyhodu, ktoru vie poskytnut.
Alu cestakKupovaniu lacneho hlinikoveho
cestaku (lebo prvy cestak, prirodzeny vyvoj a podobne dovody) sa chcem vyhnut, pretoze uz teraz je mi jasne, ze by som ho v dohladnej dobe aj tak vymienal za nieco lepsie. Pre dovod zistovania som kupoval minule leto HT, aby som vyskusal co od biku ocakavam v buducnosti a akym smerom sa zamerat pri kupe niecoho drahsieho. Vyslo mi z toho, ze kupujem Endurance cestak.
MeridaPozriem obidva modely, dakujem za tip. Skusim pohladat ci niekde v okoli BA maju skladovky, ze by som ich vedel rovno aj skusit.
GiantNajsport mal na sklade obidva Giant
biky - Defy aj TCR, ale kym som si nasiel cas tam zbehnut a skusit osobne, obidva sa vypredali a uz su iba na objednavku z hlavneho skladu. Takze vyskusanie velkosti zostava akurat tak na moznostiach bikefit stolice. Ale dobre vediet, ze pri vyske 185cm ti bolo L-ko velke, nemusim dalej hladat tymto smerom.
CubeDnes sa mi ale podarilo zbehnut do Cube predajne v BA.
- Agree 56 (
https://fenixbike.sk/cube-agree-c62-slx-p15577_g15574/) mi na prvy pocit prisiel az trochu prilis natiahnuty (ale relativne komfortny). Pripisujem to prvej skusenosti s inym posedom oproti HT. Predavac tiez usudil, ze tato velkost by mi vzhladom na vysku/inseam sedela viac ako 58 odporucana na stranke vyrobcu.
- Attain nemali na predajni ziadny, takze ten sa mi bohuzial nepodarilo vyskusat. Koncom septembra by im mali prist nove 2026 modely, takze potom by bola sanca na vyskusanie vyssia. Ked ale porovnavam geo Agree vs Attain (
https://bikeinsights.com/compare?geometries=67d0a2d4f2a9db001afc9823,66deaa348a8b6b001bbb75b6,), pri velkosti 56 maju +- rovnaky reach, akurat Attain trochu vyssi stack, takze by prave tento model mohol byt idealny kompromis. Co je na jednej strane trochu skoda kedze vypadava budgetovy Attain osadeny mechanickou 105 pod 1600€, ale radsej to zistim vopred, ako az po doruceni biku cez pol Slovenska a riesit vratku. V mensej velkosti sa mi ho nepodarilo najst (skladom), iba SLX na Di2, ktory ma v porovnani s ostatnymi znackami stale zaujimavu cenovku
https://www.cykloabc.sk/p/32866/bicykel-cube-attain-c62-slx-cotton-2025- Podla info co som nasiel, maju v stredu predstavit 2026 modely, takze som zveadavy na cenovky. Ked sa to bude niest v podobnom duchu ako predchadzajuce roky, mohol by tam byt cenovo prijatelny
bike na mechanike, alebo Di2 v nizsej cene ako konkurencia.