Som mohol cakat, ze sa ozves.

Klasicke tunelove videnie. Tebe sa to neoplati, tak sa to urcite neoplati nikomu. Urcite si to stihol cele nastudovat a nereagoval si hned ako si videl hodnotu urokov. Ale prejdime si to pekne po poriadku.
1. Ja som tu prezentoval hlavne veritelsku stranu ako alternativu terminovanym vkladom. Ak poznas ine alternativy k CDckam s podobnymi alebo este lepsimi hodnotami urokov, kludne to sem daj a netaj ich pred nami.
2. Ci uz pozicavam niekomu alebo si poziciavam od niekoho, clovek musi zratat sam, ci sa mu to oplati. Firefish je absolutne volny trh. Poziciavajuci ponuknu, kolko su ochotni zaplatit a investori akceptuju iba urok, ktory je pre nich zaujimavy. Som si isty, ze si vsetci svoju domacu ulohu spravili, takze ano, idu to toho s tym, ze sa im to oplati.
3. Pozicku som spomenul len v ramci toho, ako cely system funguje. Netvrdil som, ze ma vyhodne urokove sadzby (ale je to volny trh, mozes si skusit pozicat aj za 2%, otazka, kto Ti to akceptuje). Nie kazdy ma pristup ku spotrebaku, ci inym druhom poziciek s nizsim urokom, uz kvoli sume, ktoru si poziciava (tu lietaju aj stotisice), alebo bonite (skus spotrebak ked nemas robotu)
4. Pri tom poziciavani je tu este jedna zasadna vyhoda oproti inym druhom uverov, ktora si myslim ten vyssi urok bez problemov kompenzuje prave ludom ktory sa nechcu zbavovat bitcoinu. Spotrebak musis zacat splacat nasledujuci mesiac po podpise pozicky a mat pravidelny prijem, alebo iny pristup ku hotovosti. Pri firefish pozicke nic nesplacas do posledneho dna a pokial bitcoin za obdobie pozicky dostatocne narastol, tak to nie je problem splatit aj castou samotneho kolateralu, pretoze kolateral nad hodnotu dvojnasobku pozicky s urokom sa da uvolnit skor. Dokonca mozes zobrat dalsiu pozicku a tou splatit predchadzajucu, cim sa uplne vyhnes predaju vlastneho bitcoinu. Vdaka firefish mas teda ako bitcoiner realne pristup ku hotovosti, bez toho, aby si platil dane zo zisku (bitcoin iba nakupujes, nikdy nepredavas)