Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte. Prosim vas, potrebujem vratit polozku z eshopu. Vybral som si moznost cez Packetu, ale neviem, ci tomu spravne rozumiem. Predpokladam, ze to mam poslat normalne cez appku Packety ako keby som posielal bezny balik? V tom pripade mi nesedi nasledujuce:
- vo vratke je napisane: "Tovar starostlivo zabaľ a následne dones do ľubovoľnej pobočky Packety, kde ho bezplatne preberú a odošlú k nám. Pri odovzdávaní balíka nadiktuj ID obchodu 93646067" - kde konkretne mam nadiktovat ID obchodu, ked pobocka je prakticky podacie miesto v podobe skrine-automatu a v appke na to nie je ziadna kolonka?
- tu https://www.mtbiker.sk/shop/informacie/vsetko-o-nakupe.html#p7 sa pise, ze za dopravne 2,49eur, ale v appke mi ukazuje standardne 3,40 eur - teda v pripade, ze to posielam ako bezny balik. A aby sa to este viac zamotalo, vyssie v texte vratky je napisane "bezplatne". Tak ja nevjemuš... :)

Vdaka
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 09:03:41
00
v app si vyber vratenie zasielky, nie poslanie. tam napis ID obchodu a vygeneruje ti klasicky packetarsky kod - dalsi postup je uz rovnaky.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 09:25:40
10
Dik. Akoze tie pokyny z MTBikeru by mohli byt aj zrozumitelnejsie, formulovane s presnymi pojmami co je ID obchodu, vratkovy kod, pobocka Packety a pod... Ked dam v appke Vratenie (tu moznost som si nevsimol, treba rozkliknut tri bodlky pri "Odoslat zasielku") tak pyta vratkovy kod, ale evidentne tam treba vlozit ID obchodu, az potom vygeneruje vratkovy kod.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 09:43:56
00
Zadarmo to vratenie aj tak mat nebudes, MTBiker ti packetu sice preplati, ale nasledne ti postovne samozrejme strhne z vratenych penazi. ;) Nepamatam si ale, ci oni nemaju nejake zvyhodnene postovne, cize ta to nakoniec mozno vyjde o cosi lacnejsie, ako keby si tu packetu priamo platil sam.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 09:51:27
00
arrow_leftblackpyros napísal:
Zadarmo to vratenie aj tak mat nebudes, MTBiker ti packetu sice preplati, ale nasledne ti postovne samozrejme strhne z vratenych penazi. ;) Nepamatam si ale, ci oni nemaju nejake zvyhodnene postovne, cize ta to nakoniec mozno vyjde o cosi lacnejsie, ako keby si tu packetu priamo platil sam.

To je jasne, a je to v poriadku, vsetko stoji peniaze. Len tie instrukcie a vysvetlenie pri vrateni Packetou su dost bieda. Ak niekto nevracia Packetou casto nieco do eshopov a nevie ako na to, z tych pokynov to zrejme nie je vobec.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 10:02:38
00
Neviem, či to funguje v tomto prípade ale z inej firmy zvyknem kód z e-shopu nadiktovať rovno tete v pobočke Packety, ona mi potom dá vytlačený papierik s číslom zásielky a podľa neho potom môžem na webe sledovať pohyb zásielky. Takže vrátenie tovaru cez ten kód predajne je možné aj pre tých, čo appku Packety nepoužívajú.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:10:16
01
Chcel vrátiť cez box, nie u tety 😉
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:12:30
01
to kedy ti postovne odrataju z vratenej sumy maju tiez pisane v podmienkach. a ano vyjde to lacnejsie akoby si to mal posielat ako balik.
fixska tak by to malo ist ale mne raz jedna pani povedela ze to mam spravit cez app - asi nevedela. odvtedy to radsej tak robim, lebo neviem na koho narazim.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:48:06
01
Ahoj ifko, ďakujeme za tvoj podnet. V rámci formulára komunikujeme primárne vrátenie cez pobočku Packety a tento postup je, veríme, zrozumiteľný. Postup na vrátenie cez aplikáciu/Z-box preveríme a došpecifikujeme v rámci postupov pri vytváraní vratky u nás.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:51:33
01
arrow_leftbladerunner napísal:
Chcel vrátiť cez box, nie u tety 😉

Áno, vidím. Pánovi už niekto poradil postup a je to teda vybavené, no dodať niečo do témy k téme navyše zakázané nie je, tak som napísala, že to takto ide aj bez appky, možno to niekomu pomôže. Nie vždy sa totiž dalo/dá podať tieto spätné zásielky cez z-boxy, nemyslím túto konkrétnu z tohto e-shopu, ale všeobecne.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:53:51
02
arrow_leftGusto0 napísal:
fixska tak by to malo ist ale mne raz jedna pani povedela ze to mam spravit cez app - asi nevedela. odvtedy to radsej tak robim, lebo neviem na koho narazim.

Mna sa raz jedna pani v Packete v pekárni v Slimáku (BA) povedala pri bežnom posielaní spýtala, že či mám vytlačený štítok :) Tak som sa začudovala, že či to je nejaká novinka, lebo vždy nadiktujem kód a v appke ani nevidím možnosť vytlačiť si svoj štítok - pani mi oznámila, že ľudia si bežne tlačia svoje štítky :)
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:57:07
01
arrow_lefttana_nagyova napísala:
Ahoj ifko, ďakujeme za tvoj podnet. V rámci formulára komunikujeme primárne vrátenie cez pobočku Packety a tento postup je, veríme, zrozumiteľný. Postup na vrátenie cez aplikáciu/Z-box preveríme a došpecifikujeme v rámci postupov pri vytváraní vratky u nás.

Ahoj, dakujem za reakciu. Clovek ma Packetu zafixovanu prevazne ako vydajne/podajne skrine (Z-boxy), ani ma teda hned nenapadlo, ze sa to vlastne da aj cez pobocky niekde fyzicky s "tetou" v predajni, na ktore sa vztahuje ten uvedeny postup :) (ano, v tomto pripade je to dost zrozumitelne)

Ale pre istotu sa opytam - nebude problem, ked to poslem zo Z-boxu, ci?
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 12:36:13
00
ifko Pre istotu som kontaktovala aj Packetu a teda, je pravdou, že si vieš "odoslanie zásielky" vyklikať cez aplikáciu. Ale ak v appke prejdeš do sekcie zásielky, je tam vyslovene uvedené, že ju treba odniesť na podacie miesto. Tam môžeš nadiktovať kód zásielky (z Packeta appky) a bude od teba prevzatá. Tiež stačí však nadiktovať na pobočke aj ID obchodu a nemal by byť problém s vrátením.
Tzn. ako sme predpokladali, samotné vrátenie do Z-BOXu nie je pri tomto spôsobe (cez vratkový kód obchodu) možné. Pri vrátení balíka v pobočke dostaneš aj potvrdenie o prevzatí.
Chápeme, že vrátenie cez Z-BOX by bolo pohodlnejšie a veríme, že Packeta toto do budúcnosti aj nejak zapracuje :)
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 13:28:57
01
arrow_lefttana_nagyova napísala:
ifko Pre istotu som kontaktovala aj Packetu a teda, je pravdou, že si vieš "odoslanie zásielky" vyklikať cez aplikáciu. Ale ak v appke prejdeš do sekcie zásielky, je tam vyslovene uvedené, že ju treba odniesť na podacie miesto. Tam môžeš nadiktovať kód zásielky (z Packeta appky) a bude od teba prevzatá. Tiež stačí však nadiktovať na pobočke aj ID obchodu a nemal by byť problém s vrátením.
Tzn. ako sme predpokladali, samotné vrátenie do Z-BOXu nie je pri tomto spôsobe (cez vratkový kód obchodu) možné. Pri vrátení balíka v pobočke dostaneš aj potvrdenie o prevzatí.
Chápeme, že vrátenie cez Z-BOX by bolo pohodlnejšie a veríme, že Packeta toto do budúcnosti aj nejak zapracuje :)

Tana, neber ma v zlom, ale skor si myslim, ze sa jedna len o nespravne sprostredkovanie alebo interpretaciu informacie od Packety... Ked sa nieco da "odoslat" tak sa musi dat tymto sposobom aj "vratit". "Podacie miesto" je aj Z-box! V appke sa daju vyfiltrovat vsetky "podacie miesta" a vyhodi to aj Z-boxy (vid print screen nizsie). Na 100% sa to musi dat, lebo minimalne do dvoch e-shopov som uz takto veci cez Z-boxy kedysi davnejsie vracal.

Ale OK, nebudem to komplikovat, zanesiem to radsej na "kamenne" podacie miesto, aj ked je to pre mna problem, lebo vacsina z nich maju otvorene len do 17:00, co je cas, kedy koncim v praci. Len prosim zapracujte na tomto, lebo som presvedceny, ze drviva vacsina ludi uprednostnuje Packetu prave preto, aby nemuseli vo velmi obmedzenych otvaracich hodinach stihat nejake kamenne predajne, ci kvoli vyzdvihnutiu alebo zaslaniu resp. vrateniu.

Príloha:
z-boxy.jpg
z-boxy.jpg 126.5 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

.

P.S. Ale ako som pisal vyssie - po kliknuti v appke na "Vratit zaseilku" a vlozeni vasho ID obchodu mi to normalne vygenerovalo podacie heslo, ktore by sa malo dat pouzit aj v samoobsluznom Z-boxe ako sa aj pise v navodoch na webe Packety...
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 14:21:18
00
ifko vôbec to neberiem v zlom, sama som si to vyklikala priamo v aplikácii na základe tvojho podnetu. Ako vravíš to vrátenie je možné vytvoriť, ale to podacie heslo nie je možné zadať do Z-BOXu. Do Z-BOXU sa zadáva iné 6-miestne číselné heslo.
Posielam aj screenshot priamo z appky z časti "tipy a triky", nájdeš v článku "Ako poslať zásielku cez Z-BOX? " . Nejde mi samozrejme o nejaké dokazovanie, len aby sme mali presné info obe strany. Ako som spomínala vyššie, boli by sme radi, aby to bolo zákaznícky pohodlnejšie, avšak samotná Packeta toto neposkytuje.

Ak by to bolo pre teba riešením, je možné zvoliť vrátenie cez kuriéra a po zaslaní linku je možné si zvoliť vrátenie cez DPD point a zásielku vieš vložiť do Alzaboxu. Táto forma vrátenia je však spoplatnená sumou 3,99 Euro. Ak by si túto formu preferoval, daj vedieť, pošlem ti odkaz a upravím spôsob vrátenia.

Prílohy:

IMG_5706.png
IMG_5706.png 153.33 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.10.2025 - 17:02:59
00
keyboard_arrow_up