Ako úprimne 130 je super, máme ho doma, ale tá baterka je katastrofa. Používal ho rovno s káblom pichnutým do powerbanky, lenže ten micro USB port sa už vyvaklal a stráca to kontakt. Preto riešim nový. Čo sa týka 550/MTB, asi by som už radšej priplatil za touchscreen. Takže už len počkať na nejaký Black Friday, pôjde to pod stromček
Ten Coros Dura ma celkom zaujal. Som velky Garmin fanusik, ale zaujalo ma to. Garmin nam v niektorych ohladoch veru sem tam strpcuje zivot, je dobre ze alternativy su. Su hodinky od Coros tiez take uzasne pokial ide o baterku?
Ako úprimne 130 je super, máme ho doma, ale tá baterka je katastrofa. Používal ho rovno s káblom pichnutým do powerbanky, lenže ten micro USB port sa už vyvaklal a stráca to kontakt. Preto riešim nový. Čo sa týka 550/MTB, asi by som už radšej priplatil za touchscreen. Takže už len počkať na nejaký Black Friday, pôjde to pod stromček
Mne 130 Plus vydrží aj 4 hodinový výjazd spárovaný s hrudným pásom a wattmetrom. To mi na traily a intenzívnejšie bajkovanie úplne stačí. Bez wattmetra dá pri teplotách nad 10°C IMHO aj 5 hodín. Ale na také endurance alebo flákacie sa výjazdy si radšej beriem Edge MTB.
Mne 130 Plus tiež vydrží na de facto celodenné tripy, dajme tomu nejakých 8-9 hodín určite. Ale odkedy mám Explore 2, tak mi leží v šuflíku iba ako náhradný.
Kristina taký čo jazdí bike parky by musel dobíjať počas pauzy na obed. Do bike parkov sa chodí na celý deň. Ono niekomu to stačí ale mne by to tiež bolo málo...nabíjať to každý alebo každý druhý výjazd by ma nebavilo. Už stačí že treba mať nabitý telefón a popri Tom riešiť nabíjanie všetkého okolo nás
Však každý si môže zo súčasnej ponuky vybrať. otázka bola na malú jednotku a preto som spomenula Edge 160 Plus a moje skúsenosti. Pre mňa za mňa nech si niekto vozí do bajkparku aj Explorer.
Tak potom Edge MTB - ten je práve na traily a pod. určený a predpokladám (nemám ho, tak neviem), že má aj ostatné bežné garmiňácke funkcie...?
nemá zďaleka všetky metriky ak ho porovnám aj s 530 čo som mal predtým, ale ak človek hľadá malý spoľahlivý comp s dobrou výdržou baterky a nepotrebuje úplne podrobné metriky, nie je čo riešiť. gps mám nastavené na SatIQ a výdrž píše 22 hodín. navigáciu nepoužívam, iba zobrazenie trasy na mape (keď som v neznámom kraji a trasu mám v ňom nahratú) a je to úplne v pohode aj na tom menšom displeji. pripojený mám speed, cadence a HR senzor a aj pri 10 hodín trvajúcej aktivite mi baterka neklesla pod 40%, bez toho aby som ho pauzoval, alebo uspával.
presne ani neviem, pre mňa to nie je až také dôležité, ale v reporte z výjazdu v GC je tých čísel nejako menej oproti 530 a oproti 1050 čo má kamoš ani nehovorím, ale to sú už pomerne rozdielne zariadenia. wifi nie je metrika
EDIT: Kristina je to inak, voči 530 je to to isté, z jari som mal na pár výjazdoch 840 a tam je naviac Stamina
caute. vcera mi updatlo edge 850 beta 29.22 a uz je pocut zvuky radaru v sluchatkach, aj ked telefon s apkom pre radar nemam pripojeny. takze super. Moj edge mi odpaja senzory a znovu ich po chvili pripoji... uz som to riesil s garminom a podla global suport mi vymenia zariadenie.
Ešte k výdrži Garmin Explore 2, včera výjazd v trvaní hrubý čas niečo cez štyri hodiny, čistý čas jazdy 3,5 hodiny. Pripojený snímač rýchlosti a telefón. Baterka pri odjazde 99%, pri návrate 89%.
Zdá sa mi, že garmin urobil nejaký super kvalitný update, lebo aj to menej žerie baterku aj synchronizácia uloženej trasy s mobilom je nejako veľmi rýchla - čo predtým trvalo minúty, teraz trvá desiatky sekúnd.
Priatelia, už dlhšie mi robí 1040-ka takú vec, že sem tam, keď sa navigujem, mi nejdu navigačné 'prompty'. Trasu natiahne, ukazuje mi ju, ale hlášky na nasledujúce odbočky nefungujú, a keď kuknem na obrazovku s mapou, vidím, že nasledujúca odbočka ukazuje somariny, zatiaľ čo zostávajúce km do cieľa sedia. Všimol som si, že sa to deje, keď sa pri príprave pred jazdou zariadenie uspí a ja ho preberiem, alebo keď sa ponáhľam a celé si to nejako nesadne. Vie niekto poradiť, stretli ste sa s tým?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mne 130 Plus vydrží aj 4 hodinový výjazd spárovaný s hrudným pásom a wattmetrom. To mi na traily a intenzívnejšie bajkovanie úplne stačí. Bez wattmetra dá pri teplotách nad 10°C IMHO aj 5 hodín. Ale na také endurance alebo flákacie sa výjazdy si radšej beriem Edge MTB.
nemá zďaleka všetky metriky ak ho porovnám aj s 530 čo som mal predtým, ale ak človek hľadá malý spoľahlivý comp s dobrou výdržou baterky a nepotrebuje úplne podrobné metriky, nie je čo riešiť. gps mám nastavené na SatIQ a výdrž píše 22 hodín. navigáciu nepoužívam, iba zobrazenie trasy na mape (keď som v neznámom kraji a trasu mám v ňom nahratú) a je to úplne v pohode aj na tom menšom displeji. pripojený mám speed, cadence a HR senzor a aj pri 10 hodín trvajúcej aktivite mi baterka neklesla pod 40%, bez toho aby som ho pauzoval, alebo uspával.
Ktoré metriky chýbajú EDGE MTB voči starej Edge 530?
EDIT: Kristina je to inak, voči 530 je to to isté, z jari som mal na pár výjazdoch 840 a tam je naviac Stamina
XX SL powermeter
XX1 - salter Magene - HR
Paradoxne mi stale odpaja a pripaja XX1. Raz mi odpojilo a pripojilo speed sensor
Odparujem ich a pripojim spat. Uvidim, ale Garmin support mi napisal, ze mi vymenia zariadenie, kontrolovali nejaky log.
Zdá sa mi, že garmin urobil nejaký super kvalitný update, lebo aj to menej žerie baterku aj synchronizácia uloženej trasy s mobilom je nejako veľmi rýchla - čo predtým trvalo minúty, teraz trvá desiatky sekúnd.