Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, cerpal som info z tejto temy a prispjem aj ja svojou skusenostou. Mam 181cm, inseam 84-85cm.

Chvilu som jazdil kluky 175mm, to nebolo dobre. Dlhodobo som na cestaku jazdil kluky s dlzkou 172,5mm, teraz som ich vymenil za 165mm. Nastavenie sedla som nemal potrebu nijako menit.

Vyjazd 47,5km / 864 vysk.m.

Porovnanie:
172,5mm: priemerka 25,3km/h,
priem. tep. 154, max. tep. 176

165mm: priemerka 25,7kmh, priem. tep 152, max. tep. tiez 176

Dojmy po vymene: Kolena ma nikdy neboleli ale teraz pocitovo lepsie pre kolena, som rychlejsi na rovinke, rychlejsi v miernych stupaniach ale pocitovo horsie v ostrych stupaniach pri nizkej kadencii. Niektore segmenty ostrych stupani som zajazdil lepsie s dlhsimi klukami, niektore lepsie s kratsimi klukami.
Dalej som si vsimol ako keby som mal viacej sily pri prechode z klesania na rovinku alebo z rovinky do mierneho stupania. Zatial tie kratsie kluky nechavam. Dufam, ze v ostrejsich stupaniach sa ten pocit zlepsi.
Zobraziť komentár 15.09.2025 - 17:42:17
00
Zaujimave porovnanie, ja mam podobne parametre a zatial sa drzim 170mm kluk, zda sa mi to fajn kompromis na rovinky a kopce.
Aktualne este robim pokus s prevodnikmi 53/36.

Ale tie data z porovnani vyjazdov vela nehovoria, toho sa nedrz. Je tam milion faktorov ktore maju na to vplyv a nemusi to byt klukami, je nemozne nasimulovat rovnake podmienky mimo labak.
Mne staci len ked sa horsie vyspim alebo daco zjem a priemerka je o pol kmh nizsia :) Nehovoriac o poveternostnych faktoroch
Zobraziť komentár 15.09.2025 - 18:11:00
00
Dajte si 165 mm a oválne prevodníky a všetky kopce môžu ísť handry fajčiť … ako som tu na fore asi ako prvý tu písal o pozitívnej zmene prechodu na kratšie kluky , stojim si za svojim , že treba vyskúšať . Málokto sa vráti k “ mŕtvemu rozmeru “ 175mm
Zobraziť komentár 15.09.2025 - 21:57:48
02
arrow_leftmyabarth napísal:
Nastavenie sedla som nemal potrebu nijako menit.

Tomuto nejak nerozumiem.S kratsimi klukami teraz sedis o 7,5mm nizsie.
Zobraziť komentár 15.09.2025 - 22:28:24
00
A k tomu treba nastavit aj sedlo dozadu, paka sa ti zmenila este viac.
Odporucam pozriet:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Ramon1 niekoho zaujimaju aj ine veci nez vysoka kadencia v kopci a pokial nema problemy s kolenami tak je to zbytocne riesit pre iste vysky to moze byt kontraproduktivne
Zobraziť komentár 16.09.2025 - 05:54:39
10
Moderny fitting znamena ist sedlom dopredu a nie dozadu (toto snad uz nikto nenastavuje olovnicou :D). Moje osobne pocity so 165mm klukami: roviny lepsie, kopce horsie. A aj tak mi viac vyhovuju prave 165 a to nie som zrovna nejaky liliputan (186cm)
Zobraziť komentár 16.09.2025 - 07:26:59
01
arrow_leftRamon1 napísal:
Dajte si 165 mm a oválne prevodníky a všetky kopce môžu ísť handry fajčiť … ako som tu na fore asi ako prvý tu písal o pozitívnej zmene prechodu na kratšie kluky , stojim si za svojim , že treba vyskúšať . Málokto sa vráti k “ mŕtvemu rozmeru “ 175mm

zatial sme dvaja oválisti? :d:
bral som rotor kluky, aby som skusat polohy 1-5, osobne zapasovala 4 :muscle:
Zobraziť komentár 16.09.2025 - 09:34:55
00
dellax moderný fitting nekáže ísť sedlom dopredu. Fore-aft pozícia závisí od rôznych aspektov ako dĺžka nôh, inseam, pohyblivosť kĺbov, dedičné či získané zranenia/vady, predispozícia a pod. Ja som zvykol na graveli a teraz na cesťáku jazdiť so sedlom úplne napred. Po zmene kľúk na 165mm (zo 172,5mm) som sedlo musel proste posunúť vyššie a dozadu, inak to nebolo ono. Keby nechám to sedlo "podľa moderného trendu" tak mám asi artrózu. Teraz som sedlo posunul o 2,5cm dozadu a pocitovo je to oveľa lepšie. Áno, sedlo narazené úplne vopred vyzerá cool, ale nie vždy je to praktické. Ja jazdím pre komfort a nie pre imidž.
Zobraziť komentár 16.09.2025 - 21:05:07
00
arrow_leftRamon1 napísal:

Je to tak, len problém môže byť, ak ich výrobca nerobí. V lepšom prípade má iba 170mm alebo štandard 172,5 a dlhšie. Kratšie kľuky sú v kurze krátko, veľakrát nemali rentabilitu v portóliu.
Zobraziť komentár 16.09.2025 - 21:09:09
00
Roman98 Tak aby som sa spravne vyjadril, moderny bike fit pre co najlepsi vykon na bicykli. Ja turistiku / bikepacking nejazdim, tam to moze byt kusok viac vzadu
Zobraziť komentár 16.09.2025 - 22:10:12
00
keyboard_arrow_up