Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Čo to je bio-bike? Bio zelenina?
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 07:46:31
00
Taku hlupost, ze ebikera obmedzuje dojazd baterie moze povedat len ten co na tom nejazdil ale zato ma potrebu to komentovat. Uz sa mi neraz stalo a este sa aj stane, ze mi dosla baterka a cuduj sa svete ma to pedale a funguje to dalej aj bez elektriny. Je pravda, ze to je tazsie ale tomu zodpovedaju prevody a jediny rozdiel je , ze ebike je bez stavy pomalsi.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 08:18:17
01
Tak prečo si nekúpiš rovno bicykel? 🤔
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 08:20:33
00
Mam aj ziletku, na rozdiel od vacsiny co sa tu vyjaduju ja sedim na dvoch stolickach. Tiez mozem potvrdit, ze ked som niekomu pozical ebike aby si to skusil, kazdy bol prekvapeny, ze tam treba tiez pritlacit do pedalov inak to nejde. Kazdy si myslel, ze to pojde ako skuter, lebo to tak pocul alebo cital. Vdaka prispevkom ktore tu poniektory pisu a neznaly dav sa ku nim pridava, sa uz vobec necudujem ako nam dopadli volby.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 08:36:20
02
Ok, tak pre komplikatérov jednoduchého príkladu zjednoduším otázku ešte viac.
Prečo je pri bicyklovaní za účelom posilnenia zdravia pre kohokoľvek, schválne to zopakujem, za účelom posilnenia zdravia pre kohokoľvek, nevýhodou prejsť v rovnakom teréne pri rovnakej námahe viac kilometrov?

Prečo ehejteri vlastne neuznávate technický pokrok, resp. uznávate ho len po vlastnú hranicu?
Prechodom z oceľovej ukrajiny na karbónové pierko vám uľahčenie vlastnej námahy nijak nevadilo, tak prečo podľa vás motorom začína doba temna?
Porovnávať sa predsa dá len porovnateľné, t.j. konkrétny jednotlivec v rôznych podmienkach.
Vzájomné "meranie pipíkov" rôznych ľudí v rôznych situáciách je samozrejme iný level, no na to tu teraz sa nepýtam.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 08:46:58
01
Tí hejteri čo sú, ale tvoje pomyslené voľby neskazili...Oni volia tak ako by si si Ty prial....tak sa prosím venuj téme a hejtuj éčka...👍
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 08:47:49
02
arrow_leftlapaloma napísal:
podľa mňa so 100w prejde toho dosť ... ja síce nemám watmeter ale podľa strava watov som posledne do haunburgu a nazad poľňačkami mal 168 watov v priemere ... cca 40 km za cca 1 a 3/4 hodiny ... takže prepočtom by som sa za tie jeho 3 hodiny určite dostal na tých 50 km a to vážím trochu viac ako 50 kg :)

Nechcem to tu sklzavat do diskusie o wattoch, a neviem, ci tie polnacky tak spomaluju, a na com vlastne jazdis, ale to ti asi vypocitava skor normalizovany ako priemerny vykon, lebo priemerka 23 km/h na rovine na okruhu (cize po vetre cca ta ista vzdialenost ako proti vetru) pri 168 W uz je trocha malo, t.j. s takym vykonom by si mal ist rychlejsie mozno aj o take cca 4-5 km/h.

Ale inak mas pravdu, pri dodanych 0,3 kWh 50 km na bicykli urcite prejdes.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 08:56:40
00
arrow_leftPetoLov napísal:
Ok, tak pre komplikatérov jednoduchého príkladu zjednoduším otázku ešte viac.
Prečo je pri bicyklovaní za účelom posilnenia zdravia pre kohokoľvek, schválne to zopakujem, za účelom posilnenia zdravia pre kohokoľvek, nevýhodou prejsť v rovnakom teréne pri rovnakej námahe viac kilometrov?

Prečo ehejteri vlastne neuznávate technický pokrok, resp. uznávate ho len po vlastnú hranicu?
Prechodom z oceľovej ukrajiny na karbónové pierko vám uľahčenie vlastnej námahy nijak nevadilo, tak prečo podľa vás motorom začína doba temna?
Porovnávať sa predsa dá len porovnateľné, t.j. konkrétny jednotlivec v rôznych podmienkach.
Vzájomné "meranie pipíkov" rôznych ľudí v rôznych situáciách je samozrejme iný level, no na to tu teraz sa nepýtam.

Z casu na cas sa tu zjavi dalsi e-demagog, ako bol ten marcelus.

Tak v skratke. Na e-haraburde si zdravie neposilnujes, vidno to na hmotnostnych priemeroch ebajkerov. Presviedcat o posilnovani zdravia mozes tak svojich podobne motorizovanych jedincov.
Za druhe, ako karbonovy bicykel ulahcuje vlastnu namahu?

Odpovedat nemusis, viem ze to bude zase len znoska oxymoronov a tvojich vlastnych predstav o svete zabalena do kvazi odborneho kultivovaneho prednesu.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 09:01:32
04
arrow_leftPetoLov napísal:

No to mi je technický pokrok namontovať na bicykel motor s baterkou.
To čo popisuješ ako zmena materiálu, z ktorých sa vyrába rám je iba vývoj materiálov a ich použitie, kde to má význam a prínos. No nič z týchto vylepšení nemení nič na funkcii bicykla, ktorý ostáva stále poháňaný čistou ľudskou silou.
Na rozdiel od pridania motora a zdroja energie, ktorý už zásadne vstupuje do základu pohonu, ktorým boli iba pedále, reťaz a ozubenia. A teda mení funkciu bicykla skôr na e-moped, lebo tí čo pričuchli k e-bicyklom, kde sa aspoň trochu museli podieľať na pohybe smiešnym kadenčným točením, presedlávajú na stroje, kde tie pedále slúžia už iba na vyloženie nôh a všetko ostatné za nich robí motor.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 09:23:36
04
Tak trocha pre odlahcenie, ono asi aj ten minimalny pohyb na cerstvom vzduchu je pre zdravie prospesnejsi, ako sediet na stolicke a hadat sa na mtbiker fore; ale to, kolko sa e-bikeri namakaju, je vidno aj na ich obleceni, pre ilustraciu si spomeniem na toto leto, ked som na cykloceste nedaleko Pamy stretol oprotiiduceho ziletkara (mozno na e-ziletke (??), fakt netusim, co to mal vlastne za stroj), ktory pri jasnom, slnecnom pocasi a 31 stupnoch celzia isiel prosim pekne obleceny v dlhych gatiach, drese s dlhymi rukavmi, veste a dlhych rukaviciach, prisahamvacku, ja som musel vtedy spomalit a zamysliet sa na sekundu-dve, ci naozaj nespim a nemam vedome snivanie.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 09:32:14
00
arrow_leftpista napísal:
Obcas mi neda a vstupim do debaty. Svet e-bikov je pestry tak ako aj svet bio-bikov. Namiesto pocitania si radsej sadnite na hocico (co samozrejme neublizuje okoliu) a vyrazte do prirody, pokial ju este mame. Obcasne posmesne sem tam aj ponizujuce hejty ... nezabudnite, ze ich mierite aj na take legendy, hodne ucty ako je Viktor Beranek, ktory asi nepouceny touto temou si tutok sadol na e-bike https://www.facebook.com/reel/745643348470903. :P :P :P

pan Beranek uz ma na to svoj vek, takze u neho je to uplne v poriadku. Tak isto je to v poriadku aj u pana Baranka ktory to vyuziva v ramci treningu, aby si usetril sily do zjazdu ;)
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 09:34:32
00
Nič osobné, no poniektorí ehejteri tu zjavne nechápu že na nich neútočím, a potom vo výsledku namiesto jednoduchej odpovede na jednoduchú otázku bránia svoje presvedčenie ktoré ja im ale predsa vôbec neberiem. A ani tie ich rôzne metre ktoré vyťahujú podľa konkrétnych ebicyklistov, viď. Beránek.

Ja sa len pýtam, v čom spočíva nevýhoda faktu, že na ebicykli sa dá pri rovnakej námahe prejsť viac kilometrov.
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 13:00:33
01
da, ale neprejde, toz problem ...
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 13:30:59
01
ja vidím ako veľkú výhodu obyčajného bajku, že aby som sa zabavil poprípade aj sa unavil mi stačí prejsť menej km za kratší čas ako keď som mal lepšiu kondičku ... keby som to mal kompenzovať ebikom tak kde by som na to vzal čas? a keby som mal viac času a chuti na jazdenie tak by som mal kondičku a nemusel by som nič kompenzovať ...

petolov, tak ako aj v iných témach ... dobre to znie ale rozmýšľaš o nesprávnych veciach zvráteným spôsobom ... len aby si ospravedlnil niečo čo vlastne nie je témou a čuduješ sa, že nikto s tebou nevie komunikovať ako rovný s rovným... lebo si proste jedinečný a vyrábaš jedinečné prostredie
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 13:35:47
03
https://www.metro.cz/praha/prazskemu-metru-vazne-hrozi-uplny-zakaz-elektrokol-a-elektrokolobezek.A251023_102100_metro-praha_hala
Zobraziť komentár 23.10.2025 - 13:51:22
01
keyboard_arrow_up