Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nema zmysel sfuknut kola je ako keby si povedal ze netreba sfuknut/dofuknut vidlu, odvzdusnit brzdy alebo sa pohrat s napnutim lanka na hazke. Investicia 30 sekund a zlepsi to zazitok z jazdy vyrazne, kym sa rozhodne kolko chce investovat a hlavne do coho, po tomto gulasi informacii co tu dostala. Pedale to iste, ludia si kupuju pedale podla toho ktore im sadnu a cestuju s nimi z bajku na bajk, to som bral ako samozrejmu informaciu. Predstavce su uz na zaciatocnika podla mna zbytocna investicia, aj ked logika za tym samozrejme je.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 13:28:33
11
(btw ten predstavec, gripy, mozno riaditka samotne su veci co sa na skusku daju za jednotky eur kazda vyskusat, a s trochou stastia aj pouzit pripadne na novom biku / opat na nom na skusku)
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 14:08:06
00
To urcite ano, ale neviem ci po tomto pretlaku informacii a nevedomosti co za tym vlastne hladat vela zisti z trocha kratsieho predstavca, sirsich riaditok. Gripy samozrejme ano, vseobecne contact points su podla mna prenosne upgrady za par korun ktore vela urobia a malo stoja. Skor by som odporucil fakt sadnut na bajk kamosky/kamosa/v obchode ako sa na nom citi.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 16:33:43
02
arrow_leftvikiko napísal:
a-biker oukej chapem. neviem ci jazdim tvrde ci nie, fukam na 2.7-2.8 ked idem do lesa (to mi kdesi ktosi niekedy poradit takto), plaste maju rozsah 2.4-4.5. Mozno teraz pridem na to ze prilis makke :D Ale stlacim plast len kustik, nie vela, tak hadam ok.

A1ex a martin15 to je inak dobry point. Pedale mam asi tie co tam boli "od vyroby", nemyslim ze som ich menila (vyzorovo nieco taketo). A flat boty som si kupila tento rok, lebo sa mi stavalo obcasne ze pri nejakom divsom terene mi sklzavala noha. Odvtedy sa mi take uz nestalo, tak hadam tato kombinacia pedale plus boty je ok.

Pozri toto
https://www.facebook.com/share/1JvmqR98Tw/
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 17:53:27
00
https://www.facebook.com/share/1A36Hci1YM/
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 17:57:42
00
Ahoj.
Pokúsim sa tu od toho trochu odraziť a prejsť späť až ku samotnému začiatku.

Na svoj starý bike nekupuj nič, maximálne tak tie pedále. Všetko ostatné bude len strata času a peňazí a väčšina vecí ti na nový bike potom nebude aj tak pasovať alebo ich ani nebude treba. Ten už bude mať schopné riadidlá ktoré maximálne tak skrátiš. Gripy budú ok, zoderieš a kúpiš nové, prípadne lepšie. Tlaky na tvojich úzkych ráfoch, dušiach a úzkych basic plášťoch nerieš. Strata času a zvýšené riziko defektu či iného poškodenia.
Takže v prvom rade na svoj horák s V-brzdami zabudni. Poďakuj mu, svoju úlohu už splnil no netreba ho za každú cenu ťahať tam kam nikdy nepatril. A teda sme teraz tu a je čas na jeho výmenu aby si mohla začať jazdiť traily a učiť sa techniku.

Či HT alebo Full, všetko má svoje pre a proti, nebudem ťa presviedčať čo je lepšie. Žiaden gamechanger to ale nebude. V podstate je to jedno. Oboje ťa nejako posunie ďalej.

Takže ak HT vyberaj okolo 1000€
Cannondale habit HT, marin san quentin, dartmoor primal atď...je toho hromada.
Ak full navýš budget aspoň na 1500€ +. Tam už sa dajú zohnať celkom schopné bajky ak vychytaš zľavy alebo výpredaj.
Nevidím najmenší dôvod prečo nekúpiť už spomínaný CTM skaut, pozri tiež marin rift zone, nejaký ten radon skeen. Rockrider feel AM atď. Škoda že nezháňaš veľkosť M. Tu by som ani neváhal a doporučil tento sunn kern s2. Za tie prachy parádne ohádzaný defakto hotový bike.
https://origos.eu/bicykle-horske-bicykle/kern-s2-2024-13303-sk/

Ďalšia vec, v kamenných predajniach ti vedia dať často zľavu na mieste. Taktiež je tu možnosť nákupu aj na splátky ak s tým nemá niekto problém.

Ďalšia super alternatíva je ten bazár. Dajú sa nájsť zaujímavé kúsky ale aj odpad. Ak ale nekupiš bike po nejakom bikeparkovom strelcovi nemala by to byť až taká tragédia. Netreba sa toho báť.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 17:13:23
03
Aby som to trosku zhrnula, dakujem za tipy, ale na stary bike uz teda nic kupovat nebudem. Tie pedale ma este lakali, ale kedze sezona je uz takpovediac prec, tak este postacia tie co su. Topankami sa to velmi zlepsilo, tie pedale maju vycnelky a tie sa asi celkkom dobre zakusuju do topanok, aspon nateraz mi to staci. Ale dakujem za tip martin15, ak by na novom neboli tak urcite kupim. Bike planujem kupit do jari, takze na stary sa uz velmi neoplati riesit, maximalne tie tlaky poskusat.

stanos4 na sedlovke rychloupinak mam, samozrejme ze ho spustam dole. Dakujem za info o tlakoch a ako to overit, vyskusame.

fixska dakujem aj tebe za hinty. Ako vravis, nekupujem uz teraz nic, setrim na bike :)

EroF1 dakujem za bazarove tipy, jeden uz bude nad rozpocet, druhy zvazime.

mdfk :) dakujem, tak to asi bude, uz neinvestujem do stareho ale ideme vyberat novy. Dakujem za tipy na biky, presne tak nejak to mam teraz v hlave HT okolo 1000 alebo full okolo 1500. Urcite navstivim aj kamenne predajne, tak uvidime co a v akej cene ponuknu. Bazar neviem, stale je to moznost. tiez uvidime.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 18:37:28
00
mdfk Vidis, toto je uhol pohladu. Podla mna je najlepsi bike na bikovanie ten co clovek ma. Preco by som mal cakat polroka na novy ked zatial mozem jazdit ten co mam? Rozdiel tlakov 2.7 baru vs 1.8 baru to je nebe a dudy, ak by som mal ten bicykel docasne jazdit tak je to jedina vec co riesim, samozrejme v pripade je je ten bike v schopnom stave. Tie 26" xc-cka s veckami uplne v pohode zvladali teren podobny tomu co maju kecy traily, minimalne tie lahsie traily. Nevidim dovod preco by to zatial nemalo na vozenie stacit. Nikto nevravi ze sa ma vykaslat na novy bike ale ze pokial si novy rozmysli a kupi tak moze este pojazdit ten co ma. Aspon ja to tak beriem ze ked chcem jazdit tak jazdim a necakam mesiac alebo kolko kym budem mat novy bike.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 18:53:50
02
vikiko Necakal by som do jari. Jesen/zima je cas zliav. Skus vyuzit.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 21:34:59
00
a-biker ved ja na nom stale jazdim ked to dovoli pocasie, len uz donho nechcem investovat

Iggy52 do jari bolo myslene ako ze na jar ho uz chcem mat. takze ano pozeram uz teraz, zbieram dukaty, vidim to na jesen/zimu realne
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 21:40:20
02
este ma napadla 1 vec - niektore obchody ponukaju pozicovnu-testovacku, a pozicovne ti odpocitaju z ceny biku pri kupe.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 22:00:53
00
https://www.mtbiker.sk/forum/post2137747.html#p2137747
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 19:00:48
00
Momentalne ma docela zaujimavu cenovku vo vypredaji aj tento Focus, i ked jeho 150/150 mi pride na trail uz trochu viac
https://www.sadesport.sk/focus-jam-6-8-melon-glossy-diamond_z111653/#140515
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 10:06:02
00
Tych Jamov je plny internet aj bazar. Vsade som sa docital ze je to hrozne tazkopadny bike, nie len vahou (16kg) ale aj lenivy do kopca, tazkopadny a ma tvrdy zadok. Tak len doplnim na zvazenie.
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 10:28:40
00
Mal som FOCUS trhone, a je to ako jazdiť s autobusom na trailoch. Hore sa škriabe ťažkopádne a s utrpením. Dole sa rúti nepredvídateľne s tendenciou ťa vykopnut pred volant. S radosťou som sa ho zbavil
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 10:57:28
00
keyboard_arrow_up