Jano1987
Mesto: Bratislava
Založený: 5. 5. 2018
Je to alibizmus. Máš tu technické normy a predpisy, čo sa majú dodržiavať a dodržané neboli v prípade ostrovčeka. Ide o bezpečnosť. Ja čo som zachytil, tak tých nehôd s tým ostrovčekom pred osadením značky bolo viac ako 20, po osadení značky 0. To isté by nastalo alo aj napríklad na hrádzi v BA, ak by som dal niekde na ňu retardér, tak ostrejší a bez upozornenia a pomerne nenápadný. Ver tomu, že sa tam nájde dosť ľudí, čo si tam rozbije hubu. Áno, môžeš argumentovať mali sledovať trasu. Áno mali. Ale ak tade chodia pravidelne, tak to poznajú naspamäť a časť ľudí si to proste nevšimne.
Na to nadväzuje aj psychológia človeka, či sa ti to páči, alebo nie. Ak človek niekade pravidelne chodí, či robí nejakú akciu pravidelne, tak to robí na automatiku po určitom čase. Nedokážeš sa od toho odprostiť. A je jedno, či si chodec, cyklista, či šofér. Po príchode domov si si dával 5 rokov kľúče do misky vedľa dverí a sám si ju posunieš o 30cm, tak ver tomu, že tie kľúče hodiš automaticky mimo tej misky, lebo mozog si to pamätá, že tá miska je tam. To isté, vieš koľkokrát sa stalo, že sa niečo odstránilo, či pribudlo niekde a ľudia si to všimli po týždni, či dvoch koľkokrát a pritom okolo toho chodili každý deň? Je to proste spôsob akým mozog pracuje. Preto je sú v doprave pravidlá, preto sú odporúčania, že ak nastala zmena, že treba dať na nejaký čas upozornenia, čo budú kričať, že pozor zmena.