Velmi nam chyba pokora a ludskost. Neviem ci je to mentalita alebo nedostatocne tresty. Viem, ze cast je nevedomost. Niekto kto nikdy neriadil kamion, traktor, bicykel sa nevie vzit a berie ich ako prekazku. Ale do boxu ci obchodu sa ta vasa zasielka nejako dostat musi, bez toho traktora by sme nemali potraviny a bez tych par cyklistov by ta zapcha bola o kusok dlhsia.
Detto v lese niekto kto nema deti, zvierata, vztah k prirode nespomali, nezoberie si svoj bordel domov. Cca polovicka bikerov uz v lese ani neodzdravi.
Vsetci susedia s vynimkou Ukrajiny maju lepsie cyklochodniky. V kosiciach mame infrastrukturu lepsiu ako kedysi, ale:
- komenskeho kde parkujuce auta blokuju cast chodnika, stlpy uprostred
- hlavna kde su letne terasy v tesnej blizkosti alebo na chodniku a viac pesich ako cyklistov
- juzna trieda kde sa fakt na cestaku bez rizika poskodenia
kolies neda, nevraviac na desiatky vjazdov a vyjazdov
- cesty so strkom od zimy na krajniciach a kanaloch, s dierami, ktore bud cyklista obijde a riskuje, ze ho zrazi auto ktore obieha bez odstupu alebo dufa, ze to da bez padu cez dieru (nie kazdy ma horsky)
- legalne na
bicykli sa neda dostat do Peresa, Polova a na Ludvikov dvor (po ceste)
- zvysne "cyklotrasy" su pouzitelne len pre horske bicykle, alebo zdielane chodniky bez cykloprechodov a vznikaju namalovanim znaciek, nie vystavbou
Ked auto zabije cyklistu, max podmienka a vodicak o par mesiacov naspat. Ja skladam
prilbu pred vsetkymi, co sa vydaju na cesty, ja uz na to odvahu nemam. A pohrdam kazdym, kto namiesto hladania rieseni sa obuva do tych par, co sa snazia spravit nieco pre svoje zdravie, penazenku, prirodu a zapchy a idu na bicykli ci cez vss alebo do us steelu.