Caute mam prehadzovac sr suntour a je nejaky divny. Dal som si ho po mesiaci naladit a znova je rozladeny. Je skoro novy 2 mesiace pouzivany. Neviem ze ci to je tym, ze skacem na bicykli alebo niecim inym. Bud si kupim novy prehadzovac alebo .......... Skuste mi nejako poradit dakujem.
manifesto10 Skus uviest konkretny model.Rozladovanie je mozne sposobit srubou na doladovanie,srubou na prichytenie lanka,nevytahanym lankom (stale sa predlzuje,natahuje),taktiez nekvalitnym lankom (ktore sa moze neustale natahovat).Takze skontroluj vsetky sruby a podotahuj vsetko.Ak si vies nastavit salter (prehadzovac) sam,nechod s tym zbytocne do servisu,tym preplatis cenu kvalitneho lanka (ak pojdes do servisu viackrat kvoli doladeniu).Za kvalitne lanko das nieco medzi 80-140sk (skutocne kvalitne,potiahnute teflonom napirklad)
dake drahe lanko??
Tento problem byva casto spôsobeny prave bowdenom pri prehazdovacke. Mne z neho furt vychadali drotiky alebo sa zalamoval (jagwire). Vymenil som za obycajny a je po probleme, navyese je aj lahsie ale to mna netrapi.
obyčajné lanko je rovnako ocelové ako to drahšie teflónove akurát konečná úprava je iná .. teflón slúži na zníženie trecieho odporu a tm by malo lanko a celkový systém citlivejší
joooj treba študovať a uvažovať logicky a nie : jeddna pani povedala
asi ma na svojom gumicku namiesto lanka
HEY win... myslis si ze je az taky velky rozdiel mezdi lankom za 6sk a za 25 sk??
NIE u mna drahsie lanka a bowdeny skocily rovnako zle (obcas aj horsie ) ako lacne.
Netvrdim,ze teflonove je pevnejsie.Na sestrin bike som kupoval lanka asi nieco po 9sk/á a zacali hrdzaviet hned po jednom vyjazde fajne dazdivom a presmyk bol neustale nenastavitelny...Kupil som drahsie 45sk/á a drzia doteraz a od kupy je asi tak 3-4mes
nic v zlom cauapistemi ale pri tvojej acere (vidno z obrazka) ti moze byt uplne jedno ake lanko tam das. Pri kvalitnych radeniach kde je odpor páčky radenia malý to je (teflon) cítiť tak isto aj pri lankách za 5 sk tú prehadzovačku treba došteľovať trochu častejšie.Ale v naťahovaní lanka podľa mňa nejaký badateľný rozdiel nie je. Nešteľuješ prehadzovačku 2x za sezónu ale napr. 3x
OOO (respekt ze vidis aj moju prehozku)
no skoda ze je fotka trocha strasia a prehazdovac je deore.
NAvyse ten teflon sice robi rozdiel v treni ale nieje nejaky extremny, natoz to nerobi rozdiel v predlzovani lanka a naslednom rozladovani. Na to ma (uz ako som poznamenal) vecsi vplyv bowden! Navyse biker sa nesudi podla rady radenia (peace bratku)
preto som napísal nič v zlom... nechcem sa do nikoho navážať, chcel som len poukázať na fakt, že tvoje tvrdenie bolo neobjektívne... PEACE
k predlžovaniu lanka: napísal si to isté, čo ja
btw: odpor radiaceho systému nemá s prehadzovačkou (na fotke ju ani nevidno) veľa spoločné... ide o radenie
radenie mam alivio 08 ktore ide rovnako lahko ako deore.
Ty znalejsi si na lanko nanesu trocha vezeliny a ide to lepsie.
2 win.. to ze lako zhrdzavie je sila, ved pokial viem je z nerezovej ocele a ta nehrdzavie (pokial to nieje uplne maximalny shit)
Z vlastnej skusenosti som citil rozdiel medzi lankom za 5sk,za 45sk a teflonakom...Bolo to dost citelne
EDIT/ Ved lanko za 5sk nie je shit? Normalne zacalo hrdzaviet,skoda,ze som pri sebe nemal fotak,hned by som cvakol...Normalne na nom bola hrdza...Nebolo take,ze by si ho zlomil z toho dovodu,ze bolo na drotik prehrdzavene ale bol na nom znacny povlak hrdzy...Asi bolo z FE alebo ja neviem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tento problem byva casto spôsobeny prave bowdenom pri prehazdovacke. Mne z neho furt vychadali drotiky alebo sa zalamoval (jagwire). Vymenil som za obycajny a je po probleme, navyese je aj lahsie ale to mna netrapi.
obyčajné lanko je rovnako ocelové ako to drahšie teflónove akurát konečná úprava je iná .. teflón slúži na zníženie trecieho odporu a tm by malo lanko a celkový systém citlivejší
joooj treba študovať a uvažovať logicky a nie : jeddna pani povedala
HEY win... myslis si ze je az taky velky rozdiel mezdi lankom za 6sk a za 25 sk??
NIE u mna drahsie lanka a bowdeny skocily rovnako zle (obcas aj horsie ) ako lacne.
no skoda ze je fotka trocha strasia a prehazdovac je deore.
NAvyse ten teflon sice robi rozdiel v treni ale nieje nejaky extremny, natoz to nerobi rozdiel v predlzovani lanka a naslednom rozladovani. Na to ma (uz ako som poznamenal) vecsi vplyv bowden! Navyse biker sa nesudi podla rady radenia
k predlžovaniu lanka: napísal si to isté, čo ja
btw: odpor radiaceho systému nemá s prehadzovačkou (na fotke ju ani nevidno) veľa spoločné... ide o radenie
Ty znalejsi si na lanko nanesu trocha vezeliny a ide to lepsie.
2 win.. to ze lako zhrdzavie je sila, ved pokial viem je z nerezovej ocele a ta nehrdzavie (pokial to nieje uplne maximalny shit)
EDIT/ Ved lanko za 5sk nie je shit?
A v čom je ako divný ? V čom je problém ? Konkrétne