Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Každá integrála (alebo všeobecne helma) plní svoju funkciu najlepšie ak ti sedí na hlave. Najprv si poskúšaj niečo od viacerých značiek aby si zistil, ktorý výrobca robí asi aké tvary. Napríklad mne nesedí nič od Bell, integrála os Specialized mi je M tesné, L veľké a podobne .... ale všetky čo si dal do výberu sú dobré helmy, otázka je už len to, či sú ti dobré.
Zobraziť komentár 27.04.2020 - 20:03:24
00
Ahoj, vedeli by ste poradit fullface helmu v rozumnej cenovej (idealne do 200e), ktora sa predava s roznymi velkostami licnych vacpavok? pripadne sa daju kupit rozne velkosti. Z toho co som skusal mi sedi S ale vsetko mi tlacilo na lica tak, ze keby som lahol tak by som si ich prekusol.... Ano, viem ze prilba ma byt natesno, ano viem, ze casom trochu povolia...ale aj tak. Dik
Zobraziť komentár 13.06.2025 - 16:10:16
00
potrebujes asi sirsi strih. z mojej skusenosti ixs trigger, alebo bell
Zobraziť komentár 09.09.2025 - 14:39:07
00
Vytiahnem toto vlakno, dospel som do stadia ked zacinam zvazovat integralu, ale nemam to este uplne ujasnene. Normalne jazdim Tectalku na vsetky vrazdy, ale kedze sa v ostatnom case stale castejsie vyskytujem na miestach z lanovkami a ich alternativami, a dostal som uprimnu otazku preco nemam fullface, ktoru som nevedel vierohodne zodpovedat, skusam si to nastavit a trochu sa opravit.

Zvazujem dve alternativy, bud mat dvojicku mala/velka a striedat podla toho co idem jazdit, alebo skusit convertible. Kedze som pomerne urasteny a potim sa, neviem si vobec predstavit sliapat za vlastne v integrale. Viem sa ze sa to riesi zavesenim na rajdy, ale co s takym dr. Wiessnerom ? A bezpecnost pri dojazdovani na asfaltkach v Alpskych bikeparkoch, bezpecnost gde ? Z tohto mi vychadza ze mala/velka asi nie je to prave.

Pri rozoberacej ma zasa trapi kde vozit bradu smerom hore, mate tipy ? Nepouzivam bagel, iba ladvinu ...
A ked sa pozrieme co sa da v tejto kategorii kupit, najdeme Leattky Enduro 2.0-4.0 o ktorych mi Gemini povedalo ze sa lisia certifikaciou. Kedze nezavodim, 4.0 by som rovno skrtol a riesil dilemu 2.0/3.0. Cim okrem nalepky sa konretne lisia ? A maju este nejake dalsie alternativy ?
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 11:32:15
00
Do bikeparku je integrala uricte vyhodou, hlavne uplne inak sedi na hlave ako mala pribla alebo ta rozoberatlna. Mal som na hlave rozoberatlne prilby s DH certifikaciou (Bell Super DH a Leatt Enduro 4.0) ale pocitovo nikdy neboli take pohodlne ako riadna integrala. Nevyhodou je ale samozrejme vyssie hmotnost a horsie vetranie, aj ked kvalitnejsie a drahsie integraly su na tom uz celkom dobre, aj ked Dr Wiessnera v nich slapat nechces.

Co sa tyka rozoberatelnej pribly a nosenia chranica brady, tak ja som ho nosil na batohu v uchyte urcenom pre nosenie prilby, ale videl som bajkerov ktory ho mali zaveseny okolo pasa na ladvinke, alebo aj priamo cez nejake ocko na putku nohavic.

Za mna, ak chces jadzit v bikeparkoch, alebo na trailoch s vyvozom tak chod uricte na riadnej inegraly. Urcite by som vynechal tie ultralight odvetrane integraly typu POC Otocon, FOX Proframe a pod.

Ak chces jazdit v trailcentrach bez moznosti vyvozu tak potom poriadnu rozoberatlnu prilbu ako Leatt Enduro 4.0 (nizsie verzie su za mna vyhodene peniaze), MET Parachute, Bell Super DH a pod.
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 12:49:32
12
Diky verim ti, este mi napis preco "Leatt Enduro 4.0 (nizsie verzie su za mna vyhodene peniaze)"? Z toho co pises si zatial beriem, ze by som vlastne mal mat vsetky verzie: malu, velku aj convertible, pre moje pouzivanie ...
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 12:59:04
00
Pozri, aj nerozoberateľná integrála môže byť "deravá" v zmysle odvetraná, napríklad TLD Stage, Endura alebo Fox Proframe a podobne, ale ak váhaš nad rozoberateľnou a nerozoberateľnou, tak rozoberateľná je praktickejšia pri takom širokospektrálnom používaní a zvoľ si nejakú najpevnejšiu, ktorou tá štvorka je. Mám ju doma, používam aj s bradou aj bez a to je presne tá jej výhoda - ideme do Karpát hore-dole, beriem len vrch, ideme do Wexlu, beriem ju celú, idem do Karpát na traily, šliapem na Kolibu vo vrchu a spodok mám zakvačený na batohu alebo ľadvinke a hore ho nacvaknem a idem dole. Boli sme v Saalbachu, v bikeparku som jazdila v celej, šli sme sa po obede previezť po okolí medzi dedinami, brala som len vrch a nemusela som mať so sebou 2 helmy alebo teda žiadnu na hlave, lebo "sa mi nechce" chodiť v plnej integrále. Mne teda vyhovuje jej praktická stránka ale priznám sa, že som si ju vybrala aj preto, že mi jediná z tých rozoberacích modelov sedela. Teda, celé mi sedeli skoro všetky ale samostatné vrchy mi nesedeli na žiadnej, len na tejto Leatt 4.
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 13:33:26
11
arrow_leftivast napísal:
Diky verim ti, este mi napis preco "Leatt Enduro 4.0 (nizsie verzie su za mna vyhodene peniaze)"?

Pretoze tie nizsie rady uz fakt nestoja za to. Ten chranic brady nieje az taky pevny resp, jeho spojenie s prilbou a su podla mojho nazoru uz prilis odlahcene.

arrow_leftivast napísal:
Z toho co pises si zatial beriem, ze by som vlastne mal mat vsetky verzie: malu, velku aj convertible, pre moje pouzivanie ...

Ano, to je podla mna idealny pripad, resp. ak ti bude vyhovovat/dobre sedied convertible bez chranica brady tak ti stacia dve convertible a fullface
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 13:53:45
10
porovnanie leattiek, davam to sem ako bitmapu, poneac nvm ako by to islo v texte urobit ... popis stiahnuty z webky vyrobcu ..

Prílohy:

cmp.jpg
cmp.jpg 165.44 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 28.10.2025 - 14:01:48
00
Tak ako pise Polo, podla toho co chces prioritnejsie jazdit. Ak s tym chces vela slapat tak rozoberatelna bude pohodlnejsia, ak vela bikeparkov tak normalna fullface prilba stale asi vhodnejsia. Tiez sa potim vela a v integrale zvladam "enduropreteky" bez zlozenia prilby (nepocitam jedlo, oddych a pod). Niekedy sa tie prejazdy riesili tak ze sa vyberali len licne vypchavky, potom bola fulfejsa taka vzdusnejsia. Istu dobu sme niektori vozili i dve prilby. Je to na tebe. Ci das prednost rozoberatelnosti bez dalsej malej prilby alebo budes mat doma kombo fullface + mala prilba, pripadne budes mat minimalne 3 prilby ... podla toho co pises by ale najvhodnejsia bola mozno prave prilba s odoberatelnym chranicom brady a nejakou dh certifikaciou a mozno doplnena o malu prilbu na bezne jazdenie, vylety.
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 14:09:31
00
ivast neviem ci si mal niekedy na hlave intergralu, ale je to uplne iny pocit na hlave. Bezna prilba a aj ta rozoberatelna ti drzi len okolo vrchnej casti hlavy + rozoberatlna trochu pritlaca aj celust, ale ak si kupis dobre sediacu integralu tak je to nieco ako ruka v rukavici. Proste tie vystelky okolo ti obopnu komplet celu hlavu a mas pocit ze ju mas obalenu vo vankusi (neviem ako lepsie to opisat) a aj to ked klepnes hlavou o zem v inegrale, v konverznej alebo v obycajnej prilbe je uplne iny pocit v prospech integraly (zazil som uz pad v kazdej)
Zobraziť komentár 28.10.2025 - 14:27:41
11

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Prilby / Full face prilby)
keyboard_arrow_up