Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftZipsik napísal:
Eth predane v podstate na vrchole :) 4700$ fotovoltika na dom objednana :)

Celkom prijemna investicia :)

Na "aktualnom vrchole" si chcel povedat.
Aby ta ta fotovoltika nestala ako toho pana tie 2 pizze co zapltil bitcoinami. ☺️
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 05:51:43
04
Ahojte, mate niekto skusenost s https://www.tazbakryptomeny.sk/ ? Niekde som pocuval podcast (tusim to bol startitup) kde o tom hovorili, ze si zaplatis miner, oni ho umiestnia co krajiny s nizkou cenou elektrickej energie, a navratnost pri niektorych modeloch je 8+ mesiacov.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 07:59:09
00
neviem o tom nic, ale z principu takymto veciam neverim. Keby som ja vedel o investicii, ktora ma navratnost 8 mesiacov, cize 150% rocne, tak drzim hubu, rvem tam vsetky prachy ktore mam a este si napoziciavam a nerozkecavam to po internetoch.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 08:38:05
012
Canyo ale takto na to nemozes pozerat, investujes na to aby si tie peniaze v nejakom bode svojho zivota, nejako zuzitkoval.

Ja som mal davno dopredu nastavene na akej sume to budem predavat a co z toho nakupim. Akonahle to hitlo ten bod, predal som, a nakupil som co som chcel.

Ja pocitam s tym ze ethereum moze v buducnosti hitnut ovela vyssie sumy :)

Ale to je rovnake ako pri kupovani hocijakeho produktu, ked sa ta niekto pyta, preco si teraz kupil iphone 16 pro a nepockal uz na 17tku? No lebo potom by som mohol cakat na 18tku a na 19tlu a cakat donekonecna a nikdy nic nekupit (cakat do nekonecna a nikdy nic nepredat) 🙈
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 15:37:29
13
arrow_leftZipsik napísal:
Canyo ale takto na to nemozes pozerat, investujes na to aby si tie peniaze v nejakom bode svojho zivota, nejako zuzitkoval.

Ja som mal davno dopredu nastavene na akej sume to budem predavat a co z toho nakupim. Akonahle to hitlo ten bod, predal som, a nakupil som co som chcel.

Ja pocitam s tym ze ethereum moze v buducnosti hitnut ovela vyssie sumy :)

Ale to je rovnake ako pri kupovani hocijakeho produktu, ked sa ta niekto pyta, preco si teraz kupil iphone 16 pro a nepockal uz na 17tku? No lebo potom by som mohol cakat na 18tku a na 19tlu a cakat donekonecna a nikdy nic nekupit (cakat do nekonecna a nikdy nic nepredat) 🙈

To bolo myslene ako joke, aby sme sa za 10 rokov nebavili o tvojej fotovoltike ako na tom panovi co dal 10tis BTC za 2 pizze :-)
Kto to nepozna tu je link:
https://www.startitup.sk/nelutujem-tvrdi-muz-ktory-si-kupil-pizzu-za-3-miliardy-eur-platil-bitcoinami/

Kazdy nech si kupuje a predava co chce, mna to ani nezaujima a ani nezverejnujem moje sukromne investicie....
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 17:54:44
00
kupte si Fica
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 08.09.2025 - 12:56:45
02
To že striebro ako drahý kov bolo dlhodobo podceňované bolo jasné. Vysoký dopyt, ťažobné kapacity na maxime ktoré nestíhajú pokryť dopyt a ekonomická a geopolitická situácia znamenajú, že za rok striebro zhodnotilo cca o 40% a pravidelne trhá spotové rekordy.

Prílohy:

striebro rok - graf.jpg
striebro rok - graf.jpg 49.63 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 22.09.2025 - 08:30:02
02
Kto ma zaujem o kratkodobe zurocenie hotovosti tj obdobu CD/terminovaneho vkladu na obdobie 3 mesiace az 2 roky, moze zvazit Firefish.io. Ide o ceskoslovensky startup a chalani to vymysleli velmi zaujimavo, odporucam cele nastudovat priamo zo stranky ale v skratke je to vlastne P2P pozicka, kde dlznik zlozi zaruku v bitcoine vo vyske 2 nasobku dlhu. V pripade, ak by bitcoin prilis klesol, dlznik dostane vyzvu doplnit zabezpeku, inaksie pri poklese k este nizsej hranici sa bitcoin automaticky preda a investor je okamzite vyplateny. Tj pozicka je cely cas kompletne kryta a nie su ziadne problemy s vymahanim dlhu. V pripade, ze dlznik vsetko splati na cas, je mu jeho kolateral uvolneny. Poziciavaju si takto ludia, ktori nakupuju bitcoin. Da sa to teda ponat aj z opacnej strany a ked ma niekto bitcoin, moze si takto pozicat na nakup dalsieho. Urokove sadzby zodpovedaju tomu, ze ide o zabezpecenu investiciu, nie su moc vysoke, ale prevysuju standardne CD.

Tu je moja referencia (https://firefish.io?ref=satoshi2094), ale ide sa zaregistrovat aj bez nej. Cisto pre info, ja som tam uz vyse pol roka, uz mam par poziciek vyplatenych, vsetko bez problemov. Samozrejme, kto nepochopi, ako to funguje z ich prednasok, je to tam fakt podrobne vysvetlene alebo bitcoinu neveri (aj ked tu je bitcoin pouzity iba ako kolateral), nech zostane pri inej forme investovania.
Zobraziť komentár 09.10.2025 - 22:34:07
01
musis tam dat 2x viac btc ako vybereš pôžičku a dostanes horší úrok ako pri spotrebaku a to sa oplatí..
Zobraziť komentár 09.10.2025 - 23:12:41
00
Som mohol cakat, ze sa ozves. :-D Klasicke tunelove videnie. Tebe sa to neoplati, tak sa to urcite neoplati nikomu. Urcite si to stihol cele nastudovat a nereagoval si hned ako si videl hodnotu urokov. Ale prejdime si to pekne po poriadku.

1. Ja som tu prezentoval hlavne veritelsku stranu ako alternativu terminovanym vkladom. Ak poznas ine alternativy k CDckam s podobnymi alebo este lepsimi hodnotami urokov, kludne to sem daj a netaj ich pred nami.

2. Ci uz pozicavam niekomu alebo si poziciavam od niekoho, clovek musi zratat sam, ci sa mu to oplati. Firefish je absolutne volny trh. Poziciavajuci ponuknu, kolko su ochotni zaplatit a investori akceptuju iba urok, ktory je pre nich zaujimavy. Som si isty, ze si vsetci svoju domacu ulohu spravili, takze ano, idu to toho s tym, ze sa im to oplati.

3. Pozicku som spomenul len v ramci toho, ako cely system funguje. Netvrdil som, ze ma vyhodne urokove sadzby (ale je to volny trh, mozes si skusit pozicat aj za 2%, otazka, kto Ti to akceptuje). Nie kazdy ma pristup ku spotrebaku, ci inym druhom poziciek s nizsim urokom, uz kvoli sume, ktoru si poziciava (tu lietaju aj stotisice), alebo bonite (skus spotrebak ked nemas robotu)

4. Pri tom poziciavani je tu este jedna zasadna vyhoda oproti inym druhom uverov, ktora si myslim ten vyssi urok bez problemov kompenzuje prave ludom ktory sa nechcu zbavovat bitcoinu. Spotrebak musis zacat splacat nasledujuci mesiac po podpise pozicky a mat pravidelny prijem, alebo iny pristup ku hotovosti. Pri firefish pozicke nic nesplacas do posledneho dna a pokial bitcoin za obdobie pozicky dostatocne narastol, tak to nie je problem splatit aj castou samotneho kolateralu, pretoze kolateral nad hodnotu dvojnasobku pozicky s urokom sa da uvolnit skor. Dokonca mozes zobrat dalsiu pozicku a tou splatit predchadzajucu, cim sa uplne vyhnes predaju vlastneho bitcoinu. Vdaka firefish mas teda ako bitcoiner realne pristup ku hotovosti, bez toho, aby si platil dane zo zisku (bitcoin iba nakupujes, nikdy nepredavas)
Zobraziť komentár 10.10.2025 - 02:17:42
11
Je to jednoduchy princip ccy swapu, len som nie uplne pochopil veritelov pristup ku kolateralu v pripade prepadu hodnoty. Ak je last call pri 95%, ci stihnes predat a "zachranit" urok aj celu istinu.
Este dostudujem, ale zaujimave to je.
Zobraziť komentár 10.10.2025 - 08:36:04
00
neoplatí sa to nikomu, davaš 3. strane (nebankovemu subjektu) dvojnasobný kolateral a dostaneš horšie podmienky ako pri banke. tj vačšie riziko a žiadna vyhoda oproti banke..

2% ti tam nikto nedá, pozeral som sa na tie ponuky..
Zobraziť komentár 10.10.2025 - 09:06:57
02
Sice do toho nejdem (lebo nie je produkt pre mna), ale v ramci objektivity, ako keby si ignoroval odpoved od yojo vyssie

ps, edit: tvoja posledna veta, o 2%, prisla dodatocne
Zobraziť komentár 10.10.2025 - 09:09:42
02
Banka nie je riesenie pre kazdeho, vyssie to mas vysvetlene. Dokonca je tam explicitna skusenost pouzivatela ako veritela, ze to robi dlhsi cas a oplati sa mu to. Tak nechapem tvoju pokazenu platnu "neoplati sa to nikomu".
Zobraziť komentár 10.10.2025 - 09:11:40
01
arrow_lefttrionq napísal:
neoplatí sa to nikomu, davaš 3. strane (nebankovemu subjektu) dvojnasobný kolateral a dostaneš horšie podmienky ako pri banke. tj vačšie riziko a žiadna vyhoda oproti banke..

2% ti tam nikto nedá, pozeral som sa na tie ponuky..

Aj Mintos funguje na podobnom principe (neruci sa BTC) a su tam desattisice ponuk. Uroky vacsinou 8-10% Takze niekomu sa to oplati takto si poziciavat.
Zobraziť komentár 10.10.2025 - 09:44:31
00
keyboard_arrow_up