Lokalizácia
Formulár sa odosiela
vikiko

https://youtu.be/KYR5S_KJxAw?si=LUbFfPQq02Mfkibh
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 07:42:51
00
Podla mna sem uz ani nechodi do temy,lebo po tych srackach,co ste tu podaktori predviedli jej musi byt nevolno.V komentoch,v temach,vsade sa skriepia ti isti o tych istych kokocinach.Kde su stare dobre casy..? :tmi:
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 07:46:26
02
A ty jej preco neporadis? A sme doma..nechce sa ti. Realita je bohuzial taka, ze ked sa clovek aj snazi z dobrej vole poradit tak na kazdu radu sa najdu 3ja co ju idu spochybnit a spravia z teba blbca. Tiez ma to uz nebavi.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 08:24:54
01
Tak sa v prvom rade pozri na seba iggy - prides sem, hovoris ze rady inych su na hlavu, a tocis sa stale okolo toho isteho, lebo tebe sa pacia ht... Je tvoj pohlad na vec, ale imo vpodstate vobec nepocuvas co sa tazatelka pyta (tak jak ludia co tu postuju 2+k biky, ked uz niekolko x napisala ze je hlboko pod 2k limitom)
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 09:04:14
01
stanos4 A co ine mam napisat ked tuna citam rady typu "kupil som si full...a v pohode". Kiezby to bolo vsetko take cierno-biele. Nikoho nenutim kupovat si HT. Davam svoj pohlad na vec a popisujem svoje realne skusenosti. Bohuzial aj tak sa ludia urazaju lebo maju doma nieco ine a citia silnu potrebu si obhajit to svoje. A hadky su na svete..

A ze nepocuvam co sa ma zakladatelka temy pyta? Ja mam dobry pocit z toho akym smerom som ju nasmeroval. Viem ake schopne vedia byt HTcka v dnesnej dobe a kedze ide o absolutneho zaciatocnika ktory sa len chce zacat ucit jazdit, ma obmedzeny rozpocet a vacsinu casu bude travit skor na zelenych/modrych trailoch, tak za mna HT.

Naposledy upravil Iggy52 dňa 02.10.2025 - 10:17:31, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 02.10.2025 - 09:40:59
00
Long story short.... HT je lepšie na začiatok na učenie techniky, full je lepší vo všeobecnosti vo všetkom, vynímajúc váhu v podobnej cenovej kategórii... nájdu sa ľudia, ktorých HT baví a oprávnene... na strane druhej je full pohodlnejší, bezpečnejší, zábavnejší a vo väčšine prípadov aj lepší vo výšľapoch... ak by som si mal vybrať 14kg HT alebo 15,5kg full, idem do fullu... od 14 do 20 rokov môjho života som strávil na HT, prechod na full bolo najlepšie rozhodnutie v mojom cyklistickom živote (áno techniku mám na veľmi slušnej úrovni aj vďaka rokom na HT, ale rovnako si dovolím tvrdiť, že veľa spravil samotný čas, ktorý som sa tomu venoval)
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 09:48:03
04
Jackob47 Konecne rozumny nazor. 100% suhlas. Len su tu potom este XC HTcka s takmer uz Downcountry geometriou ktore vazia na urovni 13kg. Ja neviem ci by som ako zaciatocnik siel radsej hned do 15.5kg fulla.

Priklad CTM Rascal 3 2025...momentalne za 1249 EUR. Ma to pevne osky, teleskopku, Deore brzdy, slusnu vidlu, dobre plaste, dobry pohon.

https://www.ctm.sk/p/rascal-3-0-29-2025

Naposledy upravil Iggy52 dňa 02.10.2025 - 10:03:36, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 02.10.2025 - 09:59:29
00
arrow_leftIggy52 napísal:

trail hunter vo videu:
"vzal sem bezne horske kolo bez zadniho odpruzeni"
kolo :
karbonova merida v tope s elektrikou vsetko spank vibrocore atd :D
custom build min za 4K
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 09:59:44
02
Jackob47 Konecne rozumny nazor. 100% suhlas. Len su tu potom este XC HTcka s takmer uz Downcountry geometriou ktore vazia na urovni 13kg. Ja neviem ci by som ako zaciatocnik siel radsej hned do 15.5kg fulla.

Priklad CTM Rascal 3 2025...momentalne za 1249 EUR. Ma to pevne osky, teleskopku, Deore brzdy, slusnu vidlu, dobre plaste, dobry pohon.

https://www.ctm.sk/p/rascal-3-0-29-2025

32mm 100mm vidla - ked som mal 70kg (i.e. o 10kg menej ako pise baba) tak som siel na holandskych xc singletrackoch bud bottom-out alebo ztuha na drobnych nerovnostiach na rs reba, a tiez sa slusne krutila

rafky 25mm tiez asi niesu dneska povazovane za "trailovy komfort", a podla obrazku bude standover tiez dost vysoky (kedze nepisu v geo).

70mm predstavec tiez je jeden z tych dlhsich, neviem ci zrovna to prave orechove na "trail bike"
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 10:48:22
01
arrow_leftstanos4 napísal:
32mm 100mm vidla - ked som mal 70kg (i.e. o 10kg menej ako pise baba) tak som siel na holandskych xc singletrackoch bud bottom-out alebo ztuha na drobnych nerovnostiach na rs reba, a tiez sa slusne krutila

rafky 25mm tiez asi niesu dneska povazovane za "trailovy komfort", a podla obrazku bude standover tiez dost vysoky (kedze nepisu v geo).

70mm predstavec tiez je jeden z tych dlhsich, neviem ci zrovna to prave orechove na "trail bike"

Je to XCko za 1250 EUR, logicky ze nebude dokonale. Ale pozitiva vysoko prevysuju negativa imo a usudzujem ze baba na nom bude jazdit prve roky skor flow traily. Sam som jazdil kedysi davno Recon s 32mm nohami (120 zdvih) aj na narocnejsich trailoch a dalo sa. A to vazim cez 100kg.

Suhlas co sa tyka standoveru..predstavec si vies lahko vymenit za kratsi.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 11:01:33
00
tomuto zas ja nerozumiem, tema je trailbike, ctm-ko ma kategoriu trailbiky a nej rascal nie je. trochu sa v tom uz aj ja stracam :)
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 11:53:38
00
ak to má byť fakt HT, tak ešte je 1ks tohto na Boroch v Mku (na 27,5)... svojho času bol ten bicykel vcelku obľúbený na SVK, ale neviem či by veľkosť sadla
https://www.decathlon.sk/p/331946-469515-horsky-bicykel-all-mountain-am-100-hardtail.html
trailová geo, 130mm zdvihu, slušné kolesá a pohon, teleskopka
nevýhoda vonkajšie vedenie bowdenov
cena myslím luxusná, ak by slečna/pani chcela, mal by som vedieť vybaviť presun do KE
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 11:59:49
00
V prvom rade je na fore, kazdy tu bude davat rady podla svojich skusenosti, ci uz jazdi 2 roky alebo 60. Za mna hocijaky bike, ktory zvladne to co chce, ked kupy tak s nim bude spokojna lebo bude urcite lepsi ako to co ma. HT/Full to je jedno. Za mna najlepsie je prebrat to v partii a ked neporadia tam tak v kamenom cykloobchode.
Pozeral som kosicky bazar, su tam rozne bajky, fully i pod 15kg a 1500-1600E. Su tam i lacnejsie fully, rozne zdvihy. Vcera tam bol i damsky fialovy stumpjumper 2019 napriklad.
Ak by som siel podla seba a svojich skusenosti tak hladam full, idealne velmi blizko 130mm zdvihu. Kosicke traily su viac slapave ale stale dost korenove s obcasnymi technickejsimi usekmi - nemozem si pomoct ale vzdy si spomeniem na ten majstrak v endure ktory tam vyhral xc-ckar na 100mm superiore.
Z bazaru napr mozno i niektory ten Skaut alebo Trance. Ale to len hadam aka je predstava toho co chce/bude jazdit. Ak su kecy max co chce jazdit a bude chciet jazdit i to co doteraz tak skor nizsi zdvih, ak chce casom jazdit i bikeparky a ine svk lokality tak skor vyssi zdvih ale 160 mozno uz bude fakt zbytocnost.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 12:00:16
00
Je to XCko za 1250 EUR, logicky ze nebude dokonale. Ale pozitiva vysoko prevysuju negativa imo a usudzujem ze baba na nom bude jazdit prve roky skor flow traily. Sam som jazdil kedysi davno Recon s 32mm nohami (120 zdvih) aj na narocnejsich trailoch a dalo sa. A to vazim cez 100kg.

Suhlas co sa tyka standoveru..predstavec si vies lahko vymenit za kratsi.

Presne. Je to xc. Cize miesto toho aby si bud babe poradil to co si pyta, alebo jej poradil ako si ozrejmit co vlastne chce, co jej bude vyhovovat, sem dookola tlcies co sa tebe paci.

:) caf
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 12:24:38
00
arrow_leftmartin15 napísal:
tomuto zas ja nerozumiem, tema je trailbike, ctm-ko ma kategoriu trailbiky a nej rascal nie je. trochu sa v tom uz aj ja stracam :)

Bol to len priklad ci by aj modernejsie XCko neposluzilo danej slecne/pani kedze jej budget je obmedzeny (zhruba 1000 EUR) a vahovo by to bolo lepsie ako trail HT. Nic viac za tym netreba hladat...len napad.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 12:36:55
00
keyboard_arrow_up