Pol dna dovolenky, tak som vyrazil pozriet nove useky, kedze som poznal len XC hore a dole k hradu. Tiez musim pochvalit super spravenu robotu
Presiel som si to 2x, Single trail Brezina velky okruh podla Stravy, avsak dost matuce, sice iba na par usekoch, ak je tam clovek prvy-x je oznacenie POZOR, kde je napisane malym pismom Cyklisticka cesta a na inych POZOR, si v protismere, co som si vzdy vsimol az ked som bol pri tom. Mozno pod to este nalepit znacku zakazu vjazdu , ktora bude vidno uz z dialky.
Flow trail som obchadzal, kedze hned na zaciatku su pre neskakaveho cloveka "velke" skoky. Ale ked uz som tam bol a neviem, kedy sa opat vyberiem tym smerom, tak som si povedal, ze to aspon pomaly prejdem. Ale dalo sa aj pustit brzdy a tie velke klopenky, parada. Tak som isiel este raz
Trochu offtopic, ale kedze ste mi naposledy dobre poradili tak skusim:
- mate tip na miesto kde sa da prespat v aute, je blizko verejne ohnisko, idealne ak by bol aj nejaky vyhlad a zaroven nespali u niekoho na zahrade/pozemku.
So zenou planujeme roadtrip s obcasnym prespanim v aute a chceme si to vyskusat vopred. Minuly rok sme tak prespali dve noci v Slovinsku a nebolo to idealne, tak sme spravili vylepsenia a chceme to otestovat. Mozeme prespat na dvore alebo na zahrade, ale to nie je isto ako v prirode.
Zatial uvazujeme:
- sedlo Lucky - ohnisko, mame blizko ale chodime tam casto, tak nas to az tak nelaka
- Kykula - netusim ci tam niekde je ohnisko a ani kde tam parkovat tak aby sme neboli u niekoho na chalupe/pozemku
- Baske - to ma odradza ta cesta, sice to Outback asi da ale nebude to prijemne
Ohnisko mozno ozelieme ked zoberieme plynovy varic.
Hore na Kykule je niekoľko ohnísk, určite priamo na hranici, kúsok od cesty. Výjdeš hore, odbočíš doprava na tú poľnú cestu smerom na Machnáč a asi 100 metrov v takom lesíku hneď vedľa cesty je ohnisko. Výhľad tam je na všetky strany. A z tých miest čo menuješ je to jediné kde môžeš legálne prísť autom. Resp. 100 percent legálne po tú školu hore na Kykuli, ale jazdenie po tej polnej ceste smer Machnáč je tam tolerované kvoli chalupárom.
Trochu offtopic, ale kedze ste mi naposledy dobre poradili tak skusim:
- mate tip na miesto kde sa da prespat v aute, je blizko verejne ohnisko, idealne ak by bol aj nejaky vyhlad a zaroven nespali u niekoho na zahrade/pozemku.
So zenou planujeme roadtrip s obcasnym prespanim v aute a chceme si to vyskusat vopred. Minuly rok sme tak prespali dve noci v Slovinsku a nebolo to idealne, tak sme spravili vylepsenia a chceme to otestovat. Mozeme prespat na dvore alebo na zahrade, ale to nie je isto ako v prirode.
Zatial uvazujeme:
- sedlo Lucky - ohnisko, mame blizko ale chodime tam casto, tak nas to az tak nelaka
- Kykula - netusim ci tam niekde je ohnisko a ani kde tam parkovat tak aby sme neboli u niekoho na chalupe/pozemku
Ja by som poradil lúku Lipovec nad Horným Srním/ Vlárskym Priesmykom. Hore je ohnisko, posedenie, húpačka, smerovník a hlavné krásne výhľady. Outbackom ste hore od cyklotrasy za 15 minút (cestu, keď tak pošlem súkromne). Hore nieje problém so stanovaním, auto myslím, že tiež nikto nebude riešiť. Potom ma ešte napadá Vršatec, Veľká Javorina, rozhladňa Uhliská nad Tn.Závadou, prípadne lúky medzi Horným Srním a Nemšovou
Mato88 diky, ten Lipovec vyzera fajn. Myslim, ze sme boli kusok odtial na huby minuly rok. Ako je najlepsie prejst cez Vlaru? Vtedy sme brodili kusok od toho parkoviska pri cyklozrube ale bolo tam dost kamenov.
Jazdite niekto pravidelne poza Dalitrans? Ja sa tomu dost vyhybam, kedze som niekde cital, ze majitelia toho objektu nie su nadseni z diery v plote. A dnes by sa mi to celkom hodilo tadial prejst. Na Strave vidim, ze sa tam jazdi ako po cyklochodniku
Prečo to končí v poli? Chcelo by to potiahnuť až za ten potok kde je vždy kaluž blata.
Ten úsek už patrí pod Veľké Bierovce a tam sa na úrade asi nikomu nechce riešiť niečo naviac. Tak isto bude chýbať úsek popri Váhu ako je Bierovské ihrisko (cca 300m), nasledne za hlavnou cestou ako sa "stavia" nový most už bude cyklo do Tr. Stankoviec.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Presiel som si to 2x, Single trail Brezina velky okruh podla Stravy, avsak dost matuce, sice iba na par usekoch, ak je tam clovek prvy-x je oznacenie POZOR, kde je napisane malym pismom Cyklisticka cesta a na inych POZOR, si v protismere, co som si vzdy vsimol az ked som bol pri tom. Mozno pod to este nalepit znacku zakazu vjazdu
Flow trail som obchadzal, kedze hned na zaciatku su pre neskakaveho cloveka "velke" skoky. Ale ked uz som tam bol a neviem, kedy sa opat vyberiem tym smerom, tak som si povedal, ze to aspon pomaly prejdem. Ale dalo sa aj pustit brzdy a tie velke klopenky, parada. Tak som isiel este raz
a sak tam je to ake pekne. potlacil som len par metrov na zaver k mostiku - mal som 9l podsedlovku, bez nej by slo aj to
Zatial uvazujeme:
Zatial uvazujeme:
Ja by som poradil lúku Lipovec nad Horným Srním/ Vlárskym Priesmykom. Hore je ohnisko, posedenie, húpačka, smerovník a hlavné krásne výhľady. Outbackom ste hore od cyklotrasy za 15 minút (cestu, keď tak pošlem súkromne). Hore nieje problém so stanovaním, auto myslím, že tiež nikto nebude riešiť. Potom ma ešte napadá Vršatec, Veľká Javorina, rozhladňa Uhliská nad Tn.Závadou, prípadne lúky medzi Horným Srním a Nemšovou
https://www.nemsova.sk/mesto/aktuality/oznam-uzavretie-useku-cyklotrasy/
https://www.trencianskaturna.sk/zivot-v-obci/aktuality/cyklotrasa-ct-02-526sk.html
Ten úsek už patrí pod Veľké Bierovce a tam sa na úrade asi nikomu nechce riešiť niečo naviac. Tak isto bude chýbať úsek popri Váhu ako je Bierovské ihrisko (cca 300m), nasledne za hlavnou cestou ako sa "stavia" nový most už bude cyklo do Tr. Stankoviec.
https://www.archinfo.sk/diskusia/blog/urbanizmus-a-samosprava/rozhovor-s-martinom-bedatsom-hlavnym-architektom-mesta-trencin.html