Oct 20, 2025
Public
82. deň tripu - kosaaa
Ráno som chcel spať dlho. Začal však bubnovať dážď. Tak som sa švihom vyšvihol, vyhádzal veci a zbalil stan, nech je čím menej mokrý. Asi to vyšlo. Po piatich km na pumpe som doriešil kávu, hygienu atď. Začalo stúpanie. Dnes to malo byť len jedno. Cestou dokopca som bol ešte v režime spánku. Zjazd som si celkom užil, potom ďalšie stúpanie, kde sa vzalo, na
mape deň predtým nebolo... Toto stúpanie som dal tiež tak nejak bez emócií. Keď sa prevalilo do klesania cítil som sa silný, keďže to boli kopce nad 2000mnm, aj nad 2300mnm. Začal som uvažovať, že keď z Číny to mám už kúsok, tak to kolečko dotočím naspäť do Xi'Anu a vážne som začal na chvíľu rozmýšľať ako to urobiť (samozrejme prejsť to
bicyklom je to najmenej, tam sú iné zádrhely). Potom bolo mesto Çat, tam som skočil do lekárne, kúpiť niečo na tú moju pakistanskú pamiatku. Všade deti, asi skončila škola. Pýtali sa odkiaľ som. Asi päťdesiatkrát. Vbehol som do obchodu ešte, neodolal som zemiakovému šalátu. A čokoládu. Za mestom v kľude a tichu som to zbaštil. Potom zasa stúpanie. Cítil som sa už unavene. Asi za to môže tá kombinácia jedla. Už som sa necítil na cestu okolo sveta ale, že si stopnem prvý kamión. Tak ale aspoň viem, čo môžem a čo nie. Od začiatku išli dva kombajny akoby som mnou, predbehli ma, a asi niekde ostali a po čase ma zasa predbehli, opakovalo sa to štyrikrát minimálne. Nejak som vyšliapal aj tento kopec, vrchol mal v 23xx mnm. Potom zjazd zasa, dlhý, boli nejaké hupy ale to už len minimálne. Stále som pozeral dozadu, či ma už nebude dobiehať Austrálčan, s ktorým sme sa v Gruzínsku rozdelili, chcel ísť silou mocou cez Batumi a Šarp. V zjazde začalo snežiť, nižšie to už bol dážď. Na kamionistickom parkovisku som sa zastavil zohriať sa. Čaj a polievka mi padli. Oni tu dávajú k polievke aj zeleninu na tanieri. Už som začal ak rozmýšľať, že by som to zapichol ale pršalo a v tom studenom daždi sa mi nechcelo rozkladať stan. Keď som vyšiel von z reštiky, nepršalo. Povedal som si, že to dám po Karliovu, bolo to ešte 10km z kopca, na pumpe dokúpim plyn a potom nájdem niekde flek. Na pumpe plyn nemali, znova sa rozpršalo a ujo ani nebol na predajni ale sedel v kancelárii, kde si kuril. Kývol, nech idem dnu. Ponúkol mi čaj a trochu sme konverzovali cez prekladač. Bolo mi nejak hlúpo sa pýtať, či nemôžem ostať celú noc tak keď prestalo pršať vybral som sa dolu, smer Bingöl. Hneď za mestom som videl také vyrovnané pozemky, len som zišiel z cesty a postavil stan. Nebolo to ani nejak veľmi mokré.