Lokalizácia
Formulár sa odosiela
no, nemam ani naladu kupovat nic drahe a platit z toho tomuto statu dane, moj "fond" na nakup blbosti je preplneny :D
...a ked raz budem riesit napr. novy fotak, garminy atd, zbehnem radsej do Viedne a kupim to fyzicky tam.

iebat tento stat
Zobraziť komentár 30.09.2025 - 22:51:37
06
no vidíš ... a preto je výber daní o miliardu nižší ako dúfali :P
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 08:11:56
06
a bude horšie, v ďalšom kvartáli.. už teraz mám pokles predaja a to ešte nie sú v platnosti nové zákony...
takže konsolidácia nieje úspešná ani na 50%, ekonomika sa zastavila a malý podnikatelia skončia ,velký sa odstahujú , krásne vyhliadky do budúcna pre naše deti ak mi niekto povie že ide voliť tuto čvarku, tak mu dam cez huhu papučou....
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 08:22:37
024
Lenže ako zamestnanec nemám ako tento štát odr*ať,v DE budú mať vždy lepsie ceny (z rozsahu),a keď si to kúpim cez zNemecka ,tak naša DPHcka skončí tam,u bohatých Nemcov,a ja ušetrím 4%,ale stat pride o 23%,o ktoré má aj tak Kamenický oskube nejako inak...Aj tak neostáva nič iné ,len myslieť konsolidovane...
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 08:31:53
01
Hej ale nech si to Kamenický zrata...
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 08:36:53
00
skôr s kamenickým sa treba porátať
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 08:47:13
13
No a je aspoň teoretická šanca že ho vedia nahradiť a bude to lepsie?🤔
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 08:56:41
00
Kamenicky nebude nic ratat lebo za vsetko moze Odor, Simeckova mama, Dzurinda, Radicova, Svatopluk, Pribina, no a samozrejme Eva co zakusla do jablka.
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 08:57:45
03
arrow_leftkajto napísal:
Lenže ako zamestnanec nemám ako tento štát odr*ať,v DE budú mať vždy lepsie ceny (z rozsahu),a keď si to kúpim cez zNemecka ,tak naša DPHcka skončí tam,u bohatých Nemcov,a ja ušetrím 4%,ale stat pride o 23%,o ktoré má aj tak Kamenický oskube nejako inak...Aj tak neostáva nič iné ,len myslieť konsolidovane...

Nie - ten nemecky eshop odvedie tebou zaplatenu DPH Slovensku.

Len do nejakej smiesnej sumy (50tisic eur rocne?) nemusi obchod riesit zahranicnu DPH. Ked zo zahranicnej krajiny ma vyssi obrat, ide DPHcka tam.

Preto ked ides na bike24.de bez prihlasenia, mas nizsie ceny ako ked sa prihlasis a v profile mas Slovensko - automaticky ti tam prihodia vyssiu Slovensku DPH.

...a preto budem robit vacsie nakupy osobne vo Viedni :D

EDIT: ten limit 10.000 EUR/rocne a pocita sa kumulativne za vsetky zahranicne EU krajiny spolu, nie kazda krajina zvlast

https://vat-one-stop-shop.ec.europa.eu/index_en

Naposledy upravil foobar dňa 01.10.2025 - 09:25:36, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.10.2025 - 09:01:11
00
arrow_leftzihadlo 5 napísal:
a bude horšie, v ďalšom kvartáli.. už teraz mám pokles predaja a to ešte nie sú v platnosti nové zákony...
takže konsolidácia nieje úspešná ani na 50%, ekonomika sa zastavila a malí podnikatelia skončia, velkí sa odstahujú , krásne vyhliadky do budúcna pre naše deti ak mi niekto povie že ide voliť tuto čvarku, tak mu dam cez huhu papučou....

Furt to tu budem písať. Toto sú cielené kroky, fico dostal noty z kremľa aby sa krajina mala čo najhoršie a od ich nástupu v 2023 je to sústavný a nekonečný útok na rozklad všetkého na Slovensku. Ekonomiky, strednej triedy, podnikateľov, životného prostredia, diplomacie, kultúry. V STVR je už cenzúra ako za totality (Adele odmietli vysielať rozhovor s jej manželom Vincem, debata nebola o politike, ale postoj STVR o politike je). Najhoršie na všetkom sú všetci ľudia, čo čušia a tvária sa, že ich sa to netýka. Každý jeden z vás čo toto číta a nič nespraví. Nebaví sa v rodine, s kamošmi. Nebráni slobodu a demokraciu na ulici, na protestoch. Lenivci sedia doma a smejú sa nám pár, čo na námestia chodíme, že je nás málo. Však preto je nás málo, lebo ostatní neprišli. Alebo v horšom prípade už ušli na západ, takže už ani neprídu...
Nasratosť ľudí vyústi v nenávisť voči EÚ a NATO (lebo vždy za to niekto môže - Brusel, či Šimečkova mama, ale nikdy fico) no a totálne rozj3baný štát sa potom ľahšie okupuje.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 09:03:37
15
[quote="@2136875"]Nie - ten nemecky eshop odvedie tebou zaplatenu DPH Slovensku.

Hej ,pokiaľ to kúpim na moju adresu na Sk,ale pokiaľ idem cez DE adresu (cez zNemecka.eu a pod), tak sa ta 19% DPH nemá ako dostať na SK.
Hoci DPH sa odvádza tam ,kde je spotreba ,ale takto to vedia ľudia obabrat. Ci zNemecka.eu dodanuje tie 4%,pokiaľ by priznala dovoz na SK?
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 09:52:16
00
Respect!

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil Tecka dňa 01.10.2025 - 10:14:48, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.10.2025 - 10:14:26
28
arrow_leftStrenki napísal:
Furt to tu budem písať. Toto sú cielené kroky, fico dostal noty z kremľa aby sa krajina mala čo najhoršie a od ich nástupu v 2023 je to sústavný a nekonečný útok na rozklad všetkého na Slovensku. Ekonomiky, strednej triedy, podnikateľov, životného prostredia, diplomacie, kultúry.

Keď nám náhodou pozastavia aj eurofondy, tak potom prídu zachráncovia z Ruska a ponúknu "pomocnú" (čítaj okupačnú) ruku. Aj keby ich obyvatelia nemali čo žrať, čo by sa nestalo prvý krát. A SK oblbnutí občania to ešte s radosťou prijmú, veď si zaslúžia.

Jedinou záchranou Slovenska je ekonomický pád Ruska a z toho plynúca nutnosť robiť si poriadky doma, aby nebol čas a prostriedky na zasahovanie von a podplácanie všelijakej kolaborantskej lúzy.
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 10:14:45
48
zihadlo 5 my mame pokles uz dva roky. kym vsetko ide cenovo hore, nam vyplata stoji. ceny dvihame aby sme vykryli inflaciu, zdrazovanie, no trpneme co bude dalej.
uz samotne dvihnutie min. mzdy pre nas znamena vyssie odvody a teda bud dvihnute ceny alebo nizsi zarobok.
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 10:21:08
00
Obávam sa, že taký ekonomický pád Ruska nemôžeme očakávať.
Navyše, tou zmenou ústavy spravil Fico ďalší, tentokrát veľmi dôležitý a jasný krok k vystúpeniu EU a NATO, čo budú Ruzzi aj naďalej podporovať, aj keby na vodku nebolo... :-(
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 10:22:23
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up