Nov 03, 2025
Public
95. deň tripu
Na trj lúke bol kľud. Vyrážal som snáď o desiatej. Prvé kilometre išli ťažko, ani nie za desať som stál na pumpe a dobíjal mobil. Síce nabíjačka nabíja "rýchlo" ale stále treba čakať. Čas na pumpe somesi krátil videohovorom, potom som zistil, že chcem čím skôr mať nabitý mobil, tak som ho vypol a dal si kavu. Jednu super vec tu majú, namiesto drahej kavy, môžte si dať samozrejme aj tú za 100TL, majú "kusovky" 3v1 za 11-15TL a čaj majú na pumpách zadarmo. Potom som sa rozbehol trochu. Mal som dobrý vietor, rovinku a tak som letel smer Antalya. Všimol som si, že už všetko podraželo, neviem, či to bude tým, že som pri mori a v dovolenkovej oblasti alebo tým, že sa blížim k Európe. Napríklad ajran, kelimok, ešte deň predtým stál 8TL a teraz 11TL v rovnakom reťazci. Turecko je už aj na východe krajiny celkom drahé a tu sa to ešte znásobilo. Vlastne nechápem, prečo Turecko nieje v EÚ. Niežeby mi chýbali ale infraštruktúru majú super a ceny tiež európske. Prejazd Antalyou som urýchlil ako to šlo. Nemám rád veľké mestá ale tu bola len jedna cesta, hlavná tepna a značky. Išiel som akoby po diaľnici, takže som nemusel pozerať neustále na mapu ale len na značky. Autá chvíľu okolo mňa frčali, chvíľu bola zápcha tak som ja frčal okolo nich. Striedal som jazdné pruhy, lebo veď každý ide inde, nakoniec som vyšiel. Celkom ma to vyčerpalo, psychicky. Po opustení Antalye som začal už pozerať, kde zaľahnem. Cestou boli na
mape označené miesta ako kempy ale ale videl som svetlá, takže nič. Bolo pár odbočiek do lesa, na prvej som vážne pozeral, že by som to niekde tu urobil, rúbanisko, z cesty sem odbočovali asi len traktory takže minimálne znečistenie ale samý kameň. V núdzi by sa dalo ale povedal som si, že chcem rovinu. Ďalšie dve odbočky, plno servítiek a obalov od kondómov, takže nic. Potom som našiel vybetonovaný plac ale oddelený od cesty vysokým obrubníkom. Išiel som sa pozrieť a nakoniec som to tu aj nechal. Je to v zákrute,
stan asi 20m od cesty, keby sa niekto pozrel tak ho vidí ale kto pozerá opačným smerom z auta v zákrute, keď autá tu jazdia pomerne rýchlo.