Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Matvej15
To na tom videu vyzerá ako keby ti v určitom mieste prešlo vo vnútornom mechanizme, ktorý nastavuje konkrétny prevod za jeho rozsah a motorček čo to nastavuje sa už len pretáča dookola. Akoby to vyhodilo z ozubenia. Ale neviem či to má tak aj Transmission. Starý AXS som mal minule rozobratý a tam to rieši taký akoby ozubený polkruh, keď sa dostane za rozsah zubov po nejakom extrémnom náraze, tak sa začne takto pretáčať. Ale neviem je to len taká úvaha aj tak to nezistíš, lebo na otvorenie je treba povyťahovať čapy.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 10:11:52
01
Prevody do hora a do dola maju samostatne ozubenie?
Pozeral som nejake video ako sa to rozobera a tento novy transmision nevyzera ze by to malo byt nieco komplikovane, kezde tie bocne plasty a ramienka su vymenitelne.
Asi to skusim dnes rozhodiť.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 10:47:54
00
Az teraz som pozrel to video… takntoto je riadny masaker. To ako by tam nejake ozubene kolecko odislo.

Ked ju das dole, nehrka vo vnutri nieco?

arrow_leftMatvej15 napísal:
To neviem, radilo to fajn, bez problemov a v polke vyjazdu zrazu konečná. Ani hore ani dole, len bzučanie. Ale take divne je to bzucanie, po jednom stlaceni to bzuci aj par sekund, ako keby to chcelo najst a zaradit ten spravny prevod, ale nic sa nedeje. Potom som to skusal este doma na stojane a do hora na lahsie prevody to uz islo, dole stale nie. Keby sa dalo vrátiť na stary FW tak hned by sme zistili ci je problem softwer alebo hardwer.
Pisal som na podporu tak uvidim ci nieco vymyslia, ak nie tak reklamacia. Ale serie ma t,o lebo na budúci víkend idem na blinduro a tak sa zda ze budem musiet nahadzovat naspat stare dobre XT co som si nechal ako zalohu...

Prikladam aj video
https://youtube.com/shorts/AykHGvTA108?si=-XdaOCGcIhNvze5t
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 10:51:24
00
Matvej15
Tu je taký short ako to tam vyzerá a pripomína to ten tvoj zvuk. Stačí z toho mechanizmu vychýliť ozubené koliesko a robí to čo aj tebe. Ale opakujem..neviem či to takto má riešené aj transmission.
https://www.youtube.com/shorts/ynJG_l0M0bg
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 10:54:07
00
Matvej15: ja som teraz reklamoval Transmission GX kvôli zapadnutému pogo pinu, po roku a pol, a dostal som komplet nový prehadzovač, reklamácia stojí za zváženie 🙂
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 11:02:47
00
Tiež by som to riešil reklamáciou, keby som to mal ročné, kúpené voňavé z obchodu. Ja som tú opravu riešil na pomerne starej XX1ke, ktorú som mal doma už pripravenú v šrote na vyhodenie. Ale dal som ju dokopy. Najväčší problém bol, že som to mal osadené na neboostovom ráme a nevedelo to radiť najťažší prevod - len s mikro ladením 31/31 aj to slabo. Nakoniec šla podložka medzi hazku a pätku a radí to krásne na nastavení 21/31, ale robil som na tom komplet rozborku a výmenu púzdierok od Leapp. Teraz to ide luxusne.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 11:09:03
02
Ja mam teraz podlozku aj na transmissione, aby mal mikroshift niekde v strede. Inak som to mal na 13. Riesil som to so sramom, ale nic. Reklamovat sa mi to nechcelo, ale teraz by som to mohol, ked sa radenie uplne posralo. Podlozka ma 0.7mm. S nou to mam na 9.

Prílohy:

IMG_5164.jpeg
IMG_5164.jpeg 201.28 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_5161.png
IMG_5161.png 66.71 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_5149.png
IMG_5149.png 70.12 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil Tecka dňa 29.09.2025 - 17:27:59, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 29.09.2025 - 13:24:36
01
Ja som si myslel, že to rozladenie mám tými zodratými púzdrami. Hazka mi riadne lietala, a preto som ju chcel aj vyhodiť do smetí. Hovorím, že má na to právo - celá ozobaná. A potom ma napadlo, že to mikro ladenie mi nefunguje vlastne na Mondrakeri Chrono nonboost rám, kde som tú hazku nikdy nemal namontovanú ešte. Dal som gheto podložku a ide fajne. Len kazeta a reťaz to už majú za sebou, tak som objednal luxus Čajna :)
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 16:29:02
00
Len pre zaujímavosť co odpísali zo sramu.

Thanks for contacting SRAM Rider Support.

My apologies for any frustration or disruption to your riding plans that this may have caused.

Based on your video, my initial assessment is that this sounds like a servo motor failure of some sort. Please try the Firmware Recovery process below to eliminate the possibility of a firmware related issue.
If this process does not resolve the issue, let's proceed to a warranty evaluation immediately. Please contact or visit the original point of purchase to report the issue and request warranty evaluation. Your dealer will check warranty eligibility and submit a claim if appropriate and eligible. More information about our warranty process can be found below.

Firmware recovery som skusil hned ako som došiel domov, bez zmeny. Včera som písal do shopu kde som to kúpil. Snáď to bude rýchly a bezproblémový proces reklamacie.
Zobraziť komentár 30.09.2025 - 06:07:31
02
Tu som spravil video

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

1:07 - hear the sound of an electric motor, just 20% of normal movement; down direction; always 8 cog
1:16 - chain jumping after multishift up
2:36 - chain jumping after multishift up
3:34 - chain jumping after multishift up
3:41 - shift down - visible derailleur movement but no shift happen, chain is still jumping
3:48 - shift up, nothing happen
7:28 - chain jumping after multishift up
10:53 - chain jumping after multishift up
11:08 - shift up, chain jumping after singleshift up
11:20 - shift up, nothing happen
11:26 - shift down, nothing happen
11:39 - after shift down to 8 cog, shifting start to behave normally
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 07:34:36
00
keyboard_arrow_up