Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ked vsetci o tych Brynje hovorite, teraz som kupil Super Thermo s dlhymi rukavmi XXL a sadlo mi uplne v pohode, dostatocne dlhe aj pod pas a akurat na telo. Som skor z tych rozmernejsich - 182cm a 112kg.
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 17:04:20
00
Kokos, ja som sa dnes vecer vylakal, ze som moju sietku stratil :D vcera som pral veci a nevsimol som si, ze medzi nimi chyba. Dnes som ju chcel zbalit na vylet. V skrini nic, v batohu tiez. Esteze zijem so zenou, lebo inak by som to nenasiel. Bolo to v kosi na pradlo.
Zobraziť komentár 16.10.2025 - 22:52:06
01
Ja pod 10st nosím spodnú vrstvu dlhý rukáv Progres z kávových zŕn.

Príloha:
matus-sutaj-estok_01-clanokW.jpg
matus-sutaj-estok_01-clanokW.jpg 37 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

Zobraziť komentár 17.10.2025 - 08:31:30
014
Pre inspiraciu. Dnes 10 - 12 stupnov brutal severny vietor + mrholenie miestami. Brynje sietka (ale pozor supermicro kratke tricko, nie superthermo!!), na to kratky le col elasticky dres nasponovany na telo (ale moze byt hociaky s elastanom ). Sportful navleky na ruky. Na to este klubova vesta (rozopnuta), dobre na neprefuk ramien a krku. Aby nefukalo na krk elasticka bufka od biotexu (podobne zlozenie ako brynje + elastan). Assos spring fall celenka (tiez podobny matros ako brynje) a na to normal letna prilba. Toto je taka zostava na roviny a mierne kopceky. Do zjazdov by som prihodil este poriadnu fukerku

Asi moja top kombinacia a to som z tych co sa poti :D

Btw: ako tu uz bolo spominane, brynje ma smiesne cislovanie a strih. Mne to tricko konci niekde nad pupkom, ale funkciu plni dokonale :D. Tie ktore maju v nazve "w/inlay" maju nesietovanu cast na batoh su dlhsie.
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 12:40:44
00
to ze su letne ine beriem - letne sietky byvaju kratsie. zimne dlhsie. aj isadore ma rozdiel medzi merinom s kratkym rukavom - je tensie a kratsie a s dlhym rukavom ktore je citelne hrubsie a dlhsie.
v lete nepotrebujes aby sietka siahala az pod zadok, naopak v zime je fajn ked prekryje aj krize.

ja som kupoval brynje 2x - raz priamo z brynje modre superthermo s kratkym rukavom o par rokov tu na mtbiker to iste s dlhym rukavom a velkostne su identicke. ale ano - videl som tu rozne veci, akoby urcene pre iny trh alebo co, cierne bolo mensie ako modre a pod.
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 12:52:38
00
Naposledy som slapal na Krížnu zo Španej doliny. Na sebe som krátke tielko castelli espresso a bundu Silvini Ghisallo. Hore výmena tielka za dres.A išlo sa sa dole. Teploty boli okolo 4 stupne. Na Krížnej -3
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 13:30:44
00
Ja som Brynje sieťku kupoval v jednej objednávke aj krátky aj dlhý rukáv rovnakú veľkosť, rovnakú farbu, aj rovnaký typ (w/inlay.... čiže s nesieťovanou časťou na pleciach) a sú diametrálne odlišné.....s krátkym rukávom ešte ako tak, ale to s dlhým je celkovo veľmi dlhé, jednak na trupe ale aj na rukávoch.
Ale v zime je to jednoznačná voľba ako prvá vrstva (bike, skitour, beh....),
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 14:01:41
00
Má zmysel brynje s dlhým rukávom? chcem to na zjazdové lyžovanie a skialp. mne sa zdá, že ten dlhý rukáv bude dosť nepraktický. na bajk v zime to ako používate?
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 15:56:26
00
Odprucam len kratky, lakte sa mi moc nepotia, pohyb ruk ostava volnejsi. Urcite staci aj v zime.
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 19:15:47
00
ja zase odporucam dlhy rukav :D
Zalezi asi kolko vrstvy nosis. Ja nosim iba dve vrstvy aj pri minusovych teplotach a myslim ze dlhy rukav brynje ma vyhodu ze oddeli "studenu" hornu vrstvu od pokozky aj na rukach a doda to pocit vacsieho tepla
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 20:13:47
012
Dnes bolo pred obedom na teplomeri na fasáde 9 stupňov, vonku slniečko a dala som si len Brynje supertermo s dlhým rukávom a na to ten hustý Gore uni zip rolák a bolo super. Dámske Brynje má výhodu, že vpredu hore je uštrikované bez dier, asi akože namiesto podprsenky, ale necítiť cez to tak prefukovanie, takže úplná paráda. Pred dlhším zjazdom som si prenistotu dala tenkú vestu, lebo v lese bolo chladno a jediné s čím som mala problém, boli ukazováky, takže už asi prejdem z letných rukavíc na hrubšie 🙂
K rukávom - výhoda dlhých je, že táto sieťka nielen odvádza vlhkosť ale dobr drží teplo pri tele a práveže na tenkých rukách sa ho veľmi netvorí takže osobne akékoľvek eliminovanie strát oceňujem. Systém dvoch vrstiev je parádny a práve toto Brynje ma naučilo sa nepreobliekať.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 14:01:40
01
najradsej nosim s kratkym rukavom. nerad vrstvim na rukach - zle sa to oblieka, zhorsuje ohyb v laktoch. no v mraze dlhe brynje zabrani chadu na predlaktiach - je to citelny rozdiel v teplotnom komforte.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 18:02:27
00
Tiez som mal dnes dlhe brynje a merino dlhy dres isadore. Kym bolo nad 15 bolo ok ale citil som ako mi cez to fuka na hrudnik. V zjazdoch som si najskor obliekol vestu ale tento princip mi je strasne proti srsti lebo sa nedostanem do vreciek( dnes sa vela fotilo) tak som si dal tu vestu nakoniec dopredu pod dres len tak ako profici noviny. Ale ked teplota klesla niekde k 10 tak som citil zimu vsade. Prsty na nohach klasika zmrznute. Musel som vycvakavat a za jazdy vyklepavat nohy. Aj tak ked som sa doma vyzul mal som miesto prstov biele zmrznute palicky. A to som mal take tie navleky na spicky tretier. Rukavice uz som mal take co nosim aj v zime. To bolo fajn. Dnes sice svietilo slnko ale vietor bol fest studeny. Videl som par ludi aj v kratasoch a vela uplne bez rukavic. Asi som uz moc stary ale je mi zima aj ked inym nie je.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 21:50:12
00
scarinko mne tiez mrznu nohy, bezne davam uz od 10 stupnov celo neoprenove navleky od ekoi + polypropylenove ponozky a nohy v pohode (aj ked su spotene). Prkvapivo to funguje dost dobre. Nechapem ludi co chodia v letnych tretrach bez navlekov....

Btw kombinaciu si zvolil zle a na zjazdy uz duplom . Dufam ze si nemyslel superthermo :lol: V tom by som sa klasicky najskor uvaril a potom zamrzol. A henten isadore merino dres u mna nema vyuzitie, ak niekto ma zaujem predam :D
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 07:02:46
00
V zime jazdím s tretrami 5Ten trailcros gtx+ hrubá ponožka a všetko v teple. Nohy nespotene. Keďže majú Gore-Tex kľudne nevadí aj keď stupim do kaluže alebo hlbšieho blata
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 07:39:16
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up