Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Sama neviem, čo si o nových XTR M9200 kľukách myslieť. Pôvodne, mali byť totiž nové kľuky XTR karbonové s osou 29mm. Boli tak uvedené v interných materiáloch dostupných pre "insiderov". Potom sa začal celý projekt oneskorovať a vraj sa neodarilo dodržať časový plán vývoja ľahkých a tuhých karbonových kľúk XTR podľa predstáv. Shimano nechcelo riskovať ďalšie problémy s nedostatočne otestovanými karbonovými kľukami a ďalej odďalovať očakávané predstavenie nového XTR Di2 a tak projekt karbonových kľúk, ako dúfam iba preložilo, na nejaký neskorší update. Je to iba môj subjektívny názor, ale osobne si myslím, že Shimano nemalo pripravené žiadne nové Alu kľuky pre XTR. Narýchlo iba upravily povrchovku kľúk pôvodne určených pre nové XT M8200 a urobily z nich XTR. A preto IMHO aj tá nezmyselná hmotnosť. Pre XT by bola akceptovateľná. Moju domnienku podporuje aj cena nových XTR kľúk v porovnaní s M9100.
Vyššie uvedené sú vo väčšine iba moje domienky.
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 19:24:23
00
mohli ten hnusny lak dat na 9100 a znizit im torsku cenu. ale nastriekat na XT kluky XTR a predavat ich za dvojnasobok mi pride ako oser zakaznika. preto sa nikde nechvalili ich vahou. no bolo zrejme, ze ziaden zazrak to nebude - od pohladu rovnake kluky ako XT - odhadoval som rovnaku vahu, ale veril som, ze budu mat ine vnutro a budu mat aspon par g pod 500. mohli aspon zachovat uchytenie lavej kluky ake mali 9100, ale ani to nie. popravde som cakal ze to uchytenie dostanu 8200, ale tiez nic.

ale mozno sa v japonsku meni zmyslanie - skapala nam tlaciaren po 10 rokoch a cuduj sa svete kupili sme tu istu. stale ju vyrabaju v nezmenenej podobne. skapalo nam radio - kupili sme panasonic ktory vyzera ze ma dobrych 30 rokov. jedna jedina dioda, vsetko mechanicke, ziadny displej, ziadne tlacitka, na danu cenu ma krasny zvuk.
alebo im tam pozimierali vyvojari a mladi nic nevedia.
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 19:50:58
01
No a presne preto som ako shimanista pred rokmi presiel na šŕám...
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 22:05:53
00
ja som uz od shimana nemal skoro nic a teraz mam opat takmer cely pohon od nich, ale ze by som bol nadseny nemozem povedat.
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 22:39:27
00
U na je to Už len radiaca pačka.... Funkcne je sram faj len cenovkou je uplne inde...ak to kupujes za plnu cenu...zivotnostou su sramove veci kusok nad SH...a su na surovejsie zaobchadzanie pre gravityvdiscipliny
Za posledne 10ročie SH v mtb segmente len dobieha sram s oneskorenim 3-4roky a snazi sa rozdiel dobehnúť cenou...
U cestnych sad taky rozdiel nije...
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 22:43:00
02
keyboard_arrow_up